Отговори
# 195
Добро утро! Simple Smile

Да се разпиша с едно кафенце. Наздраве, Фрау! Simple Smile

Вярно, че Лимонката скоро не ни е навестявала, дано скоро се появи да каже расте ли коремчето. Simple Smile
Феичка  Hug Много празници ни се събраха, аз много обичам така. Simple Smile Да видим дали малката ще реши да се появи около Великден и Гергьовден, че да сме все така. Grinning
Интересна дискусия сте започнали с чуждите езици, чета ви с голям кеф. Simple Smile И при нас сякаш има любопитство към чуждите думи (на английски специално), но той си е и по-лесен от нашия.
Фрау, дано скоро оздравеете!  Hug

Хубав ден на всички!  bouquet

# 196
Сахасрара, имаш ли предчувствие за датата? Wink Май вече съм питала, ама пак... Избрахте ли име на новата принцеса? Wink
Гери, изскачането на улицата е един от най-големите ми кошмари. Говори много, когато е немирна и съответно е застрашена, тичайки към улицата - викаме, караме се. Една книжка съм взела. На издателство Фют, детска енциклопедия за 2 годишни - Безопасното движение. Редовно я разглеждаме. Обяснявам пешеходни пътеки, пресичане, светофари... Това извън редовното ми мелене навън как да се държи на улицата, къде и как се върви.
За тръшкането - не знам какво да кажа. Моето е във фаза на мрънкане. Явно вижда в градината, че така правят, та и тя.... Хленчи, ревунти...  Казвам й, че не я чувам и не я разбирам какво ми казва. И така около 100 пъти, 5 минути. Накрая престава и започва с нормален тон и глас.
А вчера се бяхме помъкнали с двете деца и целия ни катун до София на детски рожден ден. Щерката на кумеца стана на три. Общо взето, г*з път да види, за 2 часа само там, но не можеше да не го уважим. Поне сме специалисти вече в бързо опаковане на багаж. Wink Та там имаше една майка-героиня с две дечица. Породени с 1 година и 4 месеца разлика между двете. Малкото беше на 9 месеца и й висеше за ръката непрекъснато, опитвайки се да ходи. Бащата се появи за малко, колкото да ги прибере, а там почти не им обърна внимание. Майката тичаше и по голямото с малкото на ръце, опитвайки се да го нахрани... Даваше му в устата и го умоляваше да яде... Нещо неразбираемо за мен. Ако е гладно, ще яде ако не - не... И ако ще на челна стойка да застане, няма и залък да поеме детето, щом не иска. От личен опит го знам, от позицята на детето.WinkWink
Та тя не седна, през цялото време вися в детския кът. Накрая каза, че не издържа вече и иска да си ходи... Ами и аз не бих издържала. Първо, да си сам родител в семейство от двама. Второ, да си налага сама супер изисквания да е супер-майка и после да се сдухва, когато не й се получава. Отделно ми е писнало от такива.... Хм... Синове!... Майки на момчета, моля отглеждайте МЪЖЕ!... Защото тази майка е взела един мухльо за съпруг и видимо страдаше от което. Това не пречеше да възпитава още един такъв, а съм убедена, че го правеше без да се усети...

# 197
  • Varna
Здравейте, момичета! Да се разпиша, че основно напоследък май само ви чета.
Ние сме добре, пу-пу. Ама във вторник си го взех по спешност от яслата с Т- 39 - поне сестрата там така каза. Бързо до педи, после на бабата в къщи и аз обратно на работа. А Т изчезна с мнооого пот още в колата докато стигнем до педи. И на другия ден- нищо- пу-пу- яде , дивее, беснее, прави баба си на попара.
А иначе и Бобо тича като отвързано. Ако го държа за ръка се движи уж нормално, но ако преценя, че мястото е безопасно и може сам да се движи, после пък не иска да се хване, и се дърпа инатото човече.
Аааааааааааа, и да ви питам- хващали ли сте ги да имат спомени от миналата година и да споделят с вас?  newsm78 Не ми се смейте, моля ви, защото на разходката в събота по центъра на Варна/където не сме ходили май наистина от мин.година/ Бобо се сети за неща, които ги е виждал тям лятото- фонтанчетата от земята, ремонта на центъра.
Май толкова. Хайде лек ден.

# 198
  • гр.София
Гуд морнинг!
Ледена епоха е,а аз се бях настроила лятно  Whistling
Тачи,Вики помни много неща от миналата година. Например като стана март месец и му сложих мартеничка,каза,че има щъркел на дървото при баба му. Те са в провинцията и само там е виждал щъркел. Също така,като видя чайка на една книжка,казва,че е имало една болна чайка на пейката на морето и още много други неща си спомня.

# 199
  • София
Привет,
това с улиците и тръшкането ми е кошмар и на мен. Колко обяснявам всеки ден и говоря ли говоря, ама това моето си знае неговата. Ужасен инат е и ме побърква като го хване фазата  ooooh!. Пък вчера и ми упонира бре, аз му викам че е наказан, а той ми вика НЕ и си прави каквото иска.

