Отговори
# 465
Има антибиограма. Предписа Суметролим. Ама тая докторка в Смолян май само това си знае и това предписва. Преди няколко месеца пак това ѝ писа за хриповете... Още не съм ѝ го дала.
Е-коли е чревна бактерия и е възможно да се е заразила от самостоятелно неправилно бърсане в градината...

# 466
  • гр.София
Фраус,надявам се бързо да я преборите бактерията. Е те пък чак и сами ли ги оставят да се забърсват!?  ooooh!
За памперса по време на съм според мен трябва да се махне бързо след свалянето на дневния. Имам съседка с дете на 5г,което още спи с памперс през нощта.
Ние го махнахме на 2-3ден след махането на дневния. Даже първия ден,който изкара без памперс,на обедния сън не му сложих. Първите дни ставаше вечерта да пишка,сега не става. Пие вода поне 2-3пъти нощта. Дори да се изпуснат няколко нощи,ще осъзнаят,че трябва да стават преди това. Те са големи,и разбират,че имат памперс и си пикаят спокойно. Де да знам,може би трябва да се опита. Ние си мислим едно,пък понякога се оказва друго Wink
Фейче,браво за книжката.
Ние заминаваме н море в неделя. Нещо  нямам настроение. Някакви неочаквани спънки в обстоятелствата у нас и смяна на плана в последния момент.
Никъде немога да намеря няколко неща,които ми трябват,бански още нямам... Ама карай,детето ще се кефи!

# 467
  • София
викате да махам и нощния от сега , а ?
Освен да потърся протектор за спалнята, ма дали има толкова голями  newsm78 и да махам.
Майка пък казва, че така  най лесно се сваля като спи при теб, че като им се допишквало се размръдвали и така веднага слагаш на гърнето, но аз спя като ПЪН  ooooh!, събуждам се рядко. Веднъж чак като се изтрополи дребния на земята се събудих , чух едно туп и скочих  Joy

Марийче блазе ти че заминавате, не зависимо при какви обстоятелства Simple Smile. Да си изкарате хубаво и дано няма проблеми  Hug

# 468
Фейчке, моя грешка Simple Smile Браво на Вили, пу пу пу
Мария, весело и безаварийно. Морето си е море. Аз тая година, ако стигна до плаж, ще е заради детето, затова си взех бански от лидл, колкото да имам.
Гери, има и големи протектори. Магазините за матеаци предлагат. Даже май имаше и онлайн, че аз като търсех детски и все големи ми излизаха.
Значи имам един протектор, утре взимам втори и се почваме Simple Smile и без това в жегата всичко съхне.
Аз сега се вкарах в размисли около прането и дезинфекцията...то излиза че след всяко пране трябва машината с белина да се мие и бельото и чаршафите също...

# 469
  • гр.София
Гери,има големи протектори. Не си ли виждала по хотелите  Joy
Нашия е от магазин за матраци,а за креватчето на детето от вис виталис.
Аз пера на 40• . Спалното бельо на 85• като имам време да чакам 3часа,иначе и него на 40•

# 470
  • София
ми не съм бе хора Simple Smile. Не съм слагала на моя матрак, само на детското креватче сложих и да ти кажа не съм обърнала внимание по хотелите.
Ще се заема и да махам и аз нощния Simple Smile

А Фейчка успех с курса. Ще видиш друго си е да си независим и с кола. После няма да искаш да слезеш от нея. Simple Smile
Браво на Вили за хапването.
Ние хапваме добре , даже спряха да му пречат подхапванията преди вечеря. Преди следях да не яде нищо поне 2ч преди ядене, но явно растат децата сега и им идва апетит.  Много плодове ядем ние и моркови, рупа постоянно. Не мажа грам със слънцезащитно, че много пищи и казват че морковите го пазели  Joy

