Отговори
# 120
Гери, аз един кекс не мога да направя, какво остава за сладолед?!.. Wink
Велина, поздравления за работата на ТМ! Нека сега всичко ви е наред и спокойни! Да сте здрави!
Тели, моята още не реве, когато ходи. Сутрин на тръгване обикновено иска да е за някъде другаде - примерно, барабаните, парка и т.н., но все още няма мрън за градината. Сега навсякъде мъкне едно бебе, което й е любимата играчка за момента. Възпитателките в градината са успели да му махнат батериите и за моя голяма радост вече не пее ужасната си песен. Мама ми купи днес ми изправяше косата... Теди има ли някаква кукла, която харесва? Ако тя води куклата на градина може би ще е по-спокойна?

Чакат ме сто перални... Изчезвам...

# 121
  • София
Привет,
намерих аз рецепти, но тези дни ще ги пробвам. Нали съм пълно куку и не искам Влади да яде купените пълни с боклуци вътре, а и като имам в изобилие домашни продукти, защо да не се пробвам.
Днес съм спретнала едни солени мъфини и след малко ще забъркам крем карамел, но без карамела Simple Smile, ние така го ядем, само с крем Simple Smile.

Да ви питам някой взимал ли е вече памперси 6, че се чудя за нощното да взема такива, че много ми пропуска 5цата вече. За през деня обаче мисля 5цата си ни е екстра. Гледах ги един ден, но ми се стори че ще са ни големи много още, но май за през нощта ще взема да видим дали ще пропуснат.

Ние пресекохме каквото ни беше почнало Simple Smile. От вчера започна да откашля сериозно и днес вече гледам не кашля много. Ако утре спре да кашля в четвъртък го пускам на ясла.

# 122
Здравейте!  Вчера са успели да ги накарат да легнат. Заспали са, но след известно време Валето си събудила с плач и съответно и Ники се събудил. Повече не са могли да спят и ми се обадиха в 14:30. Взехме ги - бяха спокойни и щастливи, но като се прибрахме у дома беше страшно - редове,  много кисели! Вечечеряха с час по рано, изкъпах ги и заспаха и по рано. Ники отново започна да пие много вода - през нощта памперса беше прелял. Сутринта се приготвихме и тръгнаха с усмивка, но в колата Ники се усети къде отиваме и започна да мрънка, а в яслата мрънкането премина в голям рев - едвам сложих пантофите и свалих якето - скъса ми се душицата! Ако не ми се обадят ще ги вземем в 15:30 часа! Дано днес е по леко!

# 123
Здравейте момичета Simple Smile

Велина не се плаши ще отмине рева. Моята плака някой ден, сега си ходи с желание и там заспива без проблем, а у дома трудно мага да я сложа да спи на обяд.
Мария за бибата аз пробвам от някой ден с феята на бибите. Питах я какъв подарък иска да и донесе, тя ми каза, че иска pink мече и аз и обясних, че феята ще и го донесе, но тя трябва да хвърли бибата в коша. Е хвърли я, получи си мечето и 2 дни е без биберон, дори вчера в яслата пак е заспала без биба и им е обяснявала, че тя вече е кака без биба  Joy Пробвай, може да подейства Simple Smile
При нас има друг проблем от няколко дни. Постоянно се тръшка, плаче от нищото, посяга ми, казва ми, че не ме иска, не ме обича, въобще много трудно си комуникираме. Аз не съм си променила отношението към нея и честно да ви кажа направо не знам какво да я правя. Изпада в някакви истерии, бие си шамари, не мога да я укротя. Направо се чувствам безсилна. Снощи дори я пляснах, защото не издържах вече и после много съжалявах и се и наревах. Много ми е криво, защото вместо да се радваме, че сме заедно след градина и работа, ние се караме, бием, наказваме. Това много ме разстройва и се чувствам като лоша майка. Дано е период и отмине.
 Извинявайте, че ви занимавам, но наистина ми е трудно това положение.

Хубав и усмихнат ден на всички  bouquet

# 124
Здравейте, мацки! Simple Smile
Добре съм аз, няма изгледи малкото да се появи преди термин, всичко си е нормално, само дето се чувствам огромна, нищо че нито аз, нито бебето сме такива в действителност. Какво да се прави, девети месец. Grinning
Много се радвам за добрите новини около Велина, чакам и Маги да се похвали с подобни.  Praynig
И нашето Рали се приспива с биба, но го отдавам на това, че още ѝ растат зъби, даже в момента "надушвам" един кучешки. Поне спря да си я иска по време на разходки, че се бях видяла в чудо. Чакам си момента да ѝ дойде - и за това, и за ходенето до тоалетна. Никак нямам сили за борби сега. Simple Smile
Много си ме кефи нашата групичка - групата на НЕнасилието.  Hug
Приятна вечер на всички!  Heart Eyes

# 125
Мами,

Ако момченцата имат "пишка" момиченцата какво имат? Как отговаряте на този въпрос за дете на 2-3-4г?

