Отговори
# 510
Тук съъъъм, мамчетаааа bouquet

Чета ви честичко, но не успявам да пиша и много ме яд...

Фрауст Hug  Heart Eyes

Феичкааа, много много хубава новина Heart Eyes щукна ми на мен, че скоро ще ни се похвалиш, очаквах...и много се радвам, това е страхотно. Лека бременност и се наслаждавай на моментите...има ли сходства, като се очертава пак момък или ?

При нас няма нищо особено ново - боледувахме малкото и аз неотдавна, ангина, пропуснахме АБ, но беше с висока Т , кашлица и сополи. Сега сме здрави, малкото напоследък е в период на силно изразено привързване към мен - разбирай, "мамо" е за всичко, аз събличам/обличам, къпя, приспивам, играем, готвим заедно, пишкаме заедно, къпем се чат-пас също така...Даже гони татю си от стаята като ще заспива. ММ малко като че ли ревнува, аз го отдавам на това, че се сутрин ММ го води, кара на ясла, аа з му казвам на малкото , че мама отива на работа, тати отива на работа, а той ще играе с децата в яслата. и той ми отговаря: Не  Mr. Green Аз пак: Довечера пак ще сме заедно, тримата, и ще играем. Той пак: Не. И като се разделяме, рев.
Злоядството ни продължава, пробвам различни похвати , както кулинарни, така и психологически, дано все нещо даде резултат...Скоро се надявам да се сдобием с кола, да въртя и аз геврека нагоре-надолу, защото, както и Гери е писала, няма по-хубаво от това да се чувстваш независим и да разполагаш до колкото е възможно с времето си!
Отпуск скоро няма да имам, но плануваме август почивчица при нашите за малко, после ще го мислим.

Гери, да оздравявате , ходят-бродят пак разни вируси...гадост е...

Копче, браво за пампито. Как ми се ще и ние да напреднем в тази насока, ама оставих нещата да се самослучат, а аз да дам насока и да съдействам.

Сахасрара, кротичко ли е бебенцето? Викаш трудно се получават тандемните разходки...няма ли помощ?

Принцес, как сте?

Тели, къде сте? Как сте?

На всички ви много прегръдки, не съм ви изоставила, но наистина кът е времето за писане  Thinking Чета ви и пак ще пиша, дотогава бъдете само здрави и се усмихвайте на слънчевото лято Heart Eyes

# 511
  • NE
Бизи Радвам се, че сте добре с Бобчо.
Тази бременност е "необезпокоителна". Имах леко гадене, в редки случаи повръщане, но премина и съм много добре. Дори забравям, че съм бременна. Този път нямам никакви вкусови изисквяния, само малко повече пъпки имам по лицето, но може и от жегата да е. Бебето този път расте по-бързо и оттам се досетих, че няма как да се окаже финна мадама. Корема ми порасна по-бързо и вече си личи. Blush

# 512
9.8=98, тук така го смятат. Долната граница е 10, досега все е била 11-11.8...

# 513
  • NE
Днес съм особенно разговорлива, но нямам много задачи затова.
Копче Давай желязото една-две седмици и ще има ефект. Ние след онази бактериална ангина бяхме също с нисък хемоглобин. Трудно давах докато не успях да го давам с едно шоколадово десертче на Данон. Педи миряса и всичко се нареди.

# 514
Феичка Hugрадвам се на хубавите новинки, нека е все така лека и необезпокоителна до термин бременност Peace

# 515
  • NE
Бизи Благодаря. Молим се да е живо, здраво и кротко бебето. Simple Smile
Показах на Вилито снимки от прегледа и почна много да ги гледа. После се усмихва като му казвам, че ще има братче, а от вчера ми отваря една книга за бебетата с картинки. Joy
Фрау Знам, че имаш ерго раничка. Каква марка е? Позамислям се за едно капиталовложение в Boba.

# 516
Ееех Heart Eyes Феичка, сладки мили моменти Hug всичко разбират дечицата ни, нищо не могат някои още всичко да си кажат.

Във връзка с (не)говоренето, но пък всичко-разбирането, разправям на майка ми, че с поглед се разбираме с малкото  Heart Eyes опитва се да казва някои неща и е много сладичък. Снощи напр. го прикнавам да прибираме съдовете от миялната, да простираме прането - подава ми приборите, подава ми щипки и се пробва да ги брои и нарича по цветове. По едно време идва ММ и подхвърли "Айде да играем с топката" и малкото изхвърча като пружинка, заряза и щипки, и чашки  Joy мъжка му работа.
А погледът му е като на момче - вече не бебешки, виждам как ми реагира - подсмихва се под мустак, сдържа смеха нарочно, прави се че ще заплаче. Сега се учим на имената, питам го Как се казваш?, отговарям си сама: Боби, той ме поглежда и се крие срамежливо и се усмихва. Но се опитва да казва моето име. ММ се казва "Кола" (от автомобила , не че името му има общо с кола), а като види такси - то се казва "мама", щото аз ползвам таксита за предвижване  и той е истински такси-фен.

