От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 15

• 120 531
  • 795
  •   1
Отговори
# 150
Не звучи много изгодно.
Дайте по изгодни оферти , ако знаете.
Лично за мен е нормално, защото пратките ми са винаги над 10 кг. и в двете посоки.

И все пак, 10кг ти идва на цена 2.50лв/кг., което е много. Да не говорим, ако е по-малко от 10кг. А, ако трябва да дадеш 5 паунда за нещо, което тежи 200гр?!?!

Лично аз ползвам Leron.bg , като са изпращали пратки на приятели от Бургас и Варна. Доставката от Англия до България е 2лв/кг. След това не е никакъв проблем да се изпратят с други куриери. Дали ще е Рапидо, Еконт... Ползвала съм и асистирано пазаруване и курса на паунда ми го смятат по този на БНБ за деня, а мен това ме устройва. Бях попаднала на една фирма, не и помня името, която смяташе курса х2.90- 3...Айде няма нужда...

Но все пак всеки сам си преценява.

Съгласна съм с Малко Сладко Коте

Цитат
Една идея - можеш да ползваш една фирма за получаване и друга за пращане. Не сме крепостници, че да сме закрепени към една фирма само...

# 151
  • София
Здравейте,
искам да поръчам от американския ибей една палатка на адреса на Габриели. Като пише, че в общата сума е а е включена както доставка до Англия, така и Import charges. Някой поръчвал ли е от там при тези условия и имал ли е някакви проблеми? Мисля си, че като пише че всичко е включено би следвало да го доставят директно до адреса на Габриели в Англия, без да има някакви допълнителни усложнения за тях  newsm78
Моля да споделите, ако някой е поръчвал по тази схема.
Благодаря  bouquet

# 152
  • София
Щом всичко е включено в доставката (вкл. Import charges), не би трябвало да има проблеми. Може след пристигането на пратката да ти върнат някаква сума от Ebay, ако са надвзели въпросните import charges (ДДС и мито). Някой беше писал за няколко такива случая, но май беше в темата за Ebay. Тези суми са прогнозни и обикновено са леко завишени. Такива пратки май имат и тракинг номер, но не съм сигурна. Не би трябвало да имаш проблеми. Peace

# 153
  • Sofia
   И аз подкрепям казаното от Малко Сладко Коте. Peace Получавала съм пратка с предварително заплатено ДДС директно на адреса на превозвача – моята беше с куриер, де, но не мисля, че това е от значение.

# 154
  • Карлово
От този сайт някой пазарувал ли е?

https://www.justhype.co.uk/bags
Интересува ме с доставка до България дали идва до избран офис на Еконт, например, понеже има избор между Еконт и Спиди, или в някакъв централен офис.

# 155
  • София

Интересува ме с доставка до България дали идва до избран офис на Еконт, например, понеже има избор между Еконт и Спиди, или в някакъв централен офис.
Нещо не мога да схвана въпроса ти. Този сайт ти дава избор между Еконт и Спиди ли?
Виждам, че доставката до България се извършва с DHL и срокът за доставка е 2-4 работни дни.

# 156

Както от другите сайтове....до адрес. Но доставката до България ти е  £10.00. До Англия е по-добрия вариант £3.49

Това за Еконт и Спиди и аз него схванах...

# 157
  • Карлово
Благодаря ви.

# 158
  • Русе
момичета,кажете какво да правя.Имам неполучена пратка от Англия от Габко,писах им и те ми
изпратиха отговор че съм я получила,Поръчката ми е от Амазон, разделена на 4 части, трите ги взех
последната не,а пише че съм я получила.Пак им писах, но кажете какъв е начина да докажа че не
съм я получила newsm78А пък са бебешки дрешки за подарък. 

# 159
  • Sofia
   Аз на GabCo вече никакво доверие им нямам. Confused За съжаление, не мога да помогна със съвет, но пожелавам всичко да се нареди в твоя полза. bouquet

# 160
   Аз на GabCo вече никакво доверие им нямам. Confused За съжаление, не мога да помогна със съвет, но пожелавам всичко да се нареди в твоя полза. bouquet

Съгласна съм. С тях само разправии съм имала, затова ги смених бързо бързо. Натискай ги до последно!

# 161
Точно така - настоявай за своето. Преди няколко години поръчах няколко парфюма, единия от които първо казаха,  че не са получили, после, че се е счупил при транспортирането. Върнаха ми парите след малко разправии, но в мен остана съмнение, защото счупен парфюм няма начин да не вмирише цялата пратка, а не беше така.

# 162
  • Русе
Благодаря Ви, ще продължавам да им пиша.

# 163
  • София
Нещо тегло да имаш, общо и разделено? Ако са ти пратили с куриер до теб, теглото ще е различно от отчетеното в сайта, щом липсва пакет.
Нямам спомен обаче дали в сайта на Габко отбелязват тегло/стойност.

# 164
Нещо тегло да имаш, общо и разделено? Ако са ти пратили с куриер до теб, теглото ще е различно от отчетеното в сайта, щом липсва пакет.
Нямам спомен обаче дали в сайта на Габко отбелязват тегло/стойност.

И аз нямам спомен, но примерно фирмата, която ползвам ми пращат мейл с бройката на пратките (като те се ъпдейтват, ако през седмицата пристигнат още) и вече, като е готова пратката пак мейл с бройката и общото тегло.
Единствено помня, че GabCo имаха 1000 условия. "Този ден се взимат пратките... тогава не може" и т.н. А, ако се наложи пратката да ми престои малко време там, трябваше да се плаща  Grinning  Но това е друга тема.

Dianjeli, има ли напредък?

Общи условия

Активация на акаунт