От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 15

• 120 507
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Момичета, извинявайте за офтопика, но може ли да се избегне плащането на тези 12 лв за бг пощи, ако сама отида до митницата в София да си освободя пратката?

Не, няма начин – всъщност, макар да ги плащаш тези 12 лв., пак ще трябва да ходиш до митницата на "Веслец", защото тази сума не покрива транспортните разходи до локалния ти пощенски клон.

Ако ще ти пращат нещото по пощата, по-добре го поръчай дотук. Виж по-горе на мен какви "VAT charges" ми нашиха тия от митницата в UK. Laughing

# 571
The black cat, точно защото прочетох какви чудни суми са ти начислили англичаните, затова се зачудих как да поръчвам. Но като гледам и доставката до България не е цвете - последно време не съм поръчвала, но миналата година, когато поръчвах, ако отидех сама до митницата, си плащах само ДДС върху цената на стоката и доставката (ама че глупост - доставката!) и ги нямаше тези 12 лв за БГ пощи. Не мога да разбера - за каква услуга се начисляват тези пари, щом даже не си и получаваш пакета вкъщи - само за това, че от БГ пощи са ти доставили митническото известие ли?

Ако е такъв случаят, май изобщо няма да поръчвам от Америка каквото и да било. Твърде солено излиза.  Peace

# 572
  • Sofia
Не мога да разбера - за каква услуга се начисляват тези пари, щом даже не си и получаваш пакета вкъщи - само за това, че от БГ пощи са ти доставили митническото известие ли?

Не, просто от няколко месеца насам промениха митническите правила и вече за всяка пратка над 30 лв. трябва да се вади ЕОРИ номер и да се попълва митническа декларация. Нужен е и електронен подпис. И за да не правиш всичко това сама (което е практически невъзможно), можеш да упълномощиш БГ-Пощи да те представляват, срещу въпросните 12 лв. Peace Преди, тези правила важаха само за пратки, чиято стойност е над 300 лв., по спомен. Ама вече... Whistling

# 573
Благодаря ти за информацията.  Hug И Извинения за офтопика към другите, които четат. Явно ще си поръчвам само от Англия каквото има. Каквото няма - здраве да е. За 2-3 червила не си струват такива разправии.   Laughing

# 574
  • София
По Коледа спечелих на търг два телефона от Хонконг. Обикновено поръчвам до Бг, но тогава не обърнах внимание, че доставката е само до Англия.
Питах тук какво следва, но не получих конкретен отговор.
Намерих калкулатор който иска регистрация и е платен, като първото изчисление е безплатно:
https://www.dutycalculator.com/

Свят ми се зави от сумата която показа, беше доста близка до стойността на телефоните  Shocked
Помислих, че има нещо сбъркано, понеже на доста места четох, че таксата от 15 до 150 паунда /не било точно ДДС/ е 20% за УК + 8 паунда за обработка за РоялМейл. Ако се декларира подарък на стойност под 40 пауда, уж също не се дължат такси.

Звъннах на превозвача, казаха трябва да изчакам пратките да дойдат и тогава ще се разбере.
За щастие, продавачът беше декларирал телефоните на по-ниска стойност без да го моля, номерът мина и в крайна сметка не платих нищо.

За САЩ:
Скрит текст:
Всяка година поръчвам консумативи от САЩ и плащам за Global Shipping Program.
Предимството е, че всички такси са включени и доставката е с куриер, до адрес.
Цената за услугата излиза колкото продукта, но пак е два пъти по-евтино, сравнение с тукашните цени.
Не знам как ги изчисляват по тази програма, но ДДС излиза около 16-17%.

След като ГГБГ обявиха, че ще доставят от САЩ, направих груба сметка и пак излиза толкова, а и срокът за доставка е много по-дълъг.
Но са добра алтернатива за стоки, които нямат международна доставка.

# 575
Давайки 12 лв на БГ пощи, можеш да им дадеш още 8 и да ти доставят пратката на адрес, и да не губиш време и изобщо да не ходиш до Веслец.  Peace
Въпрос на приоритет - 8лв или времето до и на Веслец.

# 576
  • Sofia
Давайки 12 лв на БГ пощи, можеш да им дадеш още 8 и да ти доставят пратката на адрес, и да не губиш време и изобщо да не ходиш до Веслец.  Peace
Въпрос на приоритет - 8лв или времето до и на Веслец.

От много години не съм поръчвала директно до България, защото бяха ужасно смотани на митницата.
Сега ме изкушавате, но да попитам - поръчвам си нещо, което подлежи на обмитяване , когато пристигне на митницата, служителите обработват пратката, начисляват каквото трябва/преценят и аз плащам 12+8 лв. + стойността на таксите и всичко това може да се случи без да стъпвам на Веслец, така ли?

# 577
  • Sofia
От много години не съм поръчвала директно до България, защото бяха ужасно смотани на митницата.
Сега ме изкушавате, но да попитам - поръчвам си нещо, което подлежи на обмитяване , когато пристигне на митницата, служителите обработват пратката, начисляват каквото трябва/преценят и аз плащам 12+8 лв. + стойността на таксите и всичко това може да се случи без да стъпвам на Веслец, така ли?

Да. Peace Можеш да им пратиш документите, необходими за освобождаването, онлайн и изобщо да не ти се налага да ходиш до митницата. Такава е процедурата само за пощенските пратки, обаче – при куриерските е малко по-различно. Peace

# 578
  • София
А има и тема за митниците, в която всичко това беше подробно разисквано и обяснено. Защото темата е от Англия до България, не от САЩ до България или Англия...
Иначе когато се получи такава пратка от САЩ до Англия, GGBG могат да освободят пратката, просто после си плащаш при получаването на пратката.

# 579
  • Sofia
А има и тема за митниците, в която всичко това беше подробно разисквано и обяснено. Защото темата е от

Ще я потърся, благодаря!

The Black Cat , благодаря и на теб  bouquet

# 580
Здравейте! Направих  регистрация в Амазон, но ми е много объркано да разбера... Дали ще е удобно на някой да провери колко би струвала тази тениска с доставка до UK адрес или до Бг, ще съм много благодарна за помощта  bouquet
https://www.amazon.com/Womans-KISS-House-Ladies-T-Shirt/dp/B00NB … mp;th=1&psc=1

# 581
  • София
Здравейте! Направих  регистрация в Амазон, но ми е много объркано да разбера... Дали ще е удобно на някой да провери колко би струвала тази тениска с доставка до UK адрес или до Бг, ще съм много благодарна за помощта  bouquet
https://www.amazon.com/Womans-KISS-House-Ladies-T-Shirt/dp/B00NB … mp;th=1&psc=1
Не се доставя извън САЩ. Може да си я закупиш от английският или немския амазон. Погледни и темата за амазон. На първа страница ще намериш много полезна информация.

# 582
Момичета  bouquet
Опитвам се да купя една чанта от ибей с адрес за доставка този на ggbg. Написах адреса, но системата ми казва, че телефонът е грешен, като не приема нито моя български, нито този на фирмата превозвач. Случвало ли ви се е подобно нещо?

# 583
Момичета  bouquet
Опитвам се да купя една чанта от ибей с адрес за доставка този на ggbg. Написах адреса, но системата ми казва, че телефонът е грешен, като не приема нито моя български, нито този на фирмата превозвач. Случвало ли ви се е подобно нещо?
Опитай да го изпишеш  така: 074 66795655

# 584
Момичета  bouquet
Опитай да го изпишеш  така: 074 66795655
Благодаря!!!!!!!  bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт