Топло лято ето че дойде, мартеничките се готвят за море

• 12 514
  • 240
  •   1
Отговори
# 135
  • В светлината на слънцето
Забравих да допълня, че нашият театър беше на тъмно. В началото като загасиха осветлението Теди малко се стегна. Но понеже в залата имаше още много деца и всички насочиха вниманието си към сцената, бързо се успокои. Дори не пробва да ревне. На интересът й траеше наистина само 20 минути и то с голямо разсейване, ядене на солети, за да стои тихо и т.н. Малко безсмислено ми се стори цялото начинание. Изобщо не възприе театърът като такъв. Но в интерес на истината самото представление е за малко по-големи - около 4-5-годишни. Може би това е една от причините. Предполагам, че ако гледа нещо, адаптирано за нейната възраст, ще бъде съвсем различно. Точно затова дадох като пример цирка, който реално е за всяка възраст. Според мен най-добрият начин е да пробваш, но сядайки близо до врамата, за да може при нужда да се измъкнете максимално бързо и безшумно. Ние поне така направихме.

# 136
И аз запазих вчера морската почивка! Laughing 15-22 Юли на Аркутино. 21 лв нощувка , 1 лв кур. такса. За Борис имало и 3то легло, с разтягане, но вероятно ще си вземем креватче. Храната мин. г. е била 9 лева пълен храноден, дано не е повече от 10.
Вчера се прибрах в 10.00 вечерта! Имахме среща до късно, после служ. вечеря. Мног слушал баба си! Ох, помагат, ама и си е голяма нерва! Като се обадих да кажа, че ще закъснея, първо питат какво да го правим, какво да вечеря, кога да вечеря, да го къпем ли, кога да го къпем! Сякаш не живеем заедно, та ме питат кога! Нали всяка вечер е по едно и също време! Ама нейсе. Аз си се прибрах за банята! Но се дразня. Не вечерял на столчето си, а в кухнята, прав, до лакти потопен в една огромна купа с една плуваща риба на батерии вътре. Нали така им е по-лесно...А утре като се дръпне на мен или бавачката, че не иска да яде в стола и като се развикам...аз ще съм лошата. Затова, по добре сте си сами, само ги строявайте бабите, когато вие кажете да ви помагат.
После го изкъпах и ги оставих с татко си да се приспиват, аз се къпах, след 11 си легнах, още не беше заспал, скарах се и миряса. Но пък е спал непробудно, та и аз! Party Party
Милена, на печката имам 4 котлона. Два еднакви, средни, един с 2 кръга - голям и малък и един също с 2 кръга-среден и елипса. Елипсата става да се ползва и за по-голяма тенджера. Като живеехме само 2мата ( 3мата) и аз ползвах само 1-2 котлона и малкия за кафеварката. Но от както живеем у родителите на мъжа ми, ми се скри шайбата! Защото едно от условията бе да махнем нейната стара печка и да сложим нашата. мрънка, ама се научи. Ползват се почти всички котлони. 4ма възрастни и 1 дете си е сериозно готвене. И то 2ма големи мъже. Аз почти не ям у дома, цял ден на работа, вечер предпочитам салата. А преди се чудех защо са и на свекърва ми тези огромни тенджери. Ами тя се изяждат бе! Почти на 1 път! Олеее!

# 137
Marietta  
гледам, че ти и от рано си на работа. Ние си имаме ритуал сутрин, когато мъжа ми не е в команд./което се случва често и сме си сами двете с Ния  Cry/ Та  сутрин ставаме в 7ч., всеки се оправя из нас около 45 мин. и Ния през това време успява дори да си поиграе с куклите - напоследък все с бебета играе и все ги завива. После тръгваме заедно към яслата - оставяме я, а ние си купуваме кафе от близката будка и по пътя към моята работа си го пием и си говорим - това са едни от много малкото ни мигове заедно.
Аз ще бъда 3 поредни седмици в команд. от другата седмица и познайте кой ще я гледа - разбира се - тати, няма начин. Добре, че той поне много ми помага - всъщност нашите грижи за нея са наравно разделени.  Heart Eyes 

# 138
  • Пловдив
Здравейте!
Ех работещите мами си личат отдалеч Laughing Stop привет Цветелина и Мариета Heart Eyes
Днес и ние станахме рано та съм на линия Mr. Green
Да ви се похваля /най-после и аз/ - Алекс се кротна тези два дни. Пак е буен, но но владея и не викам толкова много   bowuu
Мариета - това за бабите дето си писала при нас е същото на 100% - откакто свеки ми помага не е ял на столчето, а го бях научила. Сега яде кеднал, легнал, пред ТВ, с навирени крака - просто ужасно, нооо лошите работи бързо ги научават. #Cussing out
Вече все по-често си мисля за детска градина, но татито ни е против. Вярно и двете баби са пенсионерки, но майка ми е в друг град, а свеки вече "издиша". Много е палав. Въпреки, че жената има желание да го гледа Laughing все още...
Но пък откакто се е родил, не е спал с друг освен с мен...
Пак започнах да мечтая за моренце, бях се ядосала и се бях отказала, нооооооо тези дни ентусиазмът ми пак ме връхлетя Mr. Green Последно ще сме на Поморие от 18 юли - има ли някой в района по това време?

