КОЗУНАЦИ – 2016 г.

• 76 588
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
  • Scotland
Момичета,коя от всички рецепти е за маяния козунак? Аз добре,че замесих де дози иначе,понеже алуминиевите формички за еднократно печене ме прецакаха. Козунака преля,не се допече  #Cussing out Втората доза си я пекох в нормални тавички и всичко е ок.

# 646
аз направих традиционния на Джемма, но си мисля че всяка класическа рецепта ще е по-добре така да се прави. Аз две дози по този начин направих за първи път и нямам търпение да видя резултата. за сега не е трудно

# 647
  • София
Готова съм!  smile3521 Повече не мога. Тази година си беше битка.  Така се случи. Радикулитната болка ми взе здравето. Добре, че си имах двама мъже помощници,  моите си дойдоха , но  ми объркаха  кухнята, брашно се сипеше на поразия, търсеше се ванилия, стафиди, нямам думи да ви опиша. Аз виках от хола кое къде е, но се справиха момчетата, и аз доволен и те.  Simple Smile Месенето мина в игри и закачки, мъжка му работа. Как да не ги обичам... Heart Eyes
Един килограм - класически, с моята си макова плънка един с Маскарпоне, +  един със заквасена сметана на Elixir + но с  плънка от шоколад и лешници - Elixir отново да благодаря за прекрасната рецепта, както всяка година и тази не я пропуснах ,  ...е стига толкова. Не е активирана маята предварително, - суха е , френската, направо в брашното и внимателно се добавяха разните му работи, Джема, благодаря, че ме научи как да работя с машината, защото почти беше отхвърлена, то тази работа става по-бавно и с търпение, а не както аз си мислех, фрас всичко пък каквото стане, да, ама не е точно така, благодаря на Морена - изключително създание, тя си знае защо... Heart Eyes
Сега пускам снимки, каквито са такива, важното е ,че на мен ми харесват, влажни са и както казва Джема, когато отхапеш да остане белег от зъбките ти... Simple Smile
Пекох ги на 160 градуса + вентилатор.

Благодаря за споделеното!
Светли празници на всички ви! Hug

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 20:24 от marchеva14

# 648
  • София
И аз съм от закъснелите, второ втасване тече в момента.

Имам дилема и нужда от помощ. Ще направя едно, две рула с шоколад. Обаче все ми се разтича шоколада, течен от буркан. Купих преди малко твърд шоколад на кубчета, ако го сложа натрошен вместо течния какво ли ще стане и дали ще ми се получи  newsm78

# 649
  • Балчик
Марче, супер са. Hug

Трета серия от мен, с въпросното брашно тип 450 на Мелко:

И помощничката. Веднага подът става чист, когато падне я стафидка, я бадемче. smile emoticon:

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 15:26 от Джемма

# 650
  • София
И аз съм от закъснелите, второ втасване тече в момента.

Имам дилема и нужда от помощ. Ще направя едно, две рула с шоколад. Обаче все ми се разтича шоколада, течен от буркан. Купих преди малко твърд шоколад на кубчета, ако го сложа натрошен вместо течния какво ли ще стане и дали ще ми се получи  newsm78
Ако е за печене този шоколад и се сложат натрошени  ядки, плънката няма да тече. Едната от  моите плънка е с шоколад : 250 смлени лешници + 100 захар, + 200 закв. сметана, + 2 с.л какао,+ 1 с.л ром, + 2 белтъка разбити на сняг . Тя точно не е моя, но не мога да се сетя от къде я взех, който си я познае да си каже  Peace
Джема, благодаря!  Hug

# 651
  • Sofia
О, душа, спецове са вече твоите мъже, поздравления за тях - двойни - за страхотните резултати и за това, че те отмениха и то с усмивки!  smile3501

Момичета,коя от всички рецепти е за маяния козунак? .
Ако искаш да кажеш маяното тесто - за всяка рецепта, стига да искаш.  Simple Smile

Моето второ тесто е готово, отивам да го плета, че после и маяното тесто за третата доза ще ми е готово...  Crazy

Леле..., Джема,  какво производство...  Crazy

# 652
  • Scotland
Да,да тестото имам предвид  Mr. Green

# 653
Джемма президент bowuu bowuu bowuu

Аз чакам да втасат и умувам плънките. После ще седна на компютъра да кача и снимки Peace

# 654
И моите се пекат в момента.
Класическа рецепта, от баба ми.
10 яйца
500мл прясно мляко,
400г захар
мас около 350 г или 400 г масло /оригиналът е масло:мас 1:1/
2 кг брашно
кората на 2 лимона.
мая 1 кубче.
2 завити, без плънка, 2 рула и една тава козуначени курабии с плънка
Плънката е класиката със сливов мармалад, орехи и стафиди.
И тая година не ме е срам от произведението Grinning

# 655
Sad тестото ми не иска да набухне, оставило съм го на топло във фурната, всичко направих както е по рецептата от учебника, какво може да съм объркала Cry
Притоплих съвсем леко млякото, макар суха, активирах маята предварително с малко брашно и захар, знам, че това няма как да навреди, не го правя за първи път  - втаса си идеално Sad
Разбих яйцата със захарта и ароматите, пресях брашното - замесих  тестото и като се посъбра започнах да добавям маслото+олиото в течно състояние с потапяне на ръцете - разпъвах и събирах. Тестото стана тежко и нееластично ... онзи ден правих по друга рецепта с по-малко яйца, с по-малко мазнина и прясна мая, пак същото стана - къде греша  Cry

# 656
И аз окъснях, но за никъде не бързам. Mr. Green Замесих и сега втасва. После ще оформя, но се чудя за плънката. Иска ми се и със сладко от боровинки с орехи, с шоколад, стафиди, сушени боровинки и локум. Нямам тесто за толкова плънка. hahaha
Направили сте страхотни козунаци всички! bouquet Моят компютър е на ремонт, а от телефона не мога да кача снимки. Tired

# 657
  • в 1001-та нощ
Моринга, сподели какво си сложила, като количества Rolling Eyes

# 658
  • Варна
Здравейте момичета! И аз вече пека. От традиционния козунак направих, но във фитилите сложих локум орехи и стафиди и то доста богато. Направих го със суха мая на Йоткер 2 пакетчета. Брашното не го мерих точно колко сложих, защото имах пакет 5 кг. Тестото стана много меко и еластично. Бухна идеално. Само фитилите ми не са толкова стегнати. Излязоха ми 2 големи и 2 малки кръглички. В момента пека малките. Големите ще ги чакам още малко да бухнат. Благодаря на Морена, Джемма, Алена и всички ,които ми помогнаха и подкрепиха bouquet bouquet bouquet

# 659
Първата доза я сплетох. едната ми плънка е сладко от вишни а в единия фитил сложих парченца бял шоколад и така тази година ще имам "кърпен" козунак. "Кърпен" защото се пробиха два от фитилите и взе да изтича сладкото докато втасва. Реших да  откъснах от края малко парче раздърпах и залепих отгоре на скъсаното, та да видим.

Мисля едните да ги пека с термо иглата за проба само че до колко градуса трябваше да стигнат козунаците 87 или 97 гр.

Общи условия

Активация на акаунт