Отговори
# 615
  • NE
Копче Споделяй всичко което ти тежи. Ние сме тук за да ти помогнем. Всички вярваме, че това ще остане лош спомен и ще се преборите, както винаги го правите с Нати.
Аз стволови клетки не съм замразявала за съжаление. Познавам хора, които си родиха второ детенце по тази причина.

# 616
  • София
Копче аз замразих. Честно казано го направих, точно защото знам че уж било панацея за подобни болести, а дали е не знам найстина, нямам някой около мен да имал подобен проблем и да се е оправил с тях.
Знам че могат да се вземат не само при бременност/раждането, но и после от млечните зъбки ги вадят вече.
Ако искаш консултирай се с лекари и питай , може да помогне, знам ли.

# 617
Копче, моля те, споделяй! Искам да съм съпричастна и с радостите и с болките! И с каквото можем - ще помагаме!
Не съм замразявала клетки с никое от децата.
Няма какво да се настройваш или обеиняваш. Това е положителната нагласа и отношение към живота, който искаш да предадеш на децата...  Не трябва непрекъснато да се застраховаш, за да си създаваш някакво илюзорно усещане за сигурност и спокойствие...
Някъде минава тая разумна граница и тя е като гледаш напред, а не назад!

# 618
Здравейте.Оф не ми се пише,само искам да изкажа пълна подкрепа на мама копче.Вярвам че всичко ще се оправи. Как разбраха че е това има ли някакви признаци детенце? Силно се надявам да са объркали нещо...

# 619
Копчелино, няма място за само-или взаимно тайно или явно обвиняване, останете си сплотени и споделяй тук, винаги, когато можеш, искаш, имаш възможност - ние сме с вас Hug Hug Hug
Относно стволовите клетки - не съм замразявала също, именно защото все още не е трайно доказано, че помагат, а и да помогнат за някои неща, то не за всичко. Много го премислях преди раждането, но в крайна сметка се отказахме, Фрауст най-трезво и ясно го е обобщила. И да искам не мога така добре да го кажа Heart Eyes

# 620
  • София
Копче и за мен сега най важно е да сте сплотени и да не търсите вина, в който и да било. Няма виновни, няма причина да търсите. Бъдете силни и най вече положително настроени, това най много помага.

Скрит текст:
Аз замразих, защото си имам болка (преживяла съм подобна загуба в детските си години) по тази тема и когато прочетох, че може да помогне предпочетох да имам за всеки случай и се моля ако ги използва някога да са за да се подмладява на стари години , но не и за друго.
Иначе знам че както съм замразила от Влади това може да помогне (не дай си боже) не само на него, но и на мен и на хората от моя страна по сестринска линия, тоест децата на сестра ми и сестра ми, майка ми и тн.
Много четах и реших че да го направя и дано никога не ги използваме.
Също така ако има съвместимост може да се ползват и от съвсем други хора, които нямат нищо общо с мен и детето. Не помня кой клетки, че вадих от и от пъпната връв и от кръвта, едните могат да се размножават при нужда.

# 621
  • гр.София
Копче.,и ние не замразихме. Живи и здрави ако имаме второ дете,ще замразим.,сега гледам да не го мисля ама защо не го направихме и т.н. Знам,че в Испания например,ако лекуваш там има обществени банки за стволови клетки и при нужда от трансплантация взимат от тях.
Непременно ще минеш през момента да се обвиняваш,че коя майка няма да го направи?! Повярвай ми нямаш никаква вина,не си могла да го предотвратиш по никакъв начин.
За съжаление,най-коварните болести са безсимптомни в началото и е пълна тайна какво,защо и как ги предизвиква.
Прегръщам ви много силно  Hug
Ще имаш нужда от силна подкрепа.