# 139
Marietta  
гледам, че ти и от рано си на работа.   
Цвети, във всички градове, освен в София, работния ден започва в 8.00, но краят му, за мен поне, зависи от работата Confused. Дори се дразня, че нашите колеги в Софийския офис преди 9 и нещо не можеш ги намери , но си тръгват и те в 17 ч, и пак почиват по обед... абе каквато е, такава, за това пък при нас е по-интересно!
Но и в София си има работяги. Сестра ми от есента работи в OMV , ами и тя по-рано от 20 ч. май не си тръгва. И аз бях така преди да се роди Борис. До късно на работа, малко релакс с колегите в края на деня после, и аз се прибирах все след 19 ч. Но децата са друга работа. отговорност си е, и като гледам майка ми, май чак като станат по на 20 и повече години, можем да мислим за себе си пак.

# 140
Това с работата наистина е нещо страшно понякога. Аз, за щастие, нямам заковано работно време. Трябва да съм на работа някъде около 12 часа, после мога приключа както в 16, така и в 23 часа. От една страна е добре - имаш на пръв поглед доста свободно време. От друга - не е много хубаво, тъй като вечер се прибирам, колкото да видя малката. Да не говорим, че тези дни имах разни вечерни програми, и два дни поред се прибирах след като тя вече спеше втори сън.
Имам усещането, че ежедневието на всички става все по-напрегнато с всеки изминал ден. Напоследък даже ме гризе съвестта за детето, но пък сиренето е с пари, а не с топли чувства.

# 141
Милена, надявам се, че положението с краката не е страшно. Стискам ти палци да се оправиш по-бързо. Незнаех, че този клуб работи и индивидуално. Мислех, че е само за организирани празненства. На нас ни е много близо и мисля да го проверим. Ако в събота сте още с малката, може да се организираме и заедно да ходим.

# 142
Момичета, забравих да питам нещо. Някоя от вас ще ходи ли на форумската среща на 17 юни в градината на "Славяни"?

# 143
lulumba, за пръв път чувам за тази среща от теб. Ние за сега нямаме нещо предвидено за тогава, така че си струва да се поразмислим. Къде е тази градинка, нещо не ми изплува в главата? А срещата тематична ли е или е просто опознавателна  Simple Smile

# 144
  • Пловдив
Ех това лошо време... сякаш есен ще идва, а лятото къде е?
Как са дечковците мамита? Здрави ли са мартенчетата?
Алекс за сега е добре, като изключим един обрив на ръката, който лекарката каза, че е контактен дерматит...и вече 10 дена не можем да излекуваме. Sad Важнотое ,че не е от храна или ухапване. Или е от треви или от пясък - боже как да го предпаза newsm78 нито от пясъка мога да го извадя, нито от тревата в парка Cry Другите дечковци тичат, а аз трябва да вървя и да викам не тук не там. Това най-го мраза #Cussing out
В Пловдив вали, спре по цял ден е така - никъде да не може да се мръдне. Милена - хубаво е това с клубовете подсети ме благодаря Hug
А как си правихме сметки да ходим на вилата почивните дни...
Вие къде водите мъниците почивните дне?

# 145
уЖАСНО ВРЕМЕ, НАИСТИНА. От няколко дни не сме излизали над вечер. И аз късно се прибирам от рабора, а вчера се отдадох да му сготвя 2 яденета. А и е променливо, хладно...мръсно време!
Другата събота и неделя мисля да мръднем тримцата до Велинград. Мама са там на санаториум. Цената била 20 лв за възрастен и 9 лв. за Борето. По принцип съм обявила Валутен борд на разходите, за да има за моренето. Защото с този наш строеж...всичко отива там и ЗА ХРАНА!
иска ми се Август да го заведа 1 седм. на планина, но нямам идея къде. А и пак по 20 лв...множко ще ми дойде. Чудя се дали в някое село не дават под наем, трябва да се интересувам, Но и работата дали ще ми посволи, не зная.
Джони, вие къде имате вила?
Иначе, по принцип, нямаме къде да отидем Събота и Неделя Close