Сега четох една много забавна статия по въпроса в фейсбук и ми стана интересно какво е  вашето решение:)

# 126
  • Бурса
Ели ние този диалог сме го водили. Теди има братовчедче с 6м. по-малък и живяха у нас един месец та са се виждали голички. Обяснявахме че Коко има пишка, защото е момченце а момиченцата имат пикла Simple Smile И така си я назоваваме, когато се бърши след тоалетна, мие и т.н.

Фрауст благодаря ти за съвета, но няма любима играчка. Радвам се, че Ева си харесва градинката. Тук е разрешено всеки понеделник да си носят лична играчка, предоставям и избора и всеки път взема различна... Опитвам се да намеря решение да и помогна, но за сега не успявам. Имам чувството че го прави по навик или мисли че така трябва? Веднъж и казах, че едно птиченце ми е казало, че Теди няма да плаче днес в градината и отговора беше: Не мамо, не казвай така, Тедито пачи за мама  newsm78

Нели това което описваш звучи много неприятно, но съм сигурна че е просто някакъв период. Пожелавам ти много търпение  Hug

# 127
Нели, някакъв вид протест ти отправя детето newsm78 период е със сигурност, и ще мине, вероятно усеща, че трайно се променя режимът - аз на училище/градина, мама и тати на работа, всеки по отделно и чааак вечер у дом заедно. Промяната я натоварва емоционално и се опитва да "те накаже" по свой начин. Много прегръдки от мен и търпение ти пожелавам Hug

Ох, Тели, ми вие диалог водите ...не сме стигнали до такъв още, а камо ли за сексуалните особености. Тази вечер пак бяхме до Пирогов (взехме си детето с извадена ставичка на левия лакът, без да ни обяснят нищо в яслата Cry - всъщност като се прибрах , ММ вече му слагаше на малкото да вечеря, и само ми каза, че е странно кротък, премерих температура - няма, тогава забелязах, че си държи лявата ръка плътно до тялото и понеже вече ни се е случвало веднъж, веднага се усетих и палнахме колата до спешното). Там имаше още едно мъниче - на почти две, момченце, което плачеше заради същата болка с ръчичката и стенеше "Мамо, бои (боли) ъката(ръката)". Та оправи се ръчичката на Боби и си тръгнахме, а аз успокоена, че вече е добре детето, отново се върнах на това по-малко толкова добре говорещо момченце Heart Eyes

# 128
Нели, при мен е почти същото положение. Тръшкане, плачене за всичко и нищо и не се отлепя от мен. Аз го отдавам на жегата, дето стана изведнъж и това, че има афта и само обяснява как я боли зъбчето и много се ядосва. Само дето, в интерес на истината, аз си промених отношението и със сигурнпст това не помага, но и моето търпение има граници.
На ММ нещо го ядосаха техните за възпитанието на детето и от май иска да я запишем на полудневна занималня, пък да видим.

Бизи, това е ужасно, дано е добре детенце. Може и сам да се е повредил, ама пък нищо да не ви кажат....
Гери, кога ти остава време да кулинарстваш толкова? Или катобяде детето само, остава време? Ех, мечти....Диването е с памперс.6 от много отдавна, че е голяма шкемба и другите я стягат. Нощно време побира около 600 мл Simple Smile
Лили, стискам палци всичко да е наред на финалната права.
Велина, честито и кураж, ще свикнат децата.
Ели, предполагам говориш за Майко мила, много ме кефят Simple Smile аз някакси не мога да се пречупя на малко дете да му кажа друго име освен умалителните, пък и в малкия град дето живеем, ако тръгне по градинките да обяснява за вагини и няма да остане с кого да си играе  Joy

При нас новото е, че ходихме на очен тук и компютърът без да й разширят зениците показа далекогледство и астигматизъм. След празниците ще ходим пак и май ще трябва и очила да носи #2gunfire

Лека и спокойна нощ (hug)

# 129
Бизи, И ние минахме през вадене на лакът, но Аби рева все едно беше счупен. Бягахме като луди до болницата и като видях как докторката и намести ръчичката за секунда много ме хвана яд че не знам да го правя сама...

