МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

  • 123 475
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 2 996
Момичета благодаря ви! bouquet

# 481
  • Мнения: 84
Здравейте,

обръщам се към вас с молба за съвет. След десетина дена ще пътувам и искам да си занеса тесто за хляб. Мислех да го замеся на програма тесто без втасване, да го замразя и като пристигна да го размразя и да го оставя да втаса. Не знам дали ще се получи. Вие как мислите?

# 482
  • Мнения: 1 381
По мое мнение, а и на тук от форума, тестото влезе ли веднъж в хладилник, няма същия вкус. Но може, щом няма вариант.

# 483
  • Мнения: 15 044
Аз съм купувала замразено тесто за пица (на Фамилия) и има чудесен вкус. Получават се вкусни неща.

# 484
  • Мнения: 321
Няколко пъти съм замразявала тесто за питка - става си страхотна след размразяване - надува си се без проблем, а и вкусът й не е бил по-различен отколкото ако тестото е замесено току що  Peace

# 485
  • София
  • Мнения: 643
Вие, с какво предимно правите хляб-с мая или с квас?
Чела съм за маята не добри неща, а с квас така и не си направих труда да пробвам.

# 486
  • Перник
  • Мнения: 5 058
Вие, с какво предимно правите хляб-с мая или с квас?
Чела съм за маята не добри неща, а с квас така и не си направих труда да пробвам.

Аз правя предимно с мая - по-бързо и по-лесно е. С квас напоследък правя през уикенда (тогава имам повече време) по тази рецепта http://www.dnevnik.bg/za_baven_jivot/2016/10/06/2839666_fotogale … i/?pic=19#picture

Правя си го на ръка и става супер.

# 487
  • София
  • Мнения: 1 921

Розова магнолия, от Нова година правя само с квас. Никога повече не бих правила хляб с мая или сода.

# 488
  • Мнения: 1 978
Здравейте, имам проблем с хлебопекарната за пореден път.  Sad
Като започне да бърка тестото спира и след това не тръгва докато не махна казанчето и с ръка завъртя оста. Доста трудно става и не всеки път успявам. Слагам си продукти според указанието в книжката и няма как причината да е в голямо количество тесто. Възможно ли е причината да е в самата ос? След толкова време експлоатация да се затяга от липса на смазка. Някой имал ли е подобен проблем? Вие смазвате ли машинките и с каква марка масло?

# 489
  • Мнения: 84
Благодаря ви, момичета

# 490
  • София
  • Мнения: 643

Розова магнолия, от Нова година правя само с квас. Никога повече не бих правила хляб с мая или сода.

Ами, на мен ми се видя доста сложно и трудоемко правенето с квас. Къде да видя как се прави самата квас?
Моята машина седи зарязана от много месеци, точно защото не искам да се тъпчем с мая. Имам една сполучлива рецепта сьс суха мая, но се слага почти цяло пакетче за килограм хляб. После заместих с по-малко количество прясна мая, но въпреки това не ми е здравословно. В крайна сметка от цялата работа взехме да купуваме хляб от никай, не знам това колко е по- добре, но това е положението в момента. Искам да си ползвам машината, ако намеря що- годе лесен вариант за хляб с квас.

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 19:51 от Розова магнолия

# 491
  • София
  • Мнения: 1 921

Розова магнолия, от Нова година правя само с квас. Никога повече не бих правила хляб с мая или сода.

Ами, на мен ми се видя доста сложно и трудоемко правенето с квас. Къде да видя как се прави самата квас?
Моята машина седи зарязана от много месеци, точно защото не искам да се тъпчем с мая. Имам една сполучлива рецепта сьс суха мая, но се слага почти цяло пакетче за килограм хляб. После заместих с по-малко количество прясна мая, но въпреки това не ми е здравословно. В крайна сметка от цялата работа взехме да купуваме хляб от никай, не знам това колко е по- добре, но това е положението в момента. Искам да си ползвам машината, ако намеря що- годе лесен вариант за хляб с квас.
Ето оттук се научих да си правя квас. http://vanillka.com/2012/04/01/hops-yeast-video/https://
Не е никак трудно, веднъж направих вного голямо количество, изсуших го и го прибрах в буркан, за всеки случай. Иначе от всяки квас си отделям на втория ден една трета и го слагам в хладлника за следващо захранване. Така си мам "вечна закваска".

# 492
  • София
  • Мнения: 8 500

Ами, на мен ми се видя доста сложно и трудоемко правенето с квас. Къде да видя как се прави самата квас?
...

ТУК в бг-мама вече три теми разглеждаме всякакви варианти за направа на квас.

# 493
  • Мнения: 2 996
Ама в купеният хляб има аскорбинова киселина и още ,и още какво ли не SickЗащо да е толкова вредна маята  newsm78 И изяждаме една две филийки хляб на ден........ чак пък да се тъпчем с мая newsm78

# 494
  • Мнения: X
Хайде маята добре, но содата откога е вредна и тя?

Общи условия

Активация на акаунт