Отговори
# 375
  • София
Лили как сте днес  Hug

Ние полудяваме вече в къщи, добре че днес е по читаво времето та поизлязохме. Тича и игра като луд, все едно е бил вързан у нас тия дни.

Кажете как сте с говоренето вие. Ние упорито си наименоваме неща както ние си искаме и само аз му разбирам изцяло и постоянно превеждам Simple Smile
А сега и на английски започна да говори някои неща  Joy, добре че знам какво е .
Нали постоянно гледаме детското с автобуса и като завали е : слиш,слиш. Като отваряме нещо е - опе далн  Joy
Само това "соче " не мога да хвана от де го измисли. Значи - още. Не е руски , не е английски, май си е неговия бебешорския Simple Smile
Все се каня да си запиша бисерите му, че по натам като спре да ги казва сигурно ще ги забравя Simple Smile

Хубав ден и дано няма повече болнички  Hug

# 376
Привет на всички! Simple Smile
Рали е доста по-добре като че ли. Много е добър тоя Изопринозин явно. Още от вчера си беше дива както е обикновено - търчи, скача, пее, танцува... Изобщо не приличаше на болно дете, само дето Т беше 38 градуса (на което аз все пак се радвах, защото оня ден редуваше 39 с 40). Днес термометрите ми показват различна Т.  ooooh! Но изобщо не е топла на пипане и се доверих на живачния, който показва 36.8.
Иначе сега аз съм леко болна, но при мен сякаш е от онези, дето ги карах и като бременна - 1-2 дни с Инфлуцид през час-два и се оправяш. Та няма да се оплаквам. Най-хубавото е, че май дребната е добре, че за нея ми е най-притеснено.
Гери, още един път да ти благодаря за всичко, което беше написала като съвети.  Hug Ако имате още какво да споделите като опит или съвет, добре дошли са ми, много ще съм ви благодарна, че Рали досега само веднъж беше вдигала Т, при това нито толкова висока, нито за толкова много време... И нямам никакъв опит Sad
А що се отнася до "бисерите", не е никак лоша идея да се записват, ама аз нещо не мога да им смогна.  Joy Иначе и Рали говори закодирано, но ѝ се разбира. Най-любимо ми е "пупуку" за пеперудка. Simple Smile А според мен "соче" е сокче, или поне такава ми беше първата асоциация. При нас сокче е "оки". Много е сладурско нещо друго - Рали говори по испански маниер, демек слива думите (не знам дали ме разбирате, ще се опитам да обясня). Както те произнасят "Como esta" като "коместа", така е и Рали - примерно като иска да каже, че бебето спи или бебето се храни, казва съответно "беспи" и "бехани".  Joy
А вас нервира ли ви като някой страничен (я баба и дядо, я някой още по-външен) се опитва да поправя детето и да го насърчава да изговаря "правилно" думите? Мен лично ми е неприятно - все им казвам, че ще дойде ден, в който с умиление ще си спомняме за това говорене и ще има да ревем от носталгия. Ама някак хората много бързат децата да пораснат. Sad

# 377
  • София
Лили радвам се че сте по добре. Изопринозина е силен и помага и на него се надявам да не ни повтори, че в групата е бум на този вирус. Днес са 5 деца останали и всички са болни с вируса  ooooh!
Аз днес започнах да му давам малко едни витамини де имам тук с коластра и омега3, че много ме е страх като го пусна понеделник да не го хване пак.

# 378
Лелее, от всички само 5 са здрави?!  Shocked
Дано всичко е наред като го пуснеш пак, ГериHug Добре ме подсещаш за Омега 3, тя пиеше преди, ама по едно време спряхме, та ще взема да подновя.
А да ви питам още нещо - да знаете нещо за Омнибиотик Панда? Нашата ЛЛ го предписа и за двете, взехме една кутия и от около 3 седмици Рали пие всеки ден. Вярно, давам ѝ по 1/2 саше, ама не би ли трябвало и то по някакъв начин да подпомага имунитета?  newsm78 Щото струва бая пари, а не виждам някакъв особен ефект засега...