Фрау много съм съгласна с теб за мъжете. Лошото е че ме хващат редовно бесовете и доста му се карам и го карам да прави сам неща, защото много да държа да не е такова ла*но един ден, а да стане мъж, ма то си им е май в кръвта бе  ooooh!. Та ще видим какъв мъж ще стане и той един ден  Tired
Не се обиждайте другите мъжки майки, ма моето си е цяло чудо на чудесата  ooooh!, пък аз съм решила че ще става човек от него, ама като го гледам хич не се втрогва аз какво искам , прави си каквото иска.
За яденето - по този случай моя седя онзи ден гладен цял ден, вечерта се наяде де, но през деня от много лиготии и претенции си седя гладен.

# 200
Фрау, напълно споделям и аз мнението ти, само дето си мисля, че процесът е двустранен. Ако жената се е тръшнала, че ще е супер майка, мъжът има ограничен избор в действията си. Иначе да, трябва да се отглеждат мъже. Не знам дали съм ви споделяла - навремето майка ми се опитала малко да въвлече баща ми в споделените отговорности като му връчила ютията един път, а баба ми я грабнала тутакси от ръцете му с думите "Това не е мъжка работа".  Mr. Green
Иначе предчувствия сякаш нямам, по-скоро ми се въртят в главата мисли за раждане около Великден, но не е някакво натрапчиво шесто чувство. Simple Smile
Име уж сме измислили, да. Simple Smile
Скрит текст:
В групата на бременните, дето сега ще раждаме май, има една мацка, дето вчера е родила нормално седалищно. Страшно ѝ се изкефих и исках да споделя и с вас. Simple Smile

# 201
 Добър вечер!
Извинявайте ако въпроса е глупав, но какво означава да се ражда " нормално седалищно"? newsm78

Мария, вечерях вчера задушените картофи които Аби не докосна и 1/2 риба  Grinning Peace

А по въпроса за "мъжката работа" ... Simple Smile преди години свекървата ми ме попита дали ще изгладя ризата на мъжа ми и аз и отговорих, че той знае къде е ютията. Тя се намръщи и ме попита къде е въпросната ютия, за да изглади тя ризата, а аз отговорих - В шкафа в коридора, така Милото ще има време да измете пода докато се изкъпя Grinning
Много се забавлявам с тези ситуации Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 22:17 от Eli..........

# 202
  • София
Здравейте,
Ели ми това е когато детето е седалищно, тоест не е с правилната посока и в тези случай се прилага секцио, но има случаи когато успяват и нормално да родят въпреки позата на детето.

Снощи как ме узадачи моето. Изпи 2 чаши с таратор Simple Smile. Едно че ме изненада тук наскоро как хубаво си пие от чаша, а сега пък и таратор пи така . КМ нали не иска и аз на майтап само му предложих от моя таратор и като му хареса му  сипах в неговата чаша и чак допълнително поиска Simple Smile. Явно на моето дете много му харесва всичко с овче мляко Simple Smile. КМ беше овче, правено от мен, в прясното започнах да мешам с овче и краве и умира да го пие , а отделно за агнешко месо умира Simple Smile.

Тук попаднах на едни лекции за храненето. Сега ги слушам, ако някой иска нека ги преслуша:

# 203
Гери, благодаря. Не знаех че се казва така.

Аз исках да разкажа как ходих на бебешки психолог.

Както споменах преди, повода поради които отидох на специалист е защото щерката спря да си казва че и се пишка преди 3 месеца след като успешно бяхме махнали памперсите преди 4. Док каза да не се притеснявам, най важното да не и се карам и да не я наказвам когато се напиша. Да обяснявам как се пишка на тоалетната и как трябва да каже на мама и т.н.
 Причината поради която най вероятно е спряла да си казва е защото не си е удома.. в къщи поставихме един правила, след само 2 седмици на яслата правилата се променят ( не се пишка в гърне, няма някои които да се отзове на секундата, другите деца не пишкат там..)
Разбира се това че в яслата просто я слагат да пишка през час също влияе. За да се махнат памперси преди 2 god, док каза, че трябва поне 3 месеца трябва да съм си вкъщи с Аби.

Сега каза просто да чакаме, и да не се притесняваме въобще!

Питах от любопитство поради какви причини идват другите бебета-малки деца най често. Като махнем, осиновените деца, деца загубили родител и разводи, най често е заради агресивно поведение.
 Док каза че най най важното за едно агресивно дете е да не му се повишава тон, да не му се караме и разбира се да не го бием.
Едно дете на 2г няма как да разбере разликата защо ти можеш да се ядосваш и да викаш и да се караш а то не. Каза че има много техники за контрол на агресивност при децата без да се повишава тона, но не подхванахме въпроса подробно.