# 471
Слагам един "бабешки памперс" между чаршафа и протектора. Продават ги по аптеките и детските магазини, има различни размери. Напр., 60*60...
Ако има авария, махам чаршафа и този бабешкия и я оставям да спи върху протектора за матрак, който е относително приятна "хавлиена" материя.
Така не губя време през нощта да размятам чаршафи.
Когато й се пикае, става неспокойна и почва да се върти, така е... През нощта понякога пие вода, но не пикае повече или по-малко от друг път, когато не пие.
Мария, весело изкарване на морето!
Копче, онзи съвет на приятелката ти да си родиш второ е отново на дневен ред. Ще видиш как ще спреш да мислиш глупости... Сега малката не знам кога яде, по колко, спи, когато й се спи... Гледам да има нещо облечено и да сменям памперс преди да е добил форма на футболна топка... Пълзи си, лапа всякакви неща от земята...

За градината... Педиатърката ми е казала, че е виждала почти всичко там. Големи деца да бършат по-малки. Лелите да бършат с една хартия едно дете, првгъват и после бършат със същата друго или пък малко момиче да се бърше само отзад напред... Ако пък има сополиви - всички с една и съща салфетка... Не е розова картинката като цяло...

# 472
Добро утро! Simple Smile
За нощния памперс и аз мисля, че няма да имате проблем. Аз имах опасения, но ден-два след като махнахме дневния, Рали сама не поиска да й се слага за през нощта и от тогава имаме една авария нощта - беше страшно уморена, легна си с нас след 0:30 и го отдавам на това.
Много благодаря за идеята да носим "пишкалото" на разходките - тоя подход е идеален и за нас.
Фрау, дано скоро се оправите с тази бактерия.  Praynig
Мария, приятно изкарване на морето, всичко да е наред! Simple Smile
Феичка, ние имаме намерение да отидем до Балчик август, ако всичко е наред де... Ще се радвам да ми пратиш телефонния си номер на ЛС, да ти се обадя някой ден. Simple Smile
Копче, не я отразявай свеки, и аз пера винаги на 40, в мноооого редки случаи са 60 градусите.
Велина, как сте Вие?

# 473
Бизи, няма ли да пишеш? Надявам се, че сте добре.

# 474
Ходих ме два дни на ясла и аз на работа. И двамата се прокашлят, вече 2 месеца,  а Ники има и сополи, но вече знам, че така ще е! Мария, поздрави на морето и хубаво да си изкарате! Прохладен ден!

# 475
Пак затишие Simple Smile Надявам се, че всички са добре.
Аз имам напредък с памперса - през деня е без, на разходки също. Седи по голо дупе и дирекно си ходи на гърнето. Сега трябва да я уча да сваля гащи и да се приготвя психически да я оставя да спи без памперс. Като е будна навън издържа и по 4 часа, ама днес на двора пишкаше през 15 мин понеже й стана интерсно да си кляка в тревата Simple Smile
Иначе драмата е пълна. Рев и мрънкане на почивки, за да гледа детски  Joy
Лека нощ от мен  Heart Eyes

# 476
Здравейте!  Мен ще ме запомните само с оплакванията - вчера отново (само две седмици по - късно) ми се обадиха от яслата,  че Ники е с 38 Т. Отново при личната - прегледа го и каза единични хрипове, и зачервено гърло, назначи кръвни изследвания и гърлен секрет, помолих да прегледа отново и Валето,  и отново напомням, че повече от два месеца кашля, а са пили няколко сиропа. След слушалката , се оказа, че тя има хрипове и ни прати на реген. И двамата са с бронхит, а при Валето по - силно изразен. Ако можех, щях да се гръмна!!! Отново АБ, а в петък след антибиограмата ни очаква и друг, кога ще имат край тези болести?! А каква мъка е даването на лекарствата не ме питайте! На работих се - месец с три дни болничен, сега пак съм в болнични! Дано вие да сте здрави!

