От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 15

• 120 550
  • 795
  •   1
Отговори
# 165
Нещо тегло да имаш, общо и разделено? Ако са ти пратили с куриер до теб, теглото ще е различно от отчетеното в сайта, щом липсва пакет.
Нямам спомен обаче дали в сайта на Габко отбелязват тегло/стойност.

И аз нямам спомен, но примерно фирмата, която ползвам ми пращат мейл с бройката на пратките (като те се ъпдейтват, ако през седмицата пристигнат още) и вече, като е готова пратката пак мейл с бройката и общото тегло.
Единствено помня, че GabCo имаха 1000 условия. "Този ден се взимат пратките... тогава не може" и т.н. А, ако се наложи пратката да ми престои малко време там, трябваше да се плаща  Grinning  Но това е друга тема.

Dianjeli, има ли напредък?

Явно не знаете как работи Габко, да ви кажа:
- когато пратка пристигне в склад Англия, получавам мейл за пристигнала пратка в склад UK.
- когато пратка отпътyва от Великобритания, получавам мейл че пратката тръгва за България.
- при пристигане на курса, мейл за пристигнал курс, с дата за раздаване.
- след обработката и преди раздаване, мейл и смс, с дата за раздаване, бр. кг., лв. и др.
- в деня на раздаването мейл къде е разпределена пратката, ако съм си сменил адреса или депото за получаване.
- при взимане мейл че съм я получил.
През цялото време мога да следя статуса на пратката чрез профила ми.
Гъбиели са подобни.
Не съм забелязал 1000 условия.
Не съм ползвал други фирми, не знам как работят.
 beer2

# 166
  • Sofia
   Miro75, всички знаем какви са условията на GabCo. Не виждам какво общо има написаното от теб с двете мнения, които си цитирал. Момичето недоволства, че трябва да си вземе пратката в точно определени дни, а не може да мине, когато ѝ е удобно. GGBG, например, работят на този принцип – минаваш, когато си поискаш (няма петък, няма събота) и си получаваш пратката от офиса им. А че GabCo доста си повярваха и с нагло отношение изгониха част от клиентите си, е неоспорим факт и не е само мое мнение.

# 167
  Miro75, всички знаем какви са условията на GabCo. Не виждам какво общо има написаното от теб с двете мнения, които си цитирал. Момичето недоволства, че трябва да си вземе пратката в точно определени дни, а не може да мине, когато ѝ е удобно. GGBG, например, работят на този принцип – минаваш, когато си поискаш (няма петък, няма събота) и си получаваш пратката от офиса им. А че GabCo доста си повярваха и с нагло отношение изгониха част от клиентите си, е неоспорим факт и не е само мое мнение.

На мен ми харесва как работят.
Ползвам Габко за онлайн поръчки, Габилели за взимане на едри пратки от адреси в Лондон.
Не съм имал никакви проблеми вече 4г.
Другите не ги знам, нямам мнение.
 bouquet

cheers

# 168
  • Sofia
   Няма лошо, разбира се. Peace Всеки има лично мнение, формирано на базата на собствените му нужди и очаквания. Peace

# 169
  • Русе
Добро утро, много коректни излязоха от Габко, само след 2 дни кореспонденция ми намериха
пратката,била разделена на две и аз не съм си взела втората,въпреки че не виждам аз да имам вина,
момичето в Русе би трябвало да ми даде и двете но нищо, важното че се намери.

# 170
  • София
"Само след 2 дни кореспонденция"... Но първо твърдят, че си я получила, без изобщо да погледнат.
Важното обаче е, че все пак пратката е стигнала при теб благополучно, макар и късно.

# 171
  • Sofia
Здравейте! Имам няколко въпроса към вас, относно пазаруването чрез превозвач, защото ми е за първи път. Избрах да се доверя на Gab Co (не знам дали ми е добър избора) и искам да пазарувам от ASDA. Но някои неща не ми станаха ясни:
1. Кой телефон да посоча във формата за регистрация на сайта ASDA - моят личен или някакъв на Gab Co, който да взема от сайта на превозвача?
2. При попълване на данните от картата, с която ще плащам, какъв адрес да напиша - адресът, от който е издадена кредитната ми карта или адресът в UK, който Gab Co ми даде след като се регистрирах?
3. След като направя поръчка, трябва ли по някакъв начин да се свържа с Gab Co или не? И как по-точно става връзката ни с тях? Кога ще получа потвърдителен мейл, че съм направила поръчка и че Gab Co се заемат с изпълнението й?
Извинявам се, ако въпросите ми не са уместни, но много искам да направя поръчка, а не съм уверена дали ще попълня правилно регистрационната форма в ASDA и да ползвам Gab Co, като доставчик.
Предварително ви благодаря!

# 172
  • Sofia
   Преди всичко се регистрирай в системата на GabCo, ако все още не си го направила. Peace Ще получиш свой уникален регистрационен номер (ID), който винаги трябва да вписваш до имената си, когато правиш поръчка от някой UK сайт. Иначе, на въпросите ти:

1. Кой телефон да посоча във формата за регистрация на сайта ASDA - моят личен или някакъв на Gab Co, който да взема от сайта на превозвача?
  Това не е от чак такова значение, според мен. Повечето хора пишат телефонния номер на посредника, защото, ако евентуално се случи да има някакъв проблем с доставката на пратката, се предполага, че куриерът, който я доставя, ще звънне на посочения номер – съответно, служителите на GabCo ще могат да го упътят как да стигне до склада им или нещо подобно, но тези ситуации са навярно прецедент.

