КОЗУНАЦИ – 2016 г.

• 76 581
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
  • Балчик
Поставих началото. Активирах закваската, в 23 трябва да е готова. Ще започвам с кулич, който ще втасва цяла нощ.

# 586
Ако сте вярващи, днес не е хубаво да се правят козунаци. По-добре изчакайте до утре.

# 587
Мина, даже от 3 остана 1  Mr. Green
Как качвате снимки от телефон

# 588
  • София
Лека - полека започвам и аз с подготовката на продуктите, че да замеся малко след полунощ  Simple Smile
С кой ще си правим компания тази нощ?  chef

a.l.e.n.a, изглеждат прекрасно! С кокосово масло ли ги прави? Сигурно не си ги разрязала, но поне на вид и мирис как са? Тестото как се държеше?

# 589
  • Sofia
Таря, и аз съм на линия до някое време. Simple Smile
Вярваща съм, но съвсем в края на деня е и забърках маяното тесто на първата доза. Дребното не ще да ляга, помага ми... къде без нея.  Heart Eyes
Към 23.40ч. ще е готово, омесвам, 20 мин. почивка, измесвам и го заточвам... чудя се и аз къде. На балкона или в стая на около 20ина градуса?!  Thinking
Отивам да кипна вода за банята на яйцата и захарта и да стопя мазнината и съм готова за действие.

Как качвате снимки от телефон
Аз качвам в снимка бг и после тук.

# 590
  • Балчик
Ако сте вярващи, днес не е хубаво да се правят козунаци. По-добре изчакайте до утре.

Куличът със закваска се прави от вечерта, не мога да го пека сутринта на Великден. Въпросът е спорен. Така наречените преселници например днес пекат козунаците. Не искам да влизам в спорове по тази тема. Така съм го правила и така ще си го правя. Ако бях религиозна, едва ли щях да напиша, че го започвам. Щях да съм на църква по това време. Peace

Таря, с мен. Аз замесих половин доза кулич, който ще втасва до сутринта. Но и половин доза традиционен със закваска и кокосово масло, него ще наблюдавам, че закваската ми втасва за 3 часа. Трябваше да е готова към 23, а още в 22 се беше надигнала двойно.

# 591
Жалко че чак сега влязох в темата иначе можеше и аз да ви правя компания с една доза за втасване в хладилника. Нищо, аз и без друго съм се организирала за утре. Желая ви успех и утре да ни посрещнете със снимки на прекрасни козунаци.

# 592
  • Бургас
Ето ги моите козунаци.
Незнаех,че днес не се правят,но така или иначе ми трябват за утре да черпя.
Сори,за лошата снимка.

# 593
  • Sofia
Аз имам още малко почивка и после ще доизмеся. Мехурчетата са налице и сега. Simple Smile
Поне сложих детето да спи.

Таря, ти докъде го докара... положениетУ? Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 01:15 от Morena

# 594
  • Europe
Здравейте, имам 3D форма за печене на Великденско зайче (Zenker - 0,5L), но рецептата ми е немска и е за 0,7 L форма, на всичкото отгоре не мога да разбера какъв е този яйчен ликьор, който съдържа рецептата. Изписват го ето така VERPOORTEN ORIGINAL Eierlikör. Да го зарежа ли или ако не, то с какво мога да го заместя за да се получи кексчето/козуначе ли е не знам? Благодаря предварително.

Всъщност ако имате директно линк към Бг рецепта за такова зайче във 500 гр. форма ще бъде супер.  

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 01:04 от aleina

# 595
  • София
Morena, аз съм много туткава  Embarassed
Сложих си маята да се активира, но без да искам сложих повече брашно и ми беше поизстинало млякото, та бавно се вдига. Дано въобще тръгне де!
Фал №1 беше на лице - цялото ми "стекче" от 4 броя мая Юва се оказа мухлясало  Sad Добре, че днес взех, и аз не знам защо, две маи Виво, та тъкмо ще ми стигнат.

# 596
  • Sofia
Хм, Таря, и аз не съм от най-бързите... по-скоро организацията ми куца.  Laughing
Хайде вече без фалове при теб!  Hug
И аз днес се подсигурих с две Юви (до 30.05), но сега си ползвах тази, която имах със срок до 16.05.
    Готова съм аз. Тестото след почивката от 20 мин. беше започнало да втасва. Оставих го по-меко този път, ще го пека във форма.  Ще "спи" в стая на около 20 градуса.
До утре от мен. Simple Smile

# 597
  • София
До утре Simple Smile

Моята мая не върви Sad Забърках нова порция за активация с другата половина от калъпчето, но и то не върви - не е бил в млякото и брашното проблема явно. Срока и е до 01.06 иначе...
ОК, имам и суха в краен случай. Каквото такова - все някак ще станат Simple Smile

# 598
  • София
Здравейте, имам 3D форма за печене на Великденско зайче (Zenker - 0,5L), но рецептата ми е немска и е за 0,7 L форма, на всичкото отгоре не мога да разбера какъв е този яйчен ликьор, който съдържа рецептата. Изписват го ето така VERPOORTEN ORIGINAL Eierlikör. Да го зарежа ли или ако не, то с какво мога да го заместя за да се получи кексчето/козуначе ли е не знам? Благодаря предварително.

Всъщност ако имате директно линк към Бг рецепта за такова зайче във 500 гр. форма ще бъде супер.  

Ето една рецепта, която би трябвало да ти свърши работа: http://elija-cooking.blogspot.bg/2013/05/blog-post_5.html
Мисля, че не е проблем да замениш яйчения ликьор с някакъв друг.  "Verpoorten" е фирмата производител.

# 599
  • Балчик
Добро утро. Втасването на козунака върви бавно, затова го зарязах за цяла нощ. Паралелно правя  и хляб с квас, него вече го пека. Пия кафе  и започвам другите две дози с мая. Успешно месена на всички. Hug

Общи условия

Активация на акаунт