# 517
  • NE
Бизи Много сладко. Ние сме в същото положение. Вчера събирахме щипките заедно и всичко разбира, но не иска да казва нищо. По изключение каза чао в магазина, но 4 жени му пивтаряхме чао към минута.

# 518
  • София
Здравейте!
 Алекс се оправи, сега малката има температура. Ще се гръмна вече от това недоспиване. Много съм нервна и децата го отнасят, после съм гузна и съжалявам, но на моменти не успявам да се контролирам. Вече си мисля, че съм напълно изперкала и че съм ужасен родител.
Болните да се оправят бързо. Весел ден!

# 519
Здравейте момичета и дечица! Ние сме големи фенове на щипките - казват им щипа! За говоренето много помага яслата при нас, с ръка на сърцето,  като изключим болестите,  тя е полезно и Добро място - дано и в бъдеще съм на това мнение!  Ние тази, година няма да ходим на почивка, но "плажуваме" на терасата или при бабите. Принцес, отлично те разбирам- разболява се едното дете,  после другото, имаш чувството, че все боледуват, но кураж ще отмине! Има и много хубави моменти - играят заедно, смеят се, танцуват, едното подава играчка на другото и т.н. Гери, ти как си? Оправи ли се - нали знаеш, ние майките боледуваме на крак!

# 520
Bizi, привет Simple Smile разписвай се по-честичко. Ако имаш време сподели за похватите, че аз вече нямам идеи за това злоядство. Почнах да подкупвам а знам че това е най лошия вариант. Има разни чинийки за украсявсне с храна, ама мойто диване за нищо не се лъже. Та не знам дали има смисъл. И при нас детето като да няма баща. За всичко е мамо, а хем той пътува а с мен е по цял ден. Даже го гони.
А памперса - като спи още не се усеща и си се напикава.
Болните да се оправят бързо  Hug
Принцес, не си лоша майка. Щом децата ти са живи и обгрижени, не си. Изморена жена си  Hug и аз вчера изгубих търпение и сила и да го видите диването днес какви подпухнали очи е. Даже се буди през нощта да плаче и ми стана толкова криво, че й се карах...
Блазе ви за почивките. Ние тоя месец ще местим аптеката на друго място и после колегите трябва да ходят в отпуска и не знам дали ще доживея до септември поне малко в София да отидем.
Споделете моля с какво ги занимавате в тая жега. Вчера и днес от 12 до 19 ке е за излизане а вътре само детски иска да гледа  Cry нямам търпение да я пусна на градина поне това да го намали.

# 521
  • София
Привет,
ние щипки имаме на вилата и като ги докопа е голям кеф също Simple Smile
Днес ни прегледаха, добре е вече, отърва и този път юнака Simple Smile.
Аз си пия антибиотика.
Велина да така е че ние все на крак го караме, но този път не посмях, че за ден се влоших зверски и направих бронхит с много силно възпаление на синузита (аз съм с много тежък синузит) и ме хвана страх, че ако почна и температура да дигам ще стане много лошо, че аз под 40 температура не дигам  #Crazy. Както си спя и се събуждам с по 40-41 градуса и е веселба. Та за туй при ЛЛ и директно и си почнах гадния антибиотик Sad без възражения този път.
Даже и на малкия имам купен, но лекарката от спешния във Вита ме разубеди да го дам.

Ние много се кефим на бебета Simple Smile. Един ден му викам искаш ли да си имаме бебе и малкия с едно голямо ДААА. Смея се аз и му викам - добре  и си викам -само и един по читав тати да си намерим няма да е лошо.