# 379
  • София
Лили 5 са сега, но тепърва предстой и те да окапят Sad
Това знам е тип пробиотик , та подсилва по някакъв вид, но не чак да предпазва от вируси май.
Май само за вируса с повръщането може да я предпази

# 380
Да, вид пробиотик е, ама ЛЛ и жената в аптеката сипеха суперлативи на килограм, даже в аптеката казали на ММ, че е доказано, че децата, които взимат този омнибиотик, не страдат от атопичен дерматит. Това лично мен страшно ме впечатли и затова давам на Рали, че с кожата сме много зле просто.  ooooh!
Иначе си права, Гери, не бива да очаквам, че е вълшебно и пази от всичко, ама някак се надявах...  Embarassed

# 381
  • София
аз от време на време давам био гая, не го знам този, ще взема да разпитам
а Лили за говоренето при мен не му правят забележки, по скоро му се радват на бебешките измишльотини и му говорят така. Например на автобус нали вика ПАПУ, на още СОЧЕ и тн и те така казват, та аз им правя забележка те винаги да казват правилното, иначе ще си мисли че така е правилно и няма да го каже скоро както трябва.

# 382
  • гр.София
Свеки от време на време го поправя,но това не ме дразни,повече ме дразни,че тя понякога му казва думи на диалект или на бебешки и той ги помни така.
Аз не му правя забележка за изговарянето,но като изговаря съвсем изчанчено някоя дума,му казвам я пробвай така,и на срички му казвам правилната,ами дори и да не успее да я каже правилно,я изговаря доста по-приблизително да истинската Wink
Ако няма да успее с някоя дума ми казва че неиска.
Поправката е градивна за тях,зависи как е поднесена де.

# 383
А, ние определено няма нужда да се превръщаме в бебета и да говорим на бебешки, съгласна съм. То в тяхната глава "папу" си е автобус според мен и ако чуят от нас нещо такова, по-скоро ще им е странно.

# 384
  • NE
Ние като дори не говорим разбираемо. Очаквам да проговори след години.

# 385
  • Бурса
Здравейте момичета  Hug

Тъй като тук вече започва да става топличко и искам да планирам някоя почивка на планина с малката и с още едно семейство с деца. Спомням си че Гери беше пуснала линк отдавна с някакъв хотел с много занимания за деца, но не помня името. Вие ходили ли сте някъде с децата на планина, доволни ли сте, имате ли препоръки от приятели? Всяка информация ще ми е полезна.

Хубав ден!

# 386
  • гр.София
Тели ние миналия месец бяхме в Пирин голф. Просто без забележка. Има къде да тичат децата,да карат каквото им вземете. Недостатъка е че нямат детски площадки големи. Има няколко с пързалка и люлки.
Ние решихме все пак морето да е гръцко тая година. Не ми се бута в навалицата и мръсотията на нашето,а се очаква доста силен сезон. Та така. Надявам се да мине спокойно и без неприятни изненади.

# 387
  • NE
Ние сме ходили само на Трявна. Последно беше кошмар и няма да повторим.
Абсоолютно не сме за сред хора. Ако не реве, ще прави бели. ooooh!

# 388
  • София
привет ,
Telly  ние си резервирахме на Равнище с една майка. Двете ще сме с децата в края на август.
Чух много добри коментари за там. Като се обадихме преди месец почти нямаше свободни места и това ми говори , че явно е добре. Имало програма за децата от сутрин до вечер и човека ни посъветва да си вземем една стая , защото са огромно с доста легла и е сигурен, че ще се прибираме само за едното спане. В стаите даже телевизор нямало  Rolling Eyes. Та сме с големи очаквания. Интересно ми е каква е тази програма по 12 часа на ден Simple Smile, но явно са си го измислили хората.
Скрит текст:
ето пак линка ако искаш виж : http://www.fabrikazahranaitanci.com/
За море си запазихме на морско конче, че там ми е идеално с деца, няма да мъкна по плажа торбите всеки ден, добра е храната и има чудна площадка отпред за децата. Вечеряш си , гледаш си морето и децата си играят на площадката.
Лошото е че можем само август месец и сигурно ще е доста топло, но нямаме кога по рано.

# 389
Добро утро.Ние сме на село..добре сме за сега. Гери упорито не желае да седне на гърне или тоалетна.Станала е толкова злояда,яде предимно домати и хляб...съответно и се запича.Болничките да оздравяват бързо,че времето е хубаво и е време за игри Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт