Отговори
# 645
Ние сме в ИСУЛ. Малката като й почнаха кортикостероида и живна. Яде, пеем, спа си.
Диагнозата е тази. Но.докторката каза че това е най честата за нейната възраст и 90% има ремисия.
Почва малко оплаквателно експозе затова го крия
Скрит текст:
за сега е цяло щастие че.сме сами в стая. Моля се да ни слагат такивя дето идва за по няколко дни или някое по голямо дете. Аз тук вече не съм човек с мисли и желания а санитар и медицинска сестра - трябва сама да чистя стаята, да водя дневник на течностите, коета значи да се будим през 3 часа да пишка. И така затворена и изолирна, посетители по два часа на ден. Не можем да излизаме. Не знам как е на Запад ама половин час на въздух в двора си мисля че само може да помогне. Топлата вода идва ед като я точиш минимум 30 мин, още не съм имала търпение да я чакам, защото и мивкана е запушена. Дистанционното за климатика седи при сестрите...Но иначе нали не трябва да плача и нрябва да съм супер пазитивна. Сестрите са кисели. Трябваше вчера да изпасна в криза за да ми се обясни спокойно какво и как. Аз разбирам че са много натоварени и повтарят едно и съща по 100 пъти, но нита съм искала да сме тук нито пък съм им виновна с нещо. Да си напишат нещата и да ги дават така за дя не се обясняваг. Освен това никой не дойде да ми обясни как и какво и защо даваме пък за рутинни резултати да не говорим.

Та новините са добри. Детенце цяла сутрин си беше като здраво и но фона на бледите и гологлави колеги изглежда здрава.
Спокойна вечер

# 646
Мило Копче, така е в нашата Мила Родина - сам се образоваш и си блъскаш сам главата, няма кой да ти обясни с две приказки!  Изобщо , това не е оплакване, от твоя страна, а действителност та в България!  Труден е пътят по който сега вървиш, но скоро всичко ще се оправи! С теб сме и изливай душата си пред нас, нали си една от нас! Целувки на Нати, а на теб -  Hug !

# 647
Копче, опитай се да игнорираш обстановката и се радвай на добрите новини. Ако имаш нужда от нещо наистина пиши без огризения и притеснения ... Ако имаш съмнения за нещо веднага ще се включат връзките Simple Smile Бъди спокойна, опитай се да се храните, да спите, защото на теб ти трябват не по малко сили и воля от тези на малката! Simple Smile

# 648
  • NE
Копче Няма хубав престой в нито една болница у нас. Поне според моя опит. Имам чувството, че чак нарочно го правят. Важното е че имате още едно мнение и излезе малкия дявол. Няма да е лесно, но знам че ще се преборите. Кураж! С вас сме. Hug

# 649
Копче не смея да дишам, за да чуя, че добрата новина е не 90 а 100%. Не обръщай внимание на болничната среда, както казват всички това е действителността в България, за жалост. Важно е докторите да са добри и да правят каквото е нужно. Целувки на бубата  Heart Eyes
Наскоро даваха като пример една от състезателките на Олимпийските игри, която е вече на години, но все още се състезава. Нейният син на 3г се разболява от левкемия, преборва се със болестта и сега вече е пораснал младеж. Бъди силна и дано този пример ти дава повече кураж.  Hug

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 16:32 от Freyda

# 650
  • Англия
Здравейте! Някое февруарче има ли опит с ужилване от пчела? Щерката я ужили преди малко, доста плака, но се успокои. Колко време след това може да се появи алергична реакция, че сме на едно село отдалечено...

# 651
  • NE
Натрий с чесън или намажи с фенистил. Алергична реакция може да стане само веднага май.

# 652
  • София
Привет, влязах да видя дали Нати е по добре и се радвам , че е Simple Smile  Hug
Копче винаги си казвала каква си , но определено сега мога да кажа, че си най силната майка която съм виждала. Възхищавам ти се за силата която имаш сега и давай само така.
Много се надявах , че няма да е тази диагноза, че още не е стигнала, но уви. Но знам че ще се оправите  Hug
Скрит текст:
Едно време племеницата ми от една ваксина е получила мононуклеоза и е била на ръба, но са я хванали навреме и спасили, жив късмет според майка . За това се надявах, че може и вие да се разминете така.
Бих само те посъветвала едно- вижте разучете и по добре ако можете ходете в чужбина, аз лично нямам доверие на нашите болници за по сложните неща.
Позната на скоро пострада с рак на шийката и въпреки, че беше в крайна фаза и доста зле директно замина за Турция и за няколко месеца я оправиха. Сега си е тук и си е добре. Проучете за там и ако можете по добре там. Имам и друга позната и тя е в ремисия и е добре и от нея знам само Турция, тук НЕ. А и с това отношение.. просто нямам думи.

Ана и според мен ако има реакция ще е веднага. Аз те съветвам ако имаш Ериус й дай и мажи с фенистил.

