Electrolux EWF 10479 W

• 4 695
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте!Имаме пералня Electrolux EWF 10479 W.Както си переше изведнъж спря.Дисплея работеше (отчиташе колко време остава),но пералнята не правеше нищо.Изключихме я и после тя изобщо не пожела да тръгне.Тя е на 6 години и гаранцията наскоро изтече.Дисплеят свети,показва програмите и отчита време,опциите също (обороти и Др.).Изключихме я и изчистихме филтъра но без резултат.Ще бъда много благодарна ако някой сподели,какъв смята,че е проблема и също ако знаете някой техник,който разбира и не взима скъпо.

Благодаря предварително Simple Smile
Ето адрес от клипчето, което заснехме,може да опише проблема по-подробно:
https://m.youtube.com/watch?v=2CigRRS-12w

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 11:33 от nezabravka9

# 1
Може вратичката да не прави нещо контакт. Натиснахте ли добре люка?

# 2
Да,дори вече викахме един техник,каза че е от ключалката,смени я,но така и не тръгна.Явно е нещо друго.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 11:25 от nezabravka9

# 3
На мен ми се е случвало да не уцеля необходимата програма
- попретоварила съм я като кг, тогава ми се е случвало това положение  ooooh!
Вярно, че е друга пералнята /ВЕКО/  но точно това се получи...
"ПомИсли" известно време и опрАви нещата.

# 4
Тя и с празен барабан не тръгва,пък и аз пиша във форум след като вече съм положила доста усилия за поправка без резултат с намерение някой да помогне.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 13:14 от nezabravka9

# 5
викахме един техник,каза че е от ключалката,смени я,но така и не тръгна.
Той измери ли дали отива напрежение до биметалната ключалка?
Връща ли такова?
Да нямате някъде утечка?
(проверете контакта)
Евентуално някой диод по платката. Занесете платката в сервиз за диагностика.

# 6
Той мери нещо,но не знам точно какво.Включвахме я в различни контакти и пак е същото Sad
Благодаря  ще проверя за платката.

# 7
"Осени" ме гениалност.  Mr. Green
За мен е нещо елементарно, т.е. :
Бутон (ключ), който се намира на платката (0,30 лв).
Скрит текст:
Скрит текст:
http://pepina.org/elementi.php?redx=200&c=42&grup=9&t=
Вие натискате "start", но ако е дефектирал, то няма как да сработи.
Напр. ключ за осветление.

# 8
Не знам как може да се провери дали бутона е дефектирал,но се опитах да рестартирам компютърчето (да не би да се е бъгнало),та това на нашия електролукс става като преди да включиш пералнята задържаш копчето за "старт"и "време"(за нагласа на таймер) и започваш да въртиш програматора  (да мине през всички програми) и се рестартира.Та така разбрах че копчето май работи,защото без него нямаше да мога да я рестартирам,но пак няма промяна.Не разбирам много и не знам колко съм я рестартирала.Няма да можем да сменим нищо свързано с платката.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 16:02 от nezabravka9

# 9
Най-вероятно са свършили четките на мотора . Не са скъпи но се иска да знаеш какво правиш за да ги смениш . Най-добре я занесте в сервиз .

# 10
Ами въпроснят техник се опита и четките да смени,но се оказа,че някакъв общ накрайник се е разпоил.Той носи двигателя на диагностика и четките са наред.Пералнята още не работи Sad

# 11
Като за начало си сменете техника . Сефте чувам двигател да се носи на диагностика . Тая марка няма ли официален сервиз ? Ако наистина двигателя е наред , и ключалката на вратичката също работи , остава нещо по програматора да е станало . Но трябва да се види в сервиз , не става на място .

# 12
Вече сменихме техника Grinning..да разбирам че проблемът е в платката ли?

# 13
Ние предполагаме, но нямаме стойности на замерванията, които са правени до момента.
но се оказа,че някакъв общ накрайник се е разпоил.
ПП Каква грешка (Е) изписва?
http://www.service-ruse.eu/kod/wm/Electrolux.html
видео:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 16:51 от Анонимен

# 14
Да това на клипа ми се случва.В друг клип видях че така се рестартира?
Попринцип тя просто спря.Не изписва никакви грешки,сякаш не си натиснал копчето,просто си стои.Не дава код за грешка.

Общи условия

Активация на акаунт