Национални туристически обекти - 5-та тема

• 113 995
  • 842
  •   1
Отговори
# 705
  • Враца
Конкретно за Сините камъни не мога да отговоря, но и ние сме с две книжки и има различия. Слагали са ни печати на гърба на книжката, на която съответният номер липсва. Така че- да, по мое мнение си има печати, просто служителите имат готовност да обсужват и по-стари, и по-нови любители на 100 НТО Wink

# 706
В Широка лъка няма конкретен обект с печат. Печатът е за цялото село и се намира в туристически информационен център, който е точно на главния път. За съжаление не успяхме много да разгледаме в Широка лъка. В момента има ремонт на пътя и е същинска лудница от коли, прах и шум.

# 707
  • София
В Широка лъка печат и марки има също в Етнографският музей. Там се намира и столчето на желанията, според жената, изпитано е, че ги сбъдва. За разходки е кошмар, заради ремонта. Информативно - в Смолян другият месец затварят планитариума за почти 2 години за основен ремонт.

# 708
  • при късмета
В Широка лъка печат и марки има също в Етнографският музей. Там се намира и столчето на желанията, според жената, изпитано е, че ги сбъдва. За разходки е кошмар, заради ремонта. Информативно - в Смолян другият месец затварят планитариума за почти 2 години за основен ремонт.
Знаеш ли кога точно затварят планетариума? Планирали сме от четвъртък престой в района, дали ще го хванем отворен?

# 709
  • София
Според мен ще работи. Ние бяхме в вторник и жената май спомена, че на 6.9 правят 45г и после го затварят за ремонт.

# 710
  • при късмета
Много благодаря! Хубаво е, че ще хванем поне този планетариум, защото в сайта на обсерваторията в Рожен пише, че заради ковид кризата не приемат посетители

# 711
Ех, аз пък ще ходя в Широка лъка след около седмица... Чудя се дали организаторите на екскурзията знаят за този ремонт...

# 712
  • Където морето целува небето...
Пак аз, но някой скоро получавал ли е значка? Имаме два броя за получаване и сега попаднах в сайта на НТО на това : Значките се връчват в Централния съвет на Българския туристически съюз, който се намира в сградата на Министерството на младежта и спорта. Книжки и карти могат да се закупят от БТС, Информационния център на БТС, туристическите дружества в страната, както и от почти всички обекти, включени в движението.

Това означава ли, че трябва да минем едни 800 км отиване и връщане за да ги получим?

# 713
  • Враца
Бих звъннала и попитала. Вероятно е измислена възможност за изпращане на книжките по пощата, заедно с допълнителен плик и марка, и връщането им заедно със значката пак по пощата. Но импровизирам в момента, не зная нищо конкретно. Wink

# 714
  • Където морето целува небето...
Бих звъннала и попитала. Вероятно е измислена възможност за изпращане на книжките по пощата, заедно с допълнителен плик и марка, и връщането им заедно със значката пак по пощата. Но импровизирам в момента, не зная нищо конкретно. Wink

Звънях аз. Пренасочиха ме към местното ТД за информация, но там явно са в безкрайна почивка. Ще пробвам пак следващата седмица. Така или иначе срока за регистриране за томболата е последната неделя на август и го изтърваме.

# 715
  • Русе
Само златните се вземат от Централата. Другите от местното.
Вижте телефон на местното ТД и им се обадете. Само с разходките до там не успяхме.

# 716
Тъкмо се връщам от централата на БТС в София (в подлеза не работеше и директно отидох в ММС) Исках да си взема бронзова значка и да се запиша за томболата (в последния момент) Служителката там ми обясни, че не съм видяла че тази година томбола нямало да има - отлагало се за 2021г. Нямаха и бронзови значки 🤨 каза да мина след 2 седмици или направо заедно за сребърната, защото така и така сега няма смисъл щом няма да има томбола 🙁 С две думи напразно разкарване....

# 717
  • при късмета
Може ли малко пояснения за томболата? За значките знам, че се взима сребърна на 50 печата, а златната е като събереш 100. Към момента имаме 82 печата, а другата седмица съм предвидила почивка около Смолян и ще съберем още няколко. От миналата година пързалям детето, че ще му вземем значка и не стигаме до там

# 718
За томболата и аз наскоро разбрах, че всеки събрал бронзова, сребърна и златна значка може да се запише за участие в Централата на БТС в София или в ТД в страната. Даже едва вчера научих, че самото записване е със срок до последния неделен ден на месец август, но тъй като тази година няма да има томбола, всички записали се до този срок ще бъдат включени в томбола, която ще се проведе 2021г. За самите награди, които могат да се спечелят не съм много наясно, единствено от книжката знам че сред тях са уикенди в базите на БТС и ,,други материални награди", каквото и да рече това. Сред наградите са и два леки автомобила, но за тях участват само тези, които са събрали по 100 печата и/или 100 марки в книжките си. Мисля, че самият жребий се провежда в началото на месец ноември. Ако има по-запознати могат да допълнят, също ми е интересно какви точно са наградите.

# 719
  • Русе
Чаши за вино и другото не го помня. Това предната година.

Да напомня: броят се само печатите на числата. Буквите - не. Номерът мина при сребърните, но ни предупредиха за златните, че ще ги оглеждат. Което е скапано. Едната ни книжка е със 120-130, а другата с над 150. Побъркаха се да ги сменят и добавят Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт