От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 15

• 120 528
  • 795
  •   1
Отговори
# 525
Знаете ли до каква сума не се облагат стоките с мита и ддс,които идват от трети страни в Англия ако дам адрес на превозвач в Англия?
Това е от сайта на Габко, но предполагам, че си е актуално за всеки превозвач. все пак такъв е законът. Peace
Скрит текст:
21а. Над каква стойност на пратката ми, тя ще бъде задържана за плащане на такси?
Съгласно текущо действащият английски митнически закон:
- Пратки с декларирана от продавача (или подателя на пратката) стойност до £18 (€22) не се облагат с ДДС и мито. Възможно е заплащане само на малка административна такса (за оформяне на вносно-митнически документи).
- Пратки с декларирана от продавача (или подателя на пратката) стойност над £18 (€22) се облагат с ДДС (20%) плюс възможна административна такса(за оформяне на вносно-митнически документи).
- Пратки с декларирана от продавача (или подателя на пратката) стойност над £120 (€150) се облагат и с ДДС, и с мито, плюс административна такса(за оформяне на вносно-митнически документи). * тук плащането може да се избегне, ако стойността на налога е под £7 (€10)
- Възможно е митническо бюро на куриерска фирма да предяви различни от описаните по-горе суми за обмитяване/таксуване обработка на пратка.

# 526
  • Враца
Първата ми пратка през ГГБГ вече е в офиса на Еконт. Много съм доволна от бързината и мисля занапред да ползвам тях  Party
Изненадаха ме даже, защото нямам мейл, че пратката ми е изпратена от склада им към Еконт.

# 527
  • у нас
Първата ми пратка през ГГБГ вече е в офиса на Еконт. Много съм доволна от бързината и мисля занапред да ползвам тях  Party
Изненадаха ме даже, защото нямам мейл, че пратката ми е изпратена от склада им към Еконт.

На коя дата пусна поръчка?

# 528
  • Стара Загора
Последният мейл е, че пратката е пристигнала в склада в София. От там нататък, вече не пращат, следиш си в профила и щом статуса се смени на "приключена", значи е изпратена в офис на Еконт.
Няма значение на коя дата е пусната поръчката, важното е пратката да пристигне в склада им в UK до неделя (всяка неделя имат курс), когато тръгва курса им.

# 529
  • Sofia
На коя дата пусна поръчка?

Това, на коя дата е пусната поръчката, какво значение има? Rolling Eyes

# 530
  • у нас
Да знам за колко дни пристигат обикновено. То много зависи и за колко дни е доставена до превозвача. Нормално ли е доставка от Лондон до Лондон да е 4-5 дни. Или просто продавача си пуска повечко дни за по-сигурно, че пратката няма да се забави?

# 531
Да знам за колко дни пристигат обикновено. То много зависи и за колко дни е доставена до превозвача. Нормално ли е доставка от Лондон до Лондон да е 4-5 дни. Или просто продавача си пуска повечко дни за по-сигурно, че пратката няма да се забави?

По-бързо са пристигали при мен. Виж в сайта на Роял мейл има за всяка категория пратки колко време отнема да пристигнат

# 532
  • Sofia
Да знам за колко дни пристигат обикновено. То много зависи и за колко дни е доставена до превозвача.

Да, относително е. Peace Има значение и в кой ден по-точно пратката ти ще пристигне при превозвача – например, ако я доставят в UK склада на GGBG в петък, ще бъде натоварена на камиона само 2 дена по-късно и ще стигне относително бързо до теб. Ако пристигне в понеделник, обаче, ще престоява в UK склада им почти цяла седмица, преди да я натоварят на буса / камиона и да тръгне към Б-я. Peace

# 533
  • София
На мен ggbg ми бавят/губят вече втора пратка с Royal Mail 2 от ebay. Тъй като няма тракинг и е непроследима, нищо не може да се докаже. Първата се появи от нищото след почти 2 месеца, сега ще видим втората дали въобще ще дойде. С амазон нямам проблем.

# 534
  • Враца
Пратката ми е от 17-ти, пристигна в склада на ггбг в Англия  в петък (20-ти) и днес е при мен.

# 535
  • у нас
Благодаря, момичета  bouquet

Предвид по-предният пост, ми изникна въпрос за проследяващите номера. Ако пратката ще се прати с такъв пише ли го някъде в обявата или ако продавача реши така го праща с или без номер?
И при такъв случай, че се загуби пратка, връщат ли парите или не?

# 536
  • София
Зависи от продавача, дали ще си направи труда да напише номера в системата на ибей или пейпал.
Ако има тракинг и е въведен, излиза точно под срока на доставка.

# 537
  • София
И при такъв случай, че се загуби пратка, връщат ли парите или не?
Аз плащам с PayPay и ми връщат парите, но не е в това въпроса.

# 538
  • у нас
Да, така е, изключително неприятно е това със загубени и непристигнали пратки. Но важното е, че има някаква защита на парите.

# 539
Някой друг с проблеми със сайта на Габко? Не ми зарежда изобщо и не ми се случва за пръв път. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт