Отговори
# 570
Хубава ваканция на всички морски Hug

Мария, и аз бих подходила подруг начин, считам, че децата ни разбират всичко е по-добре да обясним по подходящ начин, но истината, а не "добронамерена" лъжа. Разбира се, не е нужно да е всичко, а с едно изречение.

# 571
Мария, моите съболезнования.  Hug поне ТМ и свекървата ти имат едно слънчице да ги развеселява.
Аз честно казано не знам какво щях да кажа на дребното...но те всичко усещат и разбират вече.
Гери - весело и безаварийно море.

Днес направих КК -
Скрит текст:
еми CRP в норма, което значи че сме преборили гадините, ама хемоглобинът е 89...тоест за един месец е паднал още...а хем давах капки желязо  newsm78 и сега чакам присъдата от баба педиатър. ММ се консултира с друга докторка и му казала, че детето е прекарало някъв ужасен вирус и гърлото е резултат пт него, а КК е лоша защото още се бори...а не показваше никакви признаци, нито темп нито разстрпйство  newsm78
Хубав и весел август bouquet

# 572
  • гр.София
Копче,за да се установи защо хемоглобина пада,трябва да я заведеш на хематолог. Не винаги причината е в не освояване на желязо. Със сигурност разбираш по-добре нещата от мен,просто аз така бих постъпила.
Онзи ден му пуснах кк и аз,профилактично,че на 2,5г се прави. Направо бях на тръни зарад хемоглобина,щото месо ама никакво не слага в устата. Не обича бе. Сварявам,пасирам,е един конец от месото да има и го плюе и неиска повече. Да ама хемоглобина 130. Явно по друг начин си набавя. Яде много коприва,броколи,спанак и обожава сок от цвекло и ябълка.

# 573
привет!
Мария, приеми моите съболезнования за загубата ви.
Подкрепям теб и Бизи в мнението, че трябва да обясняваме нещата на децата както са си, без бели лъжи. Всичко разбират, дори и понякога да се правят, че ни чуват.

Гери, поздрави на моренцето! Весело изкарване!

Копче, не зная какво и как да коментирам за хемоглобина. При мен например, след генетични изследвания излезна, че не усвоявам фолиевата киселина и трябваше да пия много по-висока доза по време на бременността. Фолиевата киселина пък е свързана с хемоглобина и т.н. По всяка вероятност и децата ми ще го имат това. И въпреки че не консумираме кой знае колко често месо, като при Мария - набавяме по друг начин и с други храни.
А има ли вариант да повториш изследването в друга лаборатория? Знаеш ли този, дето е писал резултатите, дали е пил кафе и две виждал ли е...

Каката се заиграва все повече и повече с малката... Тя пък започна да се изправя и да прави първи стъпки настрани, държейки се за опора. Изобщо не знам кога минаха 7 месеца. Днес и друг личен рекорд - 7 месеца кърмене... Ставам по сто пъти на нощ и се присещам от време на време за споделеното от вас през тези периоди. Всички зъби на каката излезнаха, но на малкото сега 4 резеца са на път едновременно и лудвам.
Старая се да вечеряме 4мата заедно, но не всеки път се получава... Най-късно в 22 часа вече са заспали, та да има малко време и от нас за нас.
През уикендите гледаме да мръднем на някъде. Спец съм в събирането на катуна - вече съм под 30минути...

# 574
Фрауст Hug адмирации bouquet за кърменето, за вечерята, за приспиването, за времето "за нас", и за катуносъбирането Joy страхотна си Peace

# 575
  • гр.София
Фрауст,браво и от мен! Също смятам,че се справяш чудесно  Hug
Виждам,че Вики също порасна и много се промени. Мислите за второ вече не ми се струват така плашещи. Но с такава разлика като на мамите тук с февруарче та 2014,нямаше да се справя,знам си. Има истина в приказката,че на всеки му се праща,колкото може да понесе Wink

# 576
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Браво, FrauSt  Hug Вярно е, че колкото повече деца ... толкова по-оправни са мамите ... и нищо не изглежда страшно Simple Smile Просто действаш, без да анализираш, мислиш, премисляш ... и нещата се получават, често пъти (почти винаги) по-бързо, а за мое учудване - и по-качествено Simple Smile

# 577
Безобидничка, как сте?

Сахасрара, къде сте? Надявам се сте здрави и изкарвате слънчево и приятно на моренцето Hug

Момичета, имаме период на "мама е за всичко, никой друг не искам" - за всичко ми трябва мама, искам само мама, не давам никой да ме пипа/преоблича/гушка и т.н. освен мама, което не ме тормози (ММ мъничко ревнува).
Но ми е много мъчно сутрин, когато се разделяме, защото плаче, врещи и ....страда.
Как да му обясня, че в градинката е по-весело и интересно, вместо да си кеси с мене в къщи, че мама и тати ходят на работа, а той с другите дечица цял ден ще се забавлява? Идеи приемам всякакви...