# 622
  • Англия
Стволовите клетки не са панацея за всичко, използват се предимно за лечение на болестти на кръвта. Не е нещо за всеки случай в бъдеще, което ще открият учените, Терапии се правят и в днешно време. Всъщност стволовите клетки от пъпната връв са все едно костния мозък от донор, но с перфектната съвместимост. Ние бяхме организирали процедурата, съпругът ми работи със стволови клетки и за него беше задължително, но когато събраха кръвта се оказа недостатъчно количество за извличането им и всичко отиде в коша. В никакъв случай не се обвинявайте, това не значи, че при нужда няма да има подходящ донор от семейството или някой непознат. Има огромна банка с дарители на костен мозък от цял свят, ние самите сме регистрирани като такива, така че това е лесно. Не е като да чакаш за сърце или бъбрек. Кураж на мама Копче, дано днес да ни пише по хубав повод,   Praynig

# 623
Здравейте,
Копче и ние замразихме, моята майка е педиатър, а баща ми онколог - вариант да НЕ замразяваме въобще не стоял като възможност. Брат ми и жена му също замразиха, сега живот и здраве, пак ще минем по- процедурата - т.к. в края на февруари очакваме второто си детенце.
Стволовете клетки не са панацея, но са вариант. Не знам как стои въпросът, ако не са от същия човек и няма максимална съвместимост или поне с голям процент, както е при кръвни роднини.
Някъде бях попаднала до статия, не знам колко е актуална, разбира се, че столове клетки се извличат и от някои органи на майката . Може да се поразровиш по темата, т.к. съвместимостта е голяма.

# 624
  • гр.София
Ана,не е точно така. Едно е да имаш замразени свои стволови клетки,друго е да чакаш за одобрение и да търсиш подходящ донор. Точно в бг,който няма си минава през химиотерапията,а може да бъде доста по-лесно. Иначе,ако се установи,че химиото няма да даде добър резултат се пращат хората в чужбина.
На светлинни години е лечението на тия заболявания в по-бедните държави и лечението в по-развитите.
Плюс това ,учените есе още търсят за какво още могат да се ползват.

# 625
Копче силни  Hug. Вярвам, че това ще остане само лош спомен  Hug

# 626
  • София
Днес ходихме с Влади за мляко и там има една много приятна църква. Помолихме се за вас Копче и за Натали, запалихме ви свещички ,охх и пак си поплаках. Извинявам се , не съм от ревлите , рядко плача, но това ми е болна тема. Дори като чуя дете ей такапо телевизията, че е болно и се разревавам, не го намирам за честно  Cry
Каквото можем ще помагаме. Ако се стигне до там да трябва да се търси съвместимост знай че сме на среща  Hug
Кураж и пиши моля те , не ни спестявай информация, с теб сме и ви мислим. Hug

Малко в страни от темата да питам дали някой ще се заеме с правенето на нова тема или да видя да се мъча аз да сътворя нещо по обясненията които ми дадохте преди време.

# 627
Още ведниъж огромно благодаря.  Hug
Аз днес съм много добре, защото детенце живна и като няма темп не изглежда болна и не го мисля.
Но с нашия късмет апаратът за типизиране е наводнен и ще чакаме и понеделник май ще ходим и в ИСУЛ. Но пък поне изследват де що има и персоналът е повече от любезен и добронамерен.
Намерихме връзки с професорите така че си мисля че ако трябва ще се ходи и в чужбина.

# 628
Копчеее  Hug Hug Hug Hug да нацелуваш малката сладурка Simple Smile дано късметът ви се усмихне и стопли сърцата ви, дано всичко е наред Praynig

# 629
Копче,
Баща ми работи в ИСУЛ. Хирург оноколог е - не работи с деца, но като цяло може да ви насочи как да процедитате. За жалост от понеделник е в отпуск, но това не пречи да помогне, ако се налага и имате нужда. Защото, преди всичко, лекарите в детска онкология са принудени да бъдат по - сурови, не за друго, а защото имат една от най-тежките професии и понякога изглеждат студени. Това не е така, прекрасни специалисти и може би най-добрите в България. ако имате нужда, ще ти изпратя неговия и моят телефон на лично.

Общи условия

Активация на акаунт