Принцес не се обвинявай, така е няма как. И аз редовно изтрещявам, ма няма как.
Моето е много инат. На ден по не знам колко пъти се разправяме да се облечем, оправим, мием зъби и какво ли не, всичко е със зор. Сега и с тия лекарства е вече тотален кошмар  ooooh! . Днес не иска да се качи в колата, после не иска да слезе и сто и 16 пазарлъка за какво ли не за 1 час. Баща му накрая - сваляй го да реве. Викам аз ако теб слушам така трябва да е по цял ден или да го пребивам по 15 пъти на ден. Ма на него му е лесно , види го за ден два в седмицата и така. Какво съм се обяснявала с него и тн. Ми не става иначе, не знам вие как се справяте с тези инати, но при нас са кошмарни отново. Като цяло търпя, докато на Н-тия ден ми писне и се развикам едно хубаво и ме гледа странно и е се строява като войник.
Друга пък драма дето имаме е че не иска да търпи никакви дрехи с яки и качулки Дърпа като луд, ще се обеси и пищи и реве  ooooh!. Та сума дрехи сега ще си останат ей така, защото не ги искаме. Тениски и блузи лесно, ма горнища и якета ела да видиш колко лесно се намират без качулки. Абе идилия.... ние с цяла програма.
А с две ... само мога да си представя каква лудница ви е  Hug

За занимания и аз исках да питам. Ние се изчерпахме вече с играчките тук. Намерих си едни страхотни книжки с много стикери. На едната страница имаш картинка и там дето трябва да се залепи стикера е бяло. На другата е картинка за оцветяване. Страхотно се занимаваме с това. Давам му лепенка и му показвам и казвам къде да лепи, кое какво е и тн. Пък другата я оцветява или по скоро драска, но пак се занимава. С колите му е скучно вече, играе 10мин и почва да ги хвърля, чупи и тн  ooooh!, Днес от ЛИДЛ взех един Дарст да видим ще го занимава ли, взех и хвърчило да пуснем на морето Simple Smile
Утре ще ходим да гледаме "Ледена епоха" на кино и сега като види рекламата само подскача и е полудял да ходи на кино. Обяснявам че е утре, но не схваща нали кое е днес и кое утре още.

# 522
За ината ако Ви кажа вчера ЛЛ какво ми каза - че Рали се инати и писка, защото не ме има за авторитет. Аз се имам за много строга, а тя казва, че едва ли не й позволявам всичко и затова е така. Малката действително понякога си иска каквото иска с невероятен вой, чак не може да разбере човек какво иска точно. Отдавам го на това, че понякога повишавам тон, ама и моите нерви не са железни... Все пак започнах да се старая да не викам и колкото и да "подскача", да не я отразявам, а когато има нужда - обяснявам с равен тон защо не са позволени някои неща, повтарям, потретвам и т.н. докато тя сама се откаже. И да ви Ви - май има резултат, ще споделя по-натам колко е траен. Grinning
А, и да похваля ЛЛ - вчера бяхме при нея по повод Мая, не Рали, та Майчето е качила едва 420 грама за почти месец, но ЛЛ каза, че е доволна. Аз се бях подготвила за бой, защото очаквах да предложи дохранване, на което за нищо на света нямаше да се навия. Та така, изкефих се. Simple Smile

# 523
  • гр.София
Привет от бг земя,за съжаление почивката свърши. 11 дни ни се видяха малко  Mr. Green
Вики много играе с мотори,и другото любимо е вода,сега като е топло му разрешавам.
Принцес,Гери,оздравявайте бързо  Hug
Като почне да се тръшка за нещо,за сега намирам друго с какво да му грабна вниманието. Но предполагам,не всички се подават на това.
Мисля,че им правим мечешка услуга,като им разбираме мъцането,ъкането и соченето. Те вече могат да говорят(нищо че не искат),или поне могат да се опитат. Вики говори всичко,е някои неща само хората които са постоянно около него му разбират. Но едно негово приятелче,не обелва дума,само сочи и ъка,майка му естествено знае какво иска и хоп става и му го носи. Ама един ден,беше у нас,и ми сочи тоалетната,и пак ъъъъъ. Викам му,не те разбирам Андрейчо,кажи ми какво искаш,и той пак ъъъъ. Питам го,пиш ли има,а той върти глава,викам му кажи да пиш,и той за моя изненада каза пиш има. После като казах на майка му,не повярва,ама го е пробвала след това и установи,че речника му всъщност никак не е беден. Та така.

# 524
Аз пищенето го отдавам на факта, че още не могат да си контролират емоциите. И че искат всичко веднага.
Аз като се скарам или започна да нареждам с равен тон ми се казва само  Добре, мамо. Демек - знам де знам де, стига си ми опявала.
Забелях и че прави бели или маймунджелъци, ако иска нещо, а аз не й обръщам внимание.
Като цяло много се сърди, даже вече идва намусена и заявява - аз съм сърдита и започваме да се обясняваме защо и как. Тъпото е че на мк ядосан и разсърден е едно и също и май ще вкарвам бг, за да се разбираме. Май това й е част от характера и ДНК.

Общи условия

Активация на акаунт