# 578
  • NE
Бизи Говори му. Аз казвам,че отивам да вадя парички за играчки. Като че ли има ефект. При нас е по-различно, но също имаме периоди на отказ да ме пусне и плаче. Минава.

# 579
Бизи и при нас го имаше тоя момент. Май е на етапи. Може би с повече говорене ще стане. Кураж.

Фрау - като порасна искам да стана като теб  Hug и като Безобидна Simple Smile

Мария, не съм съгласна, че всеки получава, колкото може да понесе. Аз съм една идея преди това да хвана гората. Определено на моменти ми е непоносимо  hahaha

Има някаква аномалии при диването - желязо в кръвта, но нисък хемоглобин.
Скрит текст:
Утре ще й се правят пълни изследвания, включително и да видят клетките под микроскоп. ММ се изпокара с майка му, че като става въпрос за нейното внуче хич не я бива за шаман. Та утре да видим какво ще е - вирус ли, някой паразит ли или липса на фолиева.киселина и вит. Б12...Аз трябва да съм на работа и той си я води. Явно само на мен драматизира, а с него се държи мъжки.

А иначе диването за две седмици поникна катп гъбка. Вече стига навсякъдееее.

Спокойна вечер и весела почивка на отпускарите Hug

# 580
  • гр.София
Бизи,мойто е в период "тате за всичко и навсякъде",хич и не се чудя как да се справя,наслаждавам се  Joy  hahaha
Копче да кажеш резултатите!
Цвете,как върви кормуването? Вие имате ли плаж на града(била съм само до ботаническата),или ходите другаде? Ех колко е яко цяло лято на моретоооо...
Гериии,как е ваканцията,ако дадеш и впечатления от морско конче-храна,плаж,вода,още по-добре Simple Smile

# 581
  • NE
Кормуването почна да върви. До края на месеца трябва да съм се явила на изпит.
Иначе имаме голям плаж до пристанището. То си е срещу вкъщи, но малкия не иска във водата и на пясъка му стана скучно и тръгва по хавлиите на хората и спряхме да ходим.
Идеята за второ не е страшна, особено като детето е вече самостоятелно.
Към края на месеца излизам пак в отпуск и се надявам вече да махнем памперса.

# 582
  • София
Здравейте!
 Ние сме добре. Почивката се отрази добре на всички, аз съм по-спокойна от там и всички също. Алекс напредва с говоренето и става все по самостоятелен. Малката не се захранва и това е но все си казвам, че и това ще мине.
Не се плашете от мисълта за второ, струва си всички усилия, а и е вярно че човек се мобилизира и се справя с всичко.
Лека вечер!

# 583
Мария, мерси, че ни мислиш -
Скрит текст:
ехо нормално, ензими също, ако чисто, остава утре имунологупен анализ и самите клетки да ги видят...аз започвам да си мисля че детето ще се оправи като спре да го гледа баба му под микроскоп и като бебе беше така сега пак. Други деца със същите резултати нищо не им казват....
Значи като ви чете човек, да му се прииска да си причини второ та да се мобилизира  hahaha

# 584
Копче, детето изглежда чудесно!... И както казват - превържи пръст и тръгни по доктори - все ще се измисли някаква щуротия, за да се правят филми.
Второто дете в семейството наистина помага да се гледа по-глобално на ситуацията и много много да не го мислиш. Просто действаш по инстинкт, както казва Безобидна.
Каката е на детска градина и всъщност през деня съм само с едно дете, та не е кой знае какво геройство. От 17 часа до лягане с таткото ги разхождаме навън или играем нещо с тях вкъщи. Реално тогава е екшънът...
Виж, Принцес вече ми е анимационен герой как се оправя ми е пълна загадка. Не се тревожи, малкото пак го захранвам по звб - не знам колко, какво и кога яде. Кърмя на поискване... Изобщо нямам понятие от грамажи, пюрета... Надявам се, че ще се получи като при кака ѝ - на последната почивка седи самостоятелно на масата, яде си кюфтето с краставица и никой не я храни и насилва. Знае се - който ял - ял. После няма като се стане и това е. Без циркове, увещания, капризи... Ако искат да ядат. Имам такива лоши детски спомени с моето хранене и хилядите начини на роднините да ме накарат... Та съм решила да си го спестя сега на мен и на децата. Не се чувствам лоша майка, че "не мога да си нахраня детето"... Това е негова работа. Аз само предлагам хубава храна в съответното време, а те ако щат да ядат.Wink

Общи условия

Активация на акаунт