# 653
  • Англия
Натрих чесън, че на село ни фенистил, ни аптека. Но ще ми е за урок да си купя.  Hug

# 654
Ана алергична реакция става веднага и ако не се лъжа само адреналин помага. Но сега може да е сенсибилизирана и при друго ухапване да направи...не знам дали може да се направи тест.
Гери  Hug не мисля че съм толкова силна. Все още нищо от страшното не е почнало.
За Турция не знам...имам доверие че и тук ще се справим. Другите опции ги пазя за по-натам ако се наложи.
Днес нещо е кисела цял ден...утре идва делегацията от мк...дано не си го изкарам на тях.
Хубава седмица

# 655
Копче, мъжка майка си! Имаш толкова сила и търпение!!! Прегръщам ви силно с Натали!
По отношение на лечението - преди няколко месеца откриха нова болница тук при нас на село. Специализираха я към онкологични заболявания, но в подробности не знам за апаратурата и лекарите. Инвестицията е за 90 милиона, ако се вярва на заглавията в пресата и скоро рязаха лентички кмета и министите на откриването ѝ.

Ана.ана, вече са ти писали - фенистил или чесън. Подуването става веднага, обикновено бият урбазон докторите... Как е детенцето?

# 656
Копче силни  Hug Как е детенце? Не обръщай внимание на отношението,важното е да си вършат работата.Искам да питам в какво се усъмниха,че изследваха и поставиха тази диагноза? Вярвам, че всичко ще остане един лош спомен.Ана, Гери я ужили оня ден пчела,но не остана и зачервено-натрих с бъзак ли незнам как му казвате и дадох фенистил.

# 657
  • гр.София
Абе не е така,в един такъв момент неможеш да игнорираш държанието,щото най-малкото нещо прелива чашата ти. А тук е наистина зле,за мен тежките случаи на хората,които се лекуват,не са оправдание за държанието на лекарите и персонала въобще. Та такива случаи има по цял свят,и навсякъде отношението е по-хуманно и гледат болничния престой да не се усеща като такъв нито за лекуващите се,нито за родителите.
Трудно е да,но след като си избрал такава професия,би трябвало да си наясно с ежедневието което предстои. Защо,за да съхранят себе си например,лекарите трябва да сриват малкото останал позитивизъм на хората. И не слагам всички под общ знаменател,да подчертая!
Копче  Hug
Ана,надявам се да няма странични реакции. И аз тия дни се бях замислила какво ще направя ако го ужили пчела/оса. Знам,че веднага се слага кал или се натрива с босилек,това е изпитано от мен.

# 658
  • Англия
Добре е малката, съвсем леко беше очертано мястото на ужилването. Аз съм израснала при баба на село, жилена съм дори по езика и също това си слагах-чесън, кал, оцет. Свекърва ми също знаеше за босилек, аз сложих и лед. Повече ме притесняваше да не е алергична и ако е-до кога да я наблюдавам. Страховити истории съм чувала, включително брат ми изведнъж на 35г.се оказа алергичен, без да е бил преди години.
За медицинските служители не ми се коментира просто, абсолютно по никакъв начин не мога да ги оправдая. Особено като става дума за деца! И особено след като съм била в чужбина и виждам, че може и по друг начин да бъдеш третиран от лекари със същия обем работа, същия стресиран работен ден и също със заплати, неотговарящи на стандарта на живот/професията. Аз писах на Копче, че в нашия град идват постоянно деца от България на лечение и може да разчита на нас, но се надявам наистина да не се налага, защото Фонда за лечение на деца в чужбина изпраща само най-тежките случаи. Така че от тази гледна точка и въпреки лошото отношение, дано там да започне и завърши лечението.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 23:05 от ana.ana

# 659
 Добро утро,
отношението е такова главно към майките. Но сега е по-добре. От събота насам са все много симпатични и мили доктори. И ми казаха че ще се опитат да ни пуснат по бързо...
Но е голям стрес за нея боденето, а колкото кръв и лумбални ще й правят не ми яи мисли. Дразня се че не мога една книжка да намеря да й обясня защо и как. Да не говорим че не иска да си пие хапчетата и се чудя как да ъ ги дам...рък като ги смачкам колко реално изпива не знам...
Както и да е. Милата докторка каза че може и да излезнем навън което е супер.
А за диагнозата
Скрит текст:
тя винаги е била с хемоглобин 110 и сега юли започна да пада до 80 разболя се с темп която падна после пак се вдигна без причина и седиментацията й беше много висока с много малко еритроцити и затова отидохме на хематолог а там направиха натривки и костен мозък взеха и се видяха раковите клетки...иначе сега като се замисля тя от месеци ми беше малко топла ама термометър на чело показваше 37.1-37.3 а той винаги показва повече от другия и си мислех че не е нищо. И се потеше нощем, ама е лято и при нас е топло. И се оплакваше че я боли коремчето ама веднъж на ден не като нещо сериозно е то 2-3 пъти седмично...иначе на кръвната картина лимфоцитите винаги бяха като процент високи...
но сега кано знам какви са симптомите могя да ги открия. А иначе си беше здраво дете...и все пак си мисля че не моя.работа да ги откривам. Все пак нали имаме вкъще педиатър с 45 години изкуство.
Скрит текст:
бая съм й насъбрала на свеки за целия тормоз че детето не яде е тн и чи нон стоп ме караше да си мисля че неща й има не знам как след цялото това нещо ще живея пяк с нея...
Но в общи линии докато не са тръгнали раковите клетки да се разхождат и да има по сериозни проблеми, нямаше как да се открие. Др каза че е открита навреме и това ми е официната версия Simple Smile
Хубав и спокоен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт