Кой какви сериали гледа? - Тема 15

• 72 087
  • 768
  •   1
Отговори
# 300
Тъй като не съм писала до сега в тази тема, реших да направя един по-подробен пост със сериалите, които следя, за да се представя.  Simple Smile
Любимият ми жанр е фантастиката (като включвам тук всичко - научна фантастика, фентъзи, свръхестествени и т.н.). От текущите фантастични сериали следя: Стоте, Светкавицата, Супергърл, Библиотекарите, Person of Interest, Limitless, Orphan black, Луцифер, Доктор Кой, 12 маймуни, Деърдевил, Джесика Джоунс, Човекът във високия замък, Тъмна материя, Килджойс, Експанзията, Лимитлес (ако "вълшебните" хапчета се броят за фантастичен елемент - ако не - значи е екшън/процедурен сериал  Wink  ); вероятно има още 4-5 за които не мога да се сетя в момента.
Други, които също следя (но, които не са фантастики - тъй като са по-малко няма смисъл да ги разделям по жанрове): Шерлок, Тримата мускетари (тази година приключва), Полдарк, Г-н Робот и комедиите Теория на Голевия взрив и Superstore. Тази година започнах и The Grinder, и ми харесваше, но за съжаление е прекратен.
Гледам и сапунки, които дават по телевизията (защото е по-неангажиращо) - в момента само две - "Малката булка" и "Войната на розите". Булката едва ли ще я гледам още дълго. Всъщност, не се интересувам особено нито от индийските, нито от турските (или които и да е други) сапунени сериали, но понякога просто ми е по-лесно да гледам каквото дават по телевизията. Този за Розите го започнах само от носталгия - навремето, когато бях ученичка имаше един такъв латино сериал с Катрин Сиачоке в ролята на "лошата" Роза, който много харесвах. Та - това е нещо като римейк. Много е различен от оригинала, но за сега ми харесва.
Нямам никакъв проблем да спра сериал, който е започнал да ме дразни - случвало ми се е много пъти - както с нови сериали, така и с такива, които съм гледала с години и наистина съм харесвала. Например Имало едно време - първите сезони ми беше любим, но от един момент започнах да не го понасям - не заради определен персонаж, а изцяло. Още по-пресен пример - Утрешните легенди - изгледах до края първи сезон, само защото беше кратък (даже си мислех, че ще е 13 епизода, а той се оказа 16). Не мисля да гледам втори.   
Не всички от сериалите, които гледам ми харесват еднакво. Например Библиотекарите и Супергърл ги гледам без особен ентусиазъм, просто защото по телевизията не дават нищо хубаво. Обичам да си имам сериал за всеки ден от седмицата - в идеалният случай - два. За съжаление, това рядко е възможно. Всяка година си избирам няколко нови сериала, които да започна и вече свикнах с идеята, че половината от тях са обречени... Тази година най-много съжалявам за Агент Картър, но ще съжалявам повече за Лимитлес, който си търси нова телевизия, както и за Човекът във високия замък, който е обещаващ малък сериал, но в момента има някакви проблеми...

# 301
  • Вестерос
Добре дошла  Hug bouquet

# 302
Благодаря - добре заварила!  Hug  Впрочем, Тери Пратчет е любимият ми автор!  Simple Smile

# 303
  • Вестерос
Оо  Hug Първата част от сеиралите ти се покриват почти с моите, имаме сходен вкус.  Peace

# 304
  • София
честно казано не знам какво очакват от сериали като Час пик и Смъртоносно оръжие. Оръжието е класика в жанра, Час пик не е лош, особено първия филм бе много добър. Но като филми, за сериал е пълно безумие според мен, а и такъв тип сериали с лопата да ринеш.
Изобщо не мисля да си губя времето и с двете шоута.  Peace

# 305

Видяхте ли това - сериал по филма Frequency (Честота, но не съм сигурна дали точно така му беше официалното заглавие на бг). В главната роля е сетрата на Ленард Снарт (акрисата участваше и в Утрешните хора).
Филмът наистина ми харесва; в него участва Джим Кавийзъл като млад, чудя се дали тази актриса ще успее да представи същия персонаж подобаващо. Имам някои съмнения относно качеството. В най-добрия случай ще стане като с 12 маймуни - интересен е, но понякога приказват големи глупости. Като това, че времето (в смисъл линейното време на Земята) зависи от определена категория хора ... Сега остава да кажат, че и гравитацията зависи от хората...

# 306
  • София
Мен много ме дразни като правят сериали по филми, в повечето случаи не им се получава.

# 307
  • Вестерос
Лимитлес не беше лош сериал, но според мен няма да го подновят

# 308
  • София
Не беше заради Браян най-вече, доста добре се справи.

# 309
  • Вестерос
Да и актьора допринесе , ако бяха избрали друг не знам дали щеше да му пасне ролята.

# 310
  • София
Имайки предвид какво дърво беше в Greek, не очаквах да се справи така.

# 311
  • КиТ
Абе от дълго време да ви питам,що никой няма желание да превежда Stitchers?
А в разговорите им има някой термини хич да не....

# 312
  • Вестерос
Аз не го гледам, но предполагам, че не е популярен  newsm78

# 313
  • КиТ
Че не е,права си,ама до сега са излезли 9 епизода и дори първи още не е преведен  Tired ooooh!

Joy
Да каже и Пламун, че и нейните не са малко.  Joy

Ва Тиф са повече  Whistling Моите са около 30 Mr. Green

# 314
Лимитлес не е подновен, но и не е спрян - търси си нова телевизия. Сериалът е успешен, но може би е скъп - още повече с участието на Брадли Купър (той май е и продуцент).
Ще ми бъде неприятно, ако в крайна сметка го спрат - харесва ми доста.
По принцип ми изглежда неуважително да се правят сериали по филми, но ето че понякога се получава добре. Има го и обратния случай - Специален доклад изобщо не ми хареса (сериалът, не филма) и се зарадвах, като го спряха.

Общи условия

Активация на акаунт