Копче, да много се смях, въпреки че не съм съгласна с идеята. Ако ще казваш нещата точно трябва да е "вулва".. По между другото това е думата която учат щерката в яслата.

Телли, твоята идея много ми харесва. Лошото е че на дъщеря ми съм и единствения източник на български език и все се притеснявам че я уча ужасно. Моя речник сам по себе си е на човек на 17 години и не е еволюирал много ...Чудя се дали пък да не и казвам думите като по учебник, за да ги научи правилно...

....за сега за нея всичко на български е мъничко... бананче, коремче, краченце... Grinning

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 08:57 от Eli..........

# 130
  • София
Здравейте,
Нели това е много ковти което минавате сега, но точно попаднах на същия проблем на друга майка тук в една група, в която съм и там майките препоръчаха пълно игнориране когато прави това. Като види че не е обект на интерес и като усети че боли с това което прави ще се откаже. Според мен е период и най добре я остави да се шамари и не й обръщай внимание и със сигурност няма да продължи дълго.
Стискам палци да мине бързо и успех на теб да успееш да изтърпиш всичко.

Бизи каква е тази ясла бре  ooooh!. Не знам аз бих се разправяла с тях. От една страна ако са знаели как може да не кажат или да се обадят веднага щом е станало. А ако не са и видели ...  ooooh! за какво са там. Каза че са малко децата, къде блеяяят тези. А ако е и частна  ooooh!, махай детето от там, ясли колкото искаш. В този ред на мисли ти подаде ли и тази година за държавната?

Копче аз подкрепям за ясла. По добре ясла от баба, особено във вашия случай  Wink
За очния отиди пак при друг специалист. Много деца в тази възраст ги изкарват точно така и после като идат на по добър лекар се оказва че не е нищо страшно и не било нужно от очила.

# 131
Копче, само да добавя. За далекогледството, добре е че сте го видяли толкова рано.
 Имам брат много по малък от мен и когато му диагностицираха далекогледство+астигматизъм беше на 5г и аз го водех по лекари. Исках да ти кажа само че с времето се компенсира . Сега е на 25 и има съвсем малко късогледство...

А за яслата, давай смело напред. Ще видиш че нещата ще се променят на добре. Децата стават по самостоятелни и си имат повече доверие. Все пак мами баби сме склонни да ги пазиме прекалено много и децата имат нужда от повече контакти със себеподобни.

Hug

# 132
  • гр.София
Велина,браво за работата на ТМ. Дано се успокоите малко сега  Hug
Лелее Бизи,горкото детенце. Добре,че си усетила навреме! То след наместването веднага ли спира болката и всичко е ОК?
Аз бих попитала и повдигнала въпроса в яслата,как така не са забелязали или видели!!!
Копче,точно така се открива проблем с очите при малки деца. Гледат ги с един апарат и после вече май се слагат капки,за да се определи точния диоптър. Добре е че са го открили,ти профилактично ли я заведе или е имала оплакване?
Ели,малко грубо и пошло ми е да чуя от малко дете дума като "вулва","вагина" и подобни. Всяко нещо с времето си. Аз незнам моите приятелки с момиченца как са им казали,че се нарича,но ми даде повод да попитам  Mr. Green Че ми стана любопитно. Дано и другите майки тук в темата с моми да кажат.
Днес няма такъв отвратителен вятър  ooooh! Студ не ни спира,нито сняг,нито дъжд,ама вятъра ни е голям враг. Днес ще скучаем у дома,ако следобяд не утихне. Сега любимото на Вики е да вземе маркуча от нергелето и да го ползва за маркуч,вика че има автомивка и всичко се мие,другото е да отключва и заключва катинари,може да го прави 30мин,което за него е доста. И обича да гледа по по най,the cuddlies,пчеличката Мая и маша и мечока.

# 133

Мария, за съжаление сме направили тези думи табу... радвам се че нещата напредват и вече думи като вулва,вагина или мензис, вече не са толква "срамни", но думите са тези!! защо "пишка" не е срамно?!

Наистина препоръчвам текста, които коментирахме с Копче. Като коментар само добавям отново че според мен думата е вулва а не вагина...

http://www.maikomila.bg/dialozi-vagina/

# 134
  • гр.София
Не,не ме разбра. За мен не са табу,мога да общувам свободно,и щом се ползват правилно(а не за обида,псуване и т.н) не ме е свян да ги ползвам или чувам. Просто ми е грубо да го чуя от дете. Те са сладки със езика за възрастта си,и има кога да ползват някои по-сериозни думи. Това е само мое мнение,и бих насърчавала моето дете да ползва думата пенис,може би след петтата година.

Общи условия

Активация на акаунт