Hug

# 204
Ехо! Тук съм аз - даже смогнах да ви изчета.
Гери и другите мами с непокорни малчугани - да знаете че много ме успокоявате! Аз все си мисля, че само моето е такова диване - около мен все едни спокойни и послушни дечица ... как ги произведоха незнам... Та дет се вика - радвам се че не съм сама. Голям инат, голямо чудо - като си реши нещо не можеш да му прекършиш волята, ако ще света да обърнеш. Хубавото е, че понякога решава да е мил и добър - та да не взема да се отчая съвсем.
Иначе новото бебе упорито се крие и още не го знаем какъв модел ще е. Любопитно ми е, но уви!
Айде още малко да помрънкам и шси ходя  Simple Smile: Абе, момичета, вече месец и половина съм си непрестанно болна - то не бяха вируси (донесени от яслата от малкия), то не бяха настинки. Алергията ми се активизира (към разни цъфтящи). Стафилококи в гърлото завъдих - та и антибиотик пих. И докато бях на антибиотик пак се разболях, че и температури вдигах. Въобще и изобщо много зор виждам. Явно всякакъв имунитет ми се е сринал и ако някой кихне в Младост, аз в Надежда съм се разболяла.
Хайде ако някоя мама е имала такива проблеми докато е била бременна да даде идея какво да се правя, че вече сериозно взех да се страхувам и за бебето. Не съм имала такива проблеми при първата бременност - хем зима беше...

# 205
  • София
Здравейте,
никакви ви няма  newsm78

Лимонке нямаш голям избор да ти кажа, хомеопатия и бабини деветини като мед, джинджифил,куркума,канела и тн  Бъркаш и ядеш. Пии и витамини за бременни, те лекарите все викат храни се пълноценно и не са ти нужни, ма аз не съм много съгласна, че то как да се храниш пълноценно като от половината неща ти се гади (поне аз бях така, риба обожавам, но докато бях бременна не можех да я погледна). Отделно никкави читави плодове и зеленчуци няма сега, а и да има нитратите са основната им съставка сега според мен. Та накратко - бебо си взима каквото му е нужно на него, за останалото което е нужно за теб по добре пии витамини, мое мнение.

Ние заминаваме малко на вилата по празниците. Дано не ми се наложи да се връщам през работните дни до офиса и най вече се моля ужасния циклон да ни заобиколи и да се радваме на хубаво време  Praynig Praynig Praynig

Весели празници пожелавам на всички.
Аз утре запретвам ръкави и ще меся козунаци, стискайте палци да ми станат хубави. А майка и Влади в събота ще боядисат яйцата.

# 206
  • гр.София
Ех Гери,браво! Ако имахме вила,и ние щяхме да се изнасяме често! А,какво става с новия апартамент,текът ли ремонтни дейности?
Тая година няма да ходим при нашите,миналите така правихме. И май малко скучно ще ни бъде,че то всички запрашват на някъде.
Аз днес боядисах три червени яйца,другите в събота когато мм е почивка. После направихме една дълга 4 часова разходка и сега ще спим. Мисля и аз с детето,че предвид късното му заспиване вечер,днес стана рано и съм недоспала.

# 207
Лимонке, и аз бях така цялата бременност, сега през деветия месец се кротнах чак.
Аз бих ти казала да не спираш Инфлуцида - по 3 на ден взимам аз и май откакто почнах така да действам, се закрепих. Иначе цяла бременност приемам и витамини, и шуслерови соли, ама нещо нямаше ефект поне за гриповете и настинките.
Гери, да си покажеш козунаците!  Hug
Весели празници на всички и много настроение да имате! Simple Smile

# 208
здравейте,
искам да пожелая на всички светли празници! Много любов и разбирателство и , разбира  се, богата трапеза!  chef Hug bowuu
Ние със Сиана утре започваме яйца и козунаци ! Щ еги правим по тази рецепта -
http://yoli-www.blogspot.bg/2012/04/blog-post.html
стават страхотни и не се изискват някакви главозамайващи кулинарни възможности!
Реших догодина да я пробвам в италианския лицей!
Ние ходим на английски на ул. Царибродска -77. Хелен Дорон - всчка събота - много съм доволна , а и на детето му харесва. Аз мисля, че в тази възраст на децата и на 100 езика да им говориш- пак разбират. Проблемът, е че като започнем от сега с курсовете ще свършат някъде преди университета Simple SmileТакива са всички програми, а и не трябва да се спира с езика, защото много бързо могат да го забравят Simple Smile!
Искам да пожелая на очакващите бебчета - нека всичко мине по план и да има здрав и пухкав финал! Simple Smile
Хубави празници! Simple Smile

# 209
Христос воскресе!
Нека всички семейства сме здрави и благословени!
Как сте, момичета, малките помагаха ли с боядисването на яйцата? Рали нещо не прояви желание, беше й интересно да гледа, но не и да опита.

Общи условия

Активация на акаунт