От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 15

• 120 500
  • 795
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте,искам да ви попитам,когато поръчвате от Американския амазон до превозвач в Англия,как разбирате,че стоката подлежи на плащане на ДДС. Получавате мейл,звънят по телефона,изпращат писмо до превозвача?

# 586
  • Sofia
Получавате мейл,звънят по телефона,изпращат писмо до превозвача?

Едно от трите, но най-вече – виждаш по тракинга, че за пратката се дължат "import charges". Peace

# 587
  • София
Получавате мейл,звънят по телефона,изпращат писмо до превозвача?

Едно от трите, но най-вече – виждаш по тракинга, че за пратката се дължат "import charges". Peace
Благодаря ти много.
Трябва ли да имаш регистрация в royal mail,за да следиш тракинг номерата или може и без?
Знаеш ли дали ако се разбереш с продавача да ти го изпрати като gift, ще се наложи да плащаш ДДС?

# 588
  • Sofia
Здравейте,искам да ви попитам,когато поръчвате от Американския амазон до превозвач в Англия,как разбирате,че стоката подлежи на плащане на ДДС. Получавате мейл,звънят по телефона,изпращат писмо до превозвача?

В другата тема са ти отговорили много точно , конкретно за поръчките от американския амазон. Амазон прегдлага услуга, наречена global shipping , в сайта е описано точно какво представлява. Има и други американски сайтове, предлагащи такава услуга, но не всички. Поръчването от амазон е лесно, няма да имаш непредвидени разходи, стига това, което искаш да се доставя до Европа.

# 589
  • Sofia
Трябва ли да имаш регистрация в royal mail,за да следиш тракинг номерата или може и без?
  Не, не е необходима регистрация. Можеш да следиш нещата оттук – https://www.royalmail.com/track-your-item.

Знаеш ли дали ако се разбереш с продавача да ти го изпрати като gift, ще се наложи да плащаш ДДС?
  Това е много относителен въпрос. По принцип, не би трябвало. Peace

# 590
  • Sofia
  Това е много относителен въпрос. По принцип, не би трябвало. Peace

Само че така риска за продавача е по - голям, защото ако пратката изчезне, няма да го обезщетят , респ. той може да откаже да възстанови стойността.

# 591
  • Sofia
   Абе, момичета, някоя от вас има ли идея в колко-дневен срок GGBG се организират да заплатят ДДС-то ти към Royal Mail, ако си ги помолил за това? newsm78

Притеснявам се, защото миналия четвъртък им пратих мейл, като ги помолих да ми препратят известието за дължимо ДДС и да ми обяснят какви са условията, ако те заплатят ДДС-то, вместо мен. Направиха го, но след това аз им върнах отговор, че желая да ползвам тяхната асистенция, на което те не ми отговориха нищо. Реших пак да им пиша в понеделник сутринта, защото виждам, че пратката ми не е мръднала наникъде – отново, никакъв отговор от тяхна страна. Rolling Eyes До днес пратката ми е със същия статус и вече се притеснявам, че тези от Royal Mail могат да я върнат обратно към САЩ...

Да звънна ли на GGBG? Какъв може да е проблемът?

# 592
Здравейте, момичета. По принцип си получавам поръчките от ГГБГ по Еконт, но понеже утре съм в София, мисля да мина да си я взема от офиса им. Знаете ли по кое време доставките са вече обработени и мога да си взема моята?  Peace

# 593
Привет!
Ще поръчвам бебешка количка от Германия чрез Габиели.
Някой друг, ако е поръчвал количка с тях, може ли да ми каже как определят цената на доставката?
Пак ли ще е 3 лв/ кг или начисляват  и допълнителна такса според  обема?

# 594
  • Sofia
Здравейте, момичета. По принцип си получавам поръчките от ГГБГ по Еконт, но понеже утре съм в София, мисля да мина да си я взема от офиса им. Знаете ли по кое време доставките са вече обработени и мога да си взема моята?  Peace

Още днес се раздаваше курсът. Peace

# 595
The black cat, благодаря ти!  Hug
Надявам се да си разрешила проблема с английската митница.

# 596
  • Варна
Привет!
Ще поръчвам бебешка количка от Германия чрез Габиели.
Някой друг, ако е поръчвал количка с тях, може ли да ми каже как определят цената на доставката?
Пак ли ще е 3 лв/ кг или начисляват  и допълнителна такса според  обема?
Аз поръчвах лятото комбинирана количка 3 в 1, беше в 2 големи кашона. Предварително ги питах как ще ме таксуват и ми казаха на килограм, така и платих Peace

# 597
Благодаря. И аз им се обадих и ми отговориха, както и на теб. Peace

# 598
  • Sofia
Надявам се да си разрешила проблема с английската митница.

Мерси, разреши се успешно вече. Simple Smile

# 599
Наминавам да похваля КД Шопинг - след като две съобщения наред набивах в главата на продавача колко е важно да ми сложи и едно КД накрая на името, той пропуснал не само инициалите, ами и моето име.  ooooh! 
След като месец не получих нищо, се обадих на фирмата да питам дали все пак не е пристигало нещо за мен, описах пратката, те я намериха и ми я пратиха. Браво, аз направо вече я бях отписала.

Общи условия

Активация на акаунт