Топло лято ето че дойде, мартеничките се готвят за море

• 12 513
  • 240
  •   1
Отговори
# 120
  ura  ura  uraЧестит празник на всички мартенички и техните мами и от нас! Tada Tada Tada
Много усмивки и още по-щури игри и през днешния ден! baloni

# 121
  • Пловдив
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ НАШИ МЪНИЦИ!!!
ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА НИ РАДВАТ МНОГО. дА СЛУШАТ ПОВЕЧЕ И ПО-МАЛКО БЕЛИ ДА ПРАВЯТ!!!

# 122
Е, аз понеже съм нощна птица  Hug ... ще честитя празника малко след полунощ ...

ЧЕСТИТ ДЕЧКОВСКИ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ГОЛЕМИ МАЛКИ, ПО-МАЛКИ И ОЩЕ ПО-МАЛКИ!

Да е честит и на непорасналите /които се чувстват такива  Laughing/ мами и татковци !!!

Да разкажем за нас ...

Освен обичайното ни шетане из Морската 3 часа и пускане по вси пързалки и пиене на вода от вси чешмички и спъване и падане по 100 пъти, хихихихи, още ...

1. Гледахме и играхме народни танци - хора и ръченици - заедно с едни хубави и шарени каки и батковци на откритата сцена в Морската;
2. Бяхме на детска дискотека във Фестивален център, където се кълчотехме даже по-зафинено и от тийнеджърите  Mr. Green, направо ми сбра очите  Crazy;
3. Сдобихме се с буталка пеперудо-бръмбар /хихихи, така изглежда, странна мутация/, на която/който й/му пърхат крилата. Почти разказахме играта на тази крехка играчка, докато се приберем вкъщи.

... и както следобяд бяхме спали само около 40 мин. вместо обичайните 3 часа и аз си мислех, че ще заспим рано ... неееее, на мама трябва да й е трудноооооо, ми заспахме пак в полунощ, след половинчасово хвърляне по дивана в дневната /отказва да заспива сама в креватчето в спалнята/  #Crazy

Е, и аз пуснах 2 перални, наготвих на всички и ги приспах и сега си ям моето пред компютъра и ей сега ще простра другата пералня и се гътам, че утре малкия дзверо с нови сили ...

Абе туй Риби март 2004 са нещо странна порода ...  Mr. Green

Уж трябва да са едни кротки, плахи, дума да не продумват ... пък те РИБИ АКУЛИ ...  Joy hahaha

На Йоана GP-то й вика: "Нит си риба, нит си момиче ... " Ми права си е жената.  bowuu

# 123
  • Sofiа
ЗДравейте момичета. Честит праззник на патерица на всички мартенски дечица. да растат здрави и щастливи.
Честно казано дори не си спомням от колко време не съм писала и чела тук, а за съжаление и сега нямам време да го направя.
Чоколина, съжалявам за тежката шарка на Мини и много се радвам, че вече е по-добре.
Ние сме ОК. Мама и тати много работят, а Боби ходи на ясла и "да чукна на дърво" е доста послушно дете. Е има от време на време пристъпи на на овчи инат но са доста редки и сравнително поносими.
Поздрави на всички майки и дечица от нас с Боби. Heart Eyes

# 124
Здравейте и от мен!
Поздрави на всички дечица, и дано са си изкарали хубав празник вчера. Heart Eyes

chockolina , имай пред вид, че след варицела много спада имунитета. А Мони както беше зле Cry  Анджи няколко дни след като мина варицелата беше с ангина. После с отит. ooooh!

lulumba, и аз ги разглеждах тези книжки с лепенки на Пан. Но ми се сториха за по-големи деца - лепенките са малки, а и логиката на залепване не е за 2г. За това се отказах и не взех.
На Златното пате приказките наистина са най-добри. И "Дядо вади ряпа" и "Зайченцето бяло" са с хубавите римувани тесктове.

Ние вчера празнувахме първо до един магазин пред нас. Имаше организирано тържество с клоуни и музика. А Анджи спечели 2 подаръка от томболата!  Heart Eyes Heart Eyes После в парка - пак с подаръци! Беше много хубаво, коша на количката се напълни с подаръци, а малката игра, танцува, смя се. Мислех за зоологическата градина или София ленд (Анджи казва, че живеела в София ленд  Rolling Eyes), но се отказах и въобще не съжалявам.  Реших, че в блъсканицата само ще се бутаме и тичаме, и нищо няма да видим и чуем.

# 125
  • Пловдив
Здравейте!
Днес Алекс има стимулиращ резултат с изчишкването и в "голямата работа"  Mr. Green
Но пък така дърпа батко си за ушите, че чак му ги разрани и ща не ща го пласках през ръцете ...
Ох - голям бандит расте.
А и най-смешното - Чул от батко си онази песен на Абсурд за колегата и сега навсякъде слага "баси"... В магазина ме пита "Мамо ко т"ва" и аз казвам "Цвете" , а той "Баси цветето" Embarassed Embarassed Сраааааам.
Чоколина - почти нищо на разбрах за тази "гъша кожа" даже и във форума малко намерих...
Стискам палци да е здрава Мони Laughing
Валери - привет и честито за кроткото момченце Laughing
Милена благодаря за инфото отново, аз също ще търся какви са тези декларации за прехвърляне на непл. майчинство  bouquet
Снежи - и ние сме като вас "Ни риба, ни момченце" #Crazy
Поздрави на всички!!!

# 126
Здравейте и честит 1 юни на патерици!  Heart Eyes
Много да са ни здрави децата!
Вчера правих опити да вляза в сайта, но все неуспешни  Sad
Ния получи от нас кукла и вечерта влезе да се къпе с нея в банята, а леля й й подари гъба за баня, но под формата на мече с поличка от гъба, на нея й е интересно мечето да я сапунисва. Аз си бях взела свободен следобед и присъствах на част от тържеството в яслата. Много съм доволна от нашата ясла - бяха им организирали чудесно тържество с шапчици, сладки и сокчета, а после имаше и куклен театър. Записах целия театър с камерата и тя дори снощи си го гледа пак преди лягане. После бяхме на рожден ден в Софияленд в една от бейбилендските зали, там беше клотко и спокойно, тя се забавлява...но иначе си беше истинска лудница...много се напрегнахме и двете докато си тръгнем. После ходихме в дънкин донътс да се черпим с леля й. Тя съвсем скоро чака бебе и вече и аз съм развълнувана по този повод, та използваме едни от последните дни да се видим на сравнително спокойствие.
Не знам за вас как беше, но вчера се чувствах така все едно и аз самата имам празник!
Ния също е сравнително кротко дете, но от известно време проявява такива капризи и инатене. Вчеря явно беше уморена от много емоции и като се затръшка да я нося, а аз натоварена с подаръци едва ходя. Казах й спокойно, че няма да я взема...беше голям цирк, после й мина и стана пак мила и добра, но в изблиците си на инат и раздразнение е просто неконтролируема. Трябваше да изтърпя погледите на разни минаващи лелки, дето викаха "горкото дете, оставили са го да плаче!"  #2gunfire

# 127
Здравейте и от нас!
Ние прекарахме празника, уви, с температура. В сряда ходихме на лекар, червено гърло и кашлица, до вечерта хрема, към сутринта на 1ви температура, цял ден температура, на празника, и на 2ри вече нямаше. Само едни гъсти сополи влачим сега! И не ги търпи хич в носа си, кара ме да ги вадя...Изкарах 2 дена болнични, 2 дена още уикенда, сега съм пак на работа.
Голямо гевезе май е станал. Или поне с мен така се държи, не зная...Ако зависи от мен бих го пратила на ОДЗ-то на есен, но, уви, не дава таткото. И родителите му и те. Техните деца у дома били гледани. Ние пък сме ходили на ясли и градини.
1 дете и 5 възрастни...Смятам, че детето трябва да се гледа от майка си и баща си, градина или гледачка. Бабите и дядовците, и то постоянно, вече съвсем сбъркват възпитанието.
Едва сме го приспали 2 дена. И на обед не спа в Събота. И на хремата го отдавам, защото не може да се успокои така. В Неделя само че легна и заспа на обед. Но вечета пак 40 мин. поне.
Поне вчера ходихме да видим строежа на къщата ни. Посъбрахме парички и сега пак работим по нея. " На тухла да стане и там сме" и Пепо е вече категоричен. И той се вбесява от някои неща. Като си живял независимо толкова години, ми е много трудно сега, но...Да де, помагат за детето, ама все с тези баланси...
И свеки беше болна, и мен се опитва да ме барне вирусчето, но аз се дърпам яко, за сега.

# 128
  • София
Здравейте!
За сега ние нямаме проблем със спането следобяд, но докога ли newsm78
За 1 юни получи една количка/джип/ за яздене, не мога да ви опиша какма радост........ Laughing
Да се похваля, че вече две седмици сме без памперс и имаме голям успех Laughing На моменти е много послушен и имам някаква надежда Crazy
На море живот и здраве сме замислили да ходим от 10 август  Wink
Надявам се да сте добре! Hug
Целувки!

# 129
  • Пловдив
Лелеееее Милена много нагли са станали крадците в София пу-пу да не ви се случва...то на никого не е за случване  Shocked
Мариета -  дано скоро се оправите и да ходите на разходки - то не, че времето е супер... как да не боледуват дечковците?
Аз вчера като бях се ядосала на Алекс и викам на мъжа ми- край няма да идваме на море - ходете само с баткото- мъника като чу - друг стана - обещания, че ще слуша и т.н. - дано Praynig Ооооо вече и аз съм на предела на силите си - а и свеки нещо взе да издиша...май ще ходим на градинка Mr. Green

# 130
  • В светлината на слънцето
Здравейте и от мен. Вчера само ви четох, но не успях да се включа, че пак ме запреследва несвършената работа. То не че днес е по-малко, но откраднах няколко минутки.
Миленка, това което е сполетяло съседите ви е направо ужасно. Преживяхме го лично преди няколко години. Усещането е много гадно и не може да се забрави. Освен, че ни обраха до шушка, бяха обърнали всичко с главата надолу. Действително и в най-микроскопичните кутийки проверяват. А дрехите ни бяха разхвърляни из целия апартамент. Имаш чувството, че някой ти е бръкнал в душата - толкова е гадно. И не можеш да се отърсиш от това усещане години след това. Дано не ви се случи. Искрено ви стискам палци.  Praynig Полицаите при нас дойдоха сравнително бързо, после чрез мои колеги ги притиснахме, още повече че имахме известни подозрения, но те не си мръднаха пръста. Само казаха, че са по горещи следи и до няколко дни ще се реши въпроса. Е, този въпрос явно все още се решава. Close Всъщност единият от ченгетата дори тръгна да "преследва" апашите чак в САЩ и забрави да се върне. После чух, че били в комбина с крадците и вземали процент. Такива работи.  #2gunfire
Ние вече чишкаме доста редовно във ваната - Теди гърне не признава, във ваната иска детето.  Thinking Понякога казва, друг път - не. Но памперса ще махаме като се пооправи времето. Лошото е, че Теди много сръчно се облича и съблича сама. И като си намокри гащичките, като нищо ще ги свали. Laughing
Да ви се оплача. Теди е болна. В събота привечер надви и ни убеди да излезе навън по копринена рокля. Вярно, че беше съвсем за кратко и беше сравнително топло, но изглежда е понастинала. И сега текат едни сополи, не е за разправяне. Добре, че поне няма температура. Яде нормално, дивее не по-малко отпреди, но нощем и следобяд не може да спи, защото всичко й се стича в гърлото. Пръскам стеримар, капя виброцил, но май не помага кой знае колко. Снощи си легна в обичайния час и по едно време ни вика. Тя по принцип е свикнала да заспива сама, на музика, отскоро с един голям рапан - тоест морето, до главата. Но този път не заспа, а ни вика. Решихме, че е изпуснала рапана извън леглото. Влизам, а тя ми казва: "Има тополи". Да се смееш ли, да плачеш ли. Дайте идея какво да й пръскам в носа.