2. При попълване на данните от картата, с която ще плащам, какъв адрес да напиша - адресът, от който е издадена кредитната ми карта или адресът в UK, който Gab Co ми даде след като се регистрирах?
  При попълването на детайлите на картата, всичко трябва да е истинно, т.е. пишеш си реалния адрес. На твое място, обаче, бих си направила един PayPal акаунт (ако нямаш), да ми е мирна главата. Laughing

3. След като направя поръчка, трябва ли по някакъв начин да се свържа с Gab Co или не? И как по-точно става връзката ни с тях? Кога ще получа потвърдителен мейл, че съм направила поръчка и че Gab Co се заемат с изпълнението й?
  Не, няма смисъл да се свързваш. Когато пратката ти пристигне в английския им склад, ще получиш уведомителен e-mail, както и още няколко последващи mail-а, индикиращи движението на пратката ти до Б-я. Това е. Peace

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 18:51 от The Black Cat

# 173
  • Sofia
The Black Cat  Hug Hug Hug Благодаря ти много за изчерпателния отговор!

# 174
Нещо тегло да имаш, общо и разделено? Ако са ти пратили с куриер до теб, теглото ще е различно от отчетеното в сайта, щом липсва пакет.
Нямам спомен обаче дали в сайта на Габко отбелязват тегло/стойност.

И аз нямам спомен, но примерно фирмата, която ползвам ми пращат мейл с бройката на пратките (като те се ъпдейтват, ако през седмицата пристигнат още) и вече, като е готова пратката пак мейл с бройката и общото тегло.
Единствено помня, че GabCo имаха 1000 условия. "Този ден се взимат пратките... тогава не може" и т.н. А, ако се наложи пратката да ми престои малко време там, трябваше да се плаща  Grinning  Но това е друга тема.

Dianjeli, има ли напредък?

Явно не знаете как работи Габко, да ви кажа:
- когато пратка пристигне в склад Англия, получавам мейл за пристигнала пратка в склад UK.
- когато пратка отпътyва от Великобритания, получавам мейл че пратката тръгва за България.
- при пристигане на курса, мейл за пристигнал курс, с дата за раздаване.
- след обработката и преди раздаване, мейл и смс, с дата за раздаване, бр. кг., лв. и др.
- в деня на раздаването мейл къде е разпределена пратката, ако съм си сменил адреса или депото за получаване.
- при взимане мейл че съм я получил.
През цялото време мога да следя статуса на пратката чрез профила ми.
Гъбиели са подобни.
Не съм забелязал 1000 условия.
Не съм ползвал други фирми, не знам как работят.
 beer2

Както The Black Cat вече каза, знаем как работи GabCo. И моите впечатление са:

- недоброжелюбни
- лоша кореспонденция (впечатление, след запитвания по мейл)
- определена дата за раздаване, както и часове
- магазинаж
- по-високи цени на килограм (което не е от най-голямо значение, ако не бяха налични горепосочените минуси)
- за АП работят с други фирми
- за АП от Германия искат цялата сума при поръчка, 8% комисионна (това е ок), както и такса за всяка поръчка, която е 4лв.

Ами съжалявам, но цялата картинка е леко изнервяща. Само такси, такси, такси и накрая на един мейл не могат да отговорят или да се държат все едно аз съм виновна, че и да се съобразявам с тях, кога мога да си взема пратката. Leron.bg ме държаха в течение за развитието на пратката ми, която беше без попълнено ID от изпращача, от който си я бях поръчала. И това само след едно мое обаждане, да попитам за нея, защото не бях получила мейл. Да не говоря, че мога да си взема пратката по всяко време или да стои при тях, докато не я взема. А и отношението е коренно различно.

Напълно съм съгласна.   newsm10

# 175
  • София
Не съм пазарувала от сайта на Mothercare,а ми се иска да пусна няколко бебешки нещица.
Не мога да се ориентирам в размерите им обаче.
За новородено бебе кой размер да избера?

# 176
Не съм пазарувала от сайта на Mothercare,а ми се иска да пусна няколко бебешки нещица.
Не мога да се ориентирам в размерите им обаче.
За новородено бебе кой размер да избера?

Ето тук може да видиш размерите http://www.mothercare.com/advice-buying-guides-and-services/buyi … lothing-sub3.html

# 177
  • have faith and be patient ..
момичета , извинявам се , не мога да изчета темата .. въпрос- как пазарувате от спорт директ ? пред прокси ли ? и кое точно ? когато дойде момента с плащането не ме прехвърли към пей пал - злонамерен софтуер , или нещо такова .. после избрах плащане с виза , тръгнах да вкарвам данните , но се спрях .. сигурно ли е през тези проксита ? отдавна не съм се занимавала ..  Embarassed

# 178
  • ...на безопасно
Чифт сандалки, 2 кг ли се таксуват?
Направо съм изумена....Габко....

# 179
Здравейте.

Някой може ли да сподели какво е сегашното състояние на Royal Mail пратките от Англия?
Чрез БГ пощи ли ги взимаме или още се получават чрез Интерлогистика?

Общи условия

Активация на акаунт