# 146
Цвети, срещата е на 17 юни - следващата събота, след 18.00 ч. в градината на ресторант "Славяни". Той се намира на ъгъла на бул. "Янко Сакъзов" и ул. "Ангел Найденов". Май така се казваше улицата. Това е първата пресечка, успоредна на канала, ако тръгнеш от "Евлоги Георгиев" по "Янко Сакъзов" в посока паметника Левски. Пада се точно срещу театър "София". Входът на кръчмето е обаче откъм уличката, а не от "Янко Сакъзов". Повече инфо и карта има в Клюкарник - "Среща на 17 юни", но темата е изпаднала малко назад.
Аз още не съм ходила на такава среща и ще ми е интересно. Пък и ставало голям купон. Срещат се мами от форума, забавляват се, опознават се и т.н. Може с татковци и деца, може и без. Май са правили общо 4-5 такива срещи досега. Ще има както стари кучета, така и новаци. Няма никакви ограничения. Mamma е резервирала градината, но ако вали хората щели да ни приемат вътре.
Аз лично мисля да отида. Само не съм сигурна дали да водя и малката, че тя вечеря най-късно в 19 и до 21 вече спи. Но ако е хубаво времето, може и да я разходя.
Джони, какво да ти кажа за почивните дни. Много е тежко, ако вали, защото Теди издивява у дома.  #Onfire Затова гледам да я заведа някъде, където може да си изразходва енергията поне наполовина.  Laughing Най-често ходим в Патиланци и Софияленд, че там може както на закрито, така и на открито. От доста време съм й обещала разходка в зоопарка, но като вали, ходенето се обезсмисля. Иначе се мотаем около нас: по градинки, до пазара, където има сносна детска площадка и т.н. Смятам да пробвам този детски клуб, за който спомена Милена, че на нас ни е направо под носа. Единственото лошо на такива клубове е, че детето стои на затворено. Само в Софияленд има сравнително голям простор. Но като е лошо времето, просто нямаме избор.

# 147
Мариета, защо не се пробвате в Копривщица. Там е доста приятно през август, а и не е чак такава скъпотия. Квартирите са чувствително по-евтини от хотелите. Но има и много читави хотелчета, които приютяват за по 10-15 лв на вечер плюс закуската. Кръчмите не са много, но пък са евтини. Най-хубавото на Копривщица е прекрасният въздух и чудна природа за разходки наоколо. Пък и на вас ви е много близо като разстояние.
На мен също ми се иска да скокнем малко на планина, барем и за един уикенд. Но нямам представа дали ще успеем. Ходи ми се в Банско, но за там си трябват пари. В Копривщица свекър ми има 100-годишна къща, но за съжаление след третия пореден обир, по време на който изнесоха и столове, и маси, вече в нея трудно може да се живее. Е, за едно преспиване става, но не и за дете. Доста влага има, тъй като къщата е стара. Ние, ако ходим с Теди, със сигурност ще отседнем в хотел или при наши приятели, които дават квартири под наем.

# 148
  • Пловдив
Мариета, вилата ни е в с.Хвойна на 7 км. след Нареченски бани по пътя за Пампорово. Много е хубаво местото и добре влияе на дечицата климата.
Аз нали съм си Асеновградчанка посадена в Пловдив често си ходя при мама и тате за един ден даже сега баткото е на отглеждане при тях. Друго си е къща с двор Laughing Малкия още се дърпа, че е много привързан към мен, нооооооо се надявам това лято да свикне да го оставям на вилата за по 2-3 дни. Е и баткото ще е с него да не разиграва нашите, че е панта. Laughing
Иначе скоро ми попадна една оферта за хотел в кв.Горни Воден /това е над Асеновград по пътя за св. Кирик/ на майка бивша колежка и мъжа й го направили преди една две години...хареса ми вижте ако искате сайта им - мисля, че цените не са високи Laughing
http://www.dvatabrjasta.hit.bg/
Сега тъкмо приспах Алекс и гледам слънце пекнало. Дано се задържи до следобед, че да го изведа и уморя Laughing

# 149
Е за кого писах толкова... да ми се скапе и изчзне!  #Cussing outДаже преди Джони бях почнала! Laughing
Та казвах, че друго си е куща, наистина, макар че съм израсла на 14ти етаж! Не сме имали никакво село. Тази опция ми беше все чудна, като кажеха децата, че отиват на село Събота и Неделя.  Thinking
Но сега строим в с. Белащица. Не в "квартала на Богатите"  Laughing, нали така казват на онази част, дето е около пътя с камионите от кариерата! Mr. Green Ние имаме място в селото. Да стане веднъж, градинка, двор, не ми трябва ни кафене ни ресторант. Ей сега ходих да хапна и ме осмъртиха с цигарен дим! А и ние сме си по-саможиви, по принцип!
На Св. Кирик ходехме с Пепо често преди, въпреки, че имаше определена слава...мястото. Но от давна не съм била. Това е идея, да се разходим до там.

Айде да видим сега, дали ща мине.

Иначе, Джони, ако не отивате, в Неделя твърдо съм решила да се пробваме на куклен театър, 10.30 ч. т"Тримата братя и златната ябълка"

Общи условия

Активация на акаунт