# 131
Добро утро,
на мен ми е най-лесно сутрин да драсна 2 реда, преди лудницата да се завърти.
Лулумба, аз за хрема давам хомеопатични, Алиум за течливи мокри и като се сгъстят до ден, два- редувам Хидрастис и Калиум Бихромикум. Но то хрема, нали знаеш - с лекарства 1 седмица, без лекарства - 7 дни! Laughing
И Борис само мрънка Има сополи! и ме кара да ги ВАДЯ от носа. Вече сме на фаза гъсти, но прозрачни!Като не може да ги изплюе, защото те са гъсти хрипове, и ги кашли...Капки гледам да избягвам, мажа и с Нисита ( NaCl ) на кремче, че да не са твърди корички.
А снощи пак 1 час се приспивахме. Аз преди него ги подкарвам сънищата!
Бях решила да пробваме да махнем пампата, ама времето е толкова променливо, и след 2-кратните експерименти и установено, че не му први впечатление...има да си седи с мокро дупе! За акото поне нямаме проблеми! Във влака като каза "има ако" и ме гледа виновно. "Давай вика, разрешавам в пампата! baby_neutral Но гледаме сутрин да се изака и така да излиза.
Айде стига лайняни разкази!
Ходили ли срте на Куклен театър?
ПО повод тези събития България чете, в Неделя ще има "Тримата братя и зл. ябълка", като част от Пловдив Чете. Чудя се дали ще му е интересно. Само да не е много тъмно...Смятам да се пробваме.

Милена, нали ти имаше нова кухня? Да те предупредя какво ни се случи на нас. Горение ни е печката, с керамичен плот. Ено на ръка, че мин. г. сменяхме двойния котлон. Беше изгорял малкия кръг, но.. не може по отделно - 70-80 лв. Наистина мног се ползва за 5 г.
Но преди 3 седмици при суетене около печката горещо - студено, къде да сложат безценния капак! #Cussing outсвеки и свеко , не зная кой и как, чупят стъклото на фурната. Предното. Значи един йена капак се плъзва и чуква от страни стъклото. То нали е термо, наппрегнато и какво още там, се пръсна като стъкло на автомобил ! Как се рони сега... Но не пречи да се пече във фурната, защото вътрешното е здраво!  LaughingПуста пукница, за нея работим и живеем! Laughing Понеже е иноксова печка - 122 лв само стъклото! Но нали сме решили, че за къщата ще си купим нови, поръчах за неиноксова печка - 55 лв. Понеже са много "бързи" от сервиза в П-в ме вбесиха, обадих се и си го поръчах от Варна, сналожен шлатеж. Днес трябва да го сложат, след като вчера не дойдоха...
Та внимавайте, че много пари струват дреболиите по тези съвременни уреди. А, преди 2 г. смених и нагреватела на вентилатора. Найстина, че само с него работех... Нова струваше 670 лв през 2000г. За това хората на Запад, след 5 г- Нова!

# 132
  • В светлината на слънцето
Мариета, благодаря за инфото. Мисля да ги пробвам, още повече че поне са хомеопатични и ако не помогнат, няма да навредят. А за 7-те дни без лекарства и седмицата, съм абсолютно съгласна. Точно така си е.  Rolling Eyes
Майка ми вчера завела Теди при лекарката. За всеки случай. Та жената я прегледала много внимателно и слава Богу, няма проблем с гърдичките. Само леко обложен език, леко зачервено гърло и въпросните сополи. Нашата останала много доволна от прегледа, че го направили в кабинета на докторката, а не в детската консултация. А там тя не беше влизала. И си изкарала целия репертоар: песнички, разкази за всичко, което виси по стените и т.н. Бая са се посмели. Но поне новините са по-добри. А и снощи детето спа нормално. Дано по-бързо да й мине.
А за кукления театър, аз се пробвах преди два месеца и заведох Теди в "Ариел", че е близо до нас. Бях избрала да гледаме "Мечо Пух", защото героите са й познати, пък и продължава само 40 мин. Е, издържахме 20 мин. и си излезнахме. Общо взето не я впечатли кой знае колко, само отвреме-навреме имаше някакви реакции. Май още са малки за такова развлечение. Виж, циркът е друго нещо. Заведох я още като беше на 1,5 г. Имаме приятелско семейство - циркови артисти, и циркът им беше дошъл близо до нас. Мислехме да си ходим като й стане скучно, но малката така се забавляваше, че изгледахме и двете части - всяко от по един час. Вярно, че в програмата им имаше какво ли не: клоуни, акробати, животни, коне, щрауси и т.н. За съжаление разбрах, че няма скоро да идват близо до нас. Иначе пак щях да я заведа - сега сигурно ще й е още по-интересно.

# 133
И нашата фурна и котлони са Горение и ще внимаваме, че и те са инокс LaughingНие на театър не сме ходили още, но не съм сигурна дали ще издържи на едно място повече от 15 минути newsm78, дори това и е много.

Милена, котлоните 2 ли са или като на печките - 4 ? Аз нали си мисля за бъдещетоооо....
А колкот до седенето мирно, на приятелката ми дзвера също не стои повече от 5 мин. мирен. Но в яслата имаха тържество за 1 Юни и каза че изкарал повече от час без да мръдне! Било му интересно на човека да участва в шоуто! Та знаеш ли, може и да се заинтригиват ?!

# 134
Предишната седмица аз също се усетих на края на силите си, идеше ми да хвана гората в един момент. Ние нямаме ни една баба на близо- майка ми е в Шумен, а свеки в Гърция. Единствения човек на когото можех до скоро да рачитам беше сестра ми, но тя ще ражда всеки момент, на всичко отгоре и детегледачката, която ми помагаше от време на време си намери постоянна работа и аз се почувствах направо изоставена от всякъде. Ния ходи яко на ясла - само 2 пъти се е разболявала за 8 месеца и си е от най - редовните деца. Успокоява ме само това, че тя обича да ходи там и аз съм спокойна на работа.
Та тази събота и неделя бях целодневно на курс /слава богу след почти пет години допълнитулно следуниверситетско учене в началото на юли имам изпит и ако го взема ще мога гордо да се наричам психотерапевт/, майка ми и баща ми бяха дошли да помагат на сестра ми да си чисти къщата и да сглобяват разни детски креватчета и приспособления. При това баща ми дойде специално, за да може да гледа Ния, защото Свилен имаше работа в събота, а за неделя беше планувал и той малко бял свят да види с приятели на някъде. И разбира се, обаждат му се в ранния следобед в събота и казват "не може да се справим, не иска да заспива, елате да си я прибирате!". Shocked Много ми докривя.
Вярно е, че е по - добре да не се бъркат, но понякога наистина имам нужда да усетя, че Ния има любящи и грижовни баби,  а усещам липсата им.

В градитата идва театрална група на всеки 2 седмици - плащаме по 2.50. Представленията са специално съобразени за тяхната възраст. Ния винаги е много впечатленя. Последния път ходих и заснех представлението им - беше за пингвинче, което си търси приятели. Сега й го пускам от време на време в къщи да си го гледа. Там представленията са на светло. Характерно е че децата много лесно се заразяват от емоциите на героите и могат да започнат да плачат и да страдат, ако някоя от куклите плаче. Но пък това е реалността...и на мен напоследък ми иде да заплача.

Общи условия

Активация на акаунт