MasterChef България - сезон II (04.03. - 10.04.2016г.)

• 34 939
  • 449
  •   1
Отговори
# 270
  • София-Младост
......
Иначе не виждам пречка да и бяха казали откъде и как да пробие ореха. ...........
За дъската май й каза шеф Ангелов. Полезно за мен, не знаех и никога не бих се сетила.
Аз гласувах за Севда и Цветелина. Харесват ми Весела, Йоана и Любо засега.
Имах предвид в началото, когато се опитваше да го пробие. Тя просто не е пробвала и не знае, че от зрял(кафяв) кокосов орех може да се ползва само отвътре кокоса, иначе за пиене става водата, но от млад (зелен) кокосов орех.
Факт е, че доста неща не са и познати...тя ли беше работила в Испания?

# 271
Според мен пък Цветелина не е злобничка, защото все я прецакват, а точно обратното- злобничка си е по природа, затова все я прецакват  Mr. Green Т.е. първопричината си е само в нея.

# 272
  • Испания
Да, Димитрия е живяла и работила в Испания.

# 273
Където и да е работила в никой ресторант не използват кокосови орехи, използват готово мляко или стърготини. Шеф Ангелов спомена нещо за "сервиране в черупката", но според мен би било невъзможно в случая.
Въобще мисля си т.нар. гурме кухня е рядкост - 10-20% от ресторантите може би, грубо казано.

Според мен пък Цветелина не е злобничка, защото все я прецакват, а точно обратното- злобничка си е по природа, затова все я прецакват  Mr. Green Т.е. първопричината си е само в нея.
+1  Grinning

# 274
  • София

Утре ще правят десерт на елиминационния тест.  newsm44
Това от финалното видео ли се разбра, ще е добре някое десертче да видим  Peace
Няма да е само десерт, на елиминации не готвеха ли два отбора за гости  newsm78

Отборното е преди теста за елиминации и няма нищо общо с него, освен това, че падналият отбор също отива на елиминация.  Peace

Шеф Ангелов спомена нещо за "сервиране в черупката", но според мен би било невъзможно в случая.

Невъзможно, защото тя му откърти дупка по средата. Кокосовият орех се чупи много лесно на две, като се удря по протежение на средата с тъпата част на голям нож или сатърче /като преди това се пробиват дупките отдолу, за да изтече водата/. С три удара е отворен.  Grinning

Последна редакция: ср, 06 апр 2016, 21:39 от Reinа

# 275
Пак започнаха да се повтарят - и двата отбора ще правят ризото !

Бас ловя, че Севда и Елизабет ще готвят ризотото.

# 276
Позна, аман вече от това ризото

# 277
Такова творческо и идейно безсилие .....

# 278
  • София
В този сезон всички участници мислят само за ризото. Имам чувството, че само тази дума чувам.  hahaha

# 279
  • София
Мая нещо не става за капитан.

Калоян все повече ми харесва - винаги е на най-трудното той. Жорката пак малко се пооплете, но отборът му е добър.

# 280
  • София
Що така си повтарят рецептите всеки път. Много е странно  Rolling Eyes
Иначе съм за червения отбор, синия не върви добре, а Мая пак не е във форма.

# 281
За отбора на Жоро съм.
Просто при Мая доста от играчите са ми неприятни.

# 282
И двете менюта не ми харесаха. Досега в отборните битки така и никой не предложи нещо интересно. При това и тази вечер почти са им сходни менютата.
Дано поне в едно отборно да забранят ориза, та дано се сетят за нещо друго.

Мисля че сините ще спечелят, макар че предпочитам червените.

# 283
Весела уж искаше да помогне на Мая, но направи отбор по симпатии и избра по-...лигавите играчи (като изключим Цвета). Мая - тотално отнесена.
Червените - уж сблъсък на характери, но се справиха.

Наистина , тези хора знаят само 5 рецепти - ризото, сос холандез, риба на скара, картофи на фурна и печено месо  ooooh!

# 284
  • София
Оххх, беее... тези хора сериозно ли?! Егати творческото безсилие! Аман от ризото.  Confused
За червените съм. Мая не става за капитан.

Общи условия

Активация на акаунт