# 477
  • София
Привет,
и ние снощи една сериозна кашлица и реве след като се изкашля. Определено е в гърлото още и според мен изстина онзи ден , че ни понадуха вятъра. Ма да свиква, писна ми да го мисля само да не го надуха, да не знам си какво и тн. Ще ходи гол и това е, ще изстине веднъж , дваж па ще привикне. Давам инфлуцид и апимед бронхо, че това имам и следобед отивам до хомеопата да го прегледа и да видим да пием нещо.

Велина ние миналата година бяхме в същото положение като при вас. Бронхит след бронхит.
След много лекари и ходене по мъките попаднах на читава лекарка и тези хомеопатите. Снимка и се видя, че е задръстен със секрети и от там се е получил и като хроничен бронхит. Аз нали съм тъпа и упорита и антибиотик не дадох, защото бронхит с антибиотик не се лекува и накрая го оправих с много инхалации , сироп за да отхрачи и изчисти дробовете, май пихме и изопринозин ако не се лъжа и след това проведох едно хомеопатично лечение и да чукна на дърво от тогава бронхити не ми е правил. Иначе беше ей така през 2-3 седмици и почти не изчиствах кашлицата. Много чай давах също.
Тегаво е много знам  Hug, но докато не изчистите дробчетата може да си пиете антибиотици до безкрай и няма да се оправят. Консултирай се ако искаш и с друг лекар.

Махнах всички пампита аз Simple Smile. За сега добре, само имаме аварии на нощните, но няма да слагам. Буди се и ми казва. За другото вече не го мисля, казва си и така. Много съм щастлива и горда с него.
Събота и неделя малко пътувахме и си казва детето. Лошото е че разбра че за ПИКО спирам веднага и като му писнеше почваше да ме лъже за да спра. Да не говорим, че може да стиска с часове, ама като пътувахме през половин час му се допикаваше  ooooh!. Как ще се пътува за морето не знам. Викам да тръгнем в 5 сутринта, та до 2-3 следобед да стигнем  Joy, след 16000 спирания за пиш  Joy

Хубав ден от мен  Hug

# 478
Браво на Влади Simple Smile Гери, ако искаш питай в аптеката за хапчета против повръщане или дименхидринат май беше. Аз давам 1/4 защото повръща, но успива и така поне 2-3 часа е мир в колата Simple Smile

Велина  Hug не знам за хомеопатията, но апимед вземи им. И пробвай с инхалациите. А ако е бакрериален бронхита няма да се размине без АБ и на есен един курс с Бронховаксом или Респивакс.

# 479
Благодаря за съветите! Гери, всъщност това ни е първият бронхит (дано и последен), преди две седмици беше ангина с висока Т. В петък ще разберем резултат от гърления секрет, но и при двамата утайката е двойна т.е. има възпалителен процес. Не знам кой, и дали трябва да обвинявам някой,  но е факт , че кашлят (прокашлят ) от дълго време, а за това време на всеки 7 - 10 дни съм ги водила при педиатъра!  Копче, ако не те затруднява, да ми обясниш посочените от теб медикаменти за какво са и как се приемат. Аз още не съм взела инхалатор,  но май скоро ще взема (като ми дойде яйцето на гъ.....) . Ако не беше тази еднократна Т на Ники вчера, сигурно нямаше и Аз, и педиатъра да обърнем внимание, тъй като Кашлиците са по скоро сутрин , и от време на време.  Аз бях започнала да смятам,  че е нормално - след всеки преглед - чисти гърди - давай сирпоп,  давай противоалергично,  и така 2 месеца! Май, и аз и док сме за бой, но гледам на пред, дано бързо оздравеем.  На целия зор , Валето е трети ден без дневен памперс - днес нито една авария. Оставила съм гърнето да го вижда, и тя сама сваля гащи и сяда, като повечето пъти, повече тренира сваляне - сядане - обличане,  но и след свършване на задачата успешно си каза, и след като я похвалих,  беше много щастлива! А прш Ники май, няма да е така лесно,  но дано да ме изненада приятно и той!

Общи условия

Активация на акаунт