МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

• 123 470
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • на Мелмак
Аскорбиновата киселина е Вит. С Peace
Доста често се използва за консервант.

# 496
  • Перник
Аскорбиновата киселина е Вит. С Peace
Доста често се използва за консервант.

Ахам, и я има и в повечето брашна  Peace

# 497
  • София
И изяждаме една две филийки хляб на ден........ чак пък да се тъпчем с мая newsm78

За мен нормално е един хляб да се изяжда за 2 дни, на третия вече не е същият, добре, в някои случаи и за 3 дни да се изяжда. Сметни, ако се слага по 1 пакет суха мая на хляб, колко мая ще погълнеш за месец, да речем. От тази гледна точка казвам, че се тъпчем с мая.

Благодаря ви, ще погледна, какво сте ми препоръчали за кваста/ или квасът, как се пише, не знам  Embarassed/

# 498
Аз слагам в един хляб 1/5 кубче мая и го изяждаме за 4-5 дни. Смея да твърдя, че вкусът му не се променя, а на препечена филийка си е съвсем без забележки. От време на време купувам пълнозърнест хляб с квас, пробвах да направя вкъщи, но не ми се получи, а в момента нямам време да се занимавам. За мен това е поносимо количество бяло брашно и мая, то ако човек почне да смята какви "отрови" всекидневно поглъща, трябва да кара само на изпарения.

# 499
  • Добрич
Здравейте,

обръщам се към вас с молба за съвет. След десетина дена ще пътувам и искам да си занеса тесто за хляб. Мислех да го замеся на програма тесто без втасване, да го замразя и като пристигна да го размразя и да го оставя да втаса. Не знам дали ще се получи. Вие как мислите?

Имам рецепта за хладилно тесто. Омесва се и се съхранява в хладилника. Издържа до няколко дни, т.е. би могло да се транспортира с хладилна чанта. Използвала съм го за питки /печени, пържени/, пица, топчета и т.н. С мая е и след около 12 часа в хладилника е удвоило обема си. Тъй като дозата е много голяма, го меся на ръка, а не в машината.

# 500
Здравейте, имам проблем с хлебопекарната за пореден път.  Sad
Като започне да бърка тестото спира и след това не тръгва докато не махна казанчето и с ръка завъртя оста. Доста трудно става и не всеки път успявам. Слагам си продукти според указанието в книжката и няма как причината да е в голямо количество тесто. Възможно ли е причината да е в самата ос? След толкова време експлоатация да се затяга от липса на смазка. Някой имал ли е подобен проблем? Вие смазвате ли машинките и с каква марка масло?

Аз пак да попитам. Някой да помогне със съвет, моля.

# 501
  • Добрич
Смяна на куплунга и осите се вътрят нормално. До сега два пъти го сменяхме. От 2009 год. ни е машината и много експлоатирана.

# 502
Вела, може ли рецептата за хладилното тесто?

# 503
Смяна на куплунга и осите се вътрят нормално. До сега два пъти го сменяхме. От 2009 год. ни е машината и много експлоатирана.

Благодаря за отговора.
Ще се разправям пак със сервиза, а не ми се искаше.

# 504
Моля за помощ  bouquet пристигна ми хлебопекарната панасоник sd-zb2502 от Uk и естествено няма опътване на БГ Mr. Green има ли някой от Вас или да ме насочите къде да потърся  newsm78 .Преди да пиша тик се порових солидно в гугъл ама не попадам  bouquet Благодаря предварително! За програмите ще се орентирам някак ама ми се щеше отложения старт да ползвам ,пък ми е никъкъв английския.Виж руски става.

# 505
  • София
Моля за помощ  bouquet пристигна ми хлебопекарната панасоник sd-zb2502 от Uk и естествено няма опътване на БГ Mr. Green има ли някой от Вас или да ме насочите къде да потърся  newsm78 .Преди да пиша тик се порових солидно в гугъл ама не попадам  bouquet Благодаря предварително! За програмите ще се орентирам някак ама ми се щеше отложения старт да ползвам ,пък ми е никъкъв английския.Виж руски става.

Вижте кой е вносителя обадете му се и той ще ви го предостави. Ако откаже сезирайте КЗП и от там ще му създадат сериозни проблеми.

# 506
От анг амазон я поръчах ,дойде с DHL днес.Има го упътването на няколко езика ,но не и на БГ  Hug Търсих да го сваля от офиц сайт в България ,има го ама на английски!Мисля да им пиша на мейла и да помоля за бг  bouquetНе са длъжни естествено!

# 507
  • София
От анг амазон я поръчах ,дойде с DHL днес.Има го упътването на няколко езика ,но не и на БГ  Hug Търсих да го сваля от офиц сайт в България ,има го ама на английски!Мисля да им пиша на мейла и да помоля за бг  bouquetНе са длъжни естествено!
http://hlebopechka.ru/image/panasonic/sd-zb2502.pdf
Намерих на английски, какво ти трябва по-точно, мога да го преведа набързо, но не и цялата книжка или поне не днес.
Като гледам схемата - когато избереш програма, в прозорчето излиза след колко време ще бъде готова, напр. 3:40. Като натискаш копчето отдолу - времето се увеличава с по 10 минути, поне при мен.

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 14:04 от Cuckoo

# 508
  • София
От анг амазон я поръчах ,дойде с DHL днес.Има го упътването на няколко езика ,но не и на БГ  Hug Търсих да го сваля от офиц сайт в България ,има го ама на английски!Мисля да им пиша на мейла и да помоля за бг  bouquetНе са длъжни естествено!

Сканирай упътването и ми го изпрати на лични, ако не е много голямо.

# 509
Имам упътване на български за модел - SD-255. Вероятно ще свърши работа. Ето го - http://dox.abv.bg/files/listtree

Общи условия

Активация на акаунт