МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

• 123 153
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте не съм сигурна, че тук е мястото но не зная къде да пиша .Имам нужда от малко помощ относно
хлебопекарна  kenwood bm 450  , детето накъса книжката с упътвания и рецепти на български  която беше приложена в кашона.Моля ако някой има същата машина и има възможност да   я снима и качи някъде книжката или на лични да ми  я прати  , че не мога да   използвам машината без нея ..на практика съм с една безполезна метална кутия . Cry

# 541
  • Пловдив
Аз нямам такава машина, но имайте предвид, че хлебопекарните работят на сходен принцип и с подобни рецепти. В краен случай в нета има упътвания на всички модели на английски. Успех!

# 542
И аз имах така да се каже проблем с инструкцията за панасоника.Намерих я на руски .Но послушах съветите от темата и писах на Панасоник в България имейл с молба да ми пратят упътването.  bouquet Е пратиха го хората  bouquet bouquet В събота им писах имейл и днес ми отговориха любезно и ми пратиха упътването!

# 543
Londa,писах ви на лични!

# 544
И аз писах на kenwood  отговориха ми но не можаха да ми помогнат с инструкции на български.
 Благодаря за  отговорите .

# 545
Здравейте, някой има ли впечатления от хлебопекарна на тефал, модел PF2101?

# 546
Здравейте, някой има ли впечатления от хлебопекарна на тефал, модел PF2101?
Аз съм с такава.

# 547
Доволна ли сте, добре ли изпича и освен хляб пробвали ли сте нещо друго за печене?

# 548
Доволна ли сте, добре ли изпича и освен хляб пробвали ли сте нещо друго за печене?
Аз лично съм доволна, ама я използвам само за хляб и то най - вече от 500гр, тъй като обикновено хапваме веднъж на ден от хляба.
Компактна е, лека, с една бъркалка, има 3 грамажа - 500,750,1кг.
Аз съм пробвала само 4 програми - бял хляб, френски, бърз и тесто за пица.
Добре ми се изпича хляба, 2 пъти съм правила по килограм хляб и той беше изпечен.
Веднъж ми спря тока, докато работеше за около час и след като дойде си продължи от където беше спряла и хляба си беше добре, но естествено със закъснение от предвиденото време.
Има звуков сигнал, който известява, ако искаш да сложих ядки към хляба.
Всъщност пробвах и 2 пъти ръжен хляб, той също беше добре изпечен и на вид добре изглеждащ, но вкусово не ми допадат разните черни и ръжени хлябове (обичам бял), та не ползвам други програми, това беше само за проба.
За кекс и конфитюр не съм я ползвала. Незнам там как ще се справи.
Има отложен старт. За всяка програма има по една рецепта в книжката, което е малко ограничаващо, но в интернет все ще намериш подходяща.
Ползвам я от юли месец тази година.
Та общо взето това мога да кажа.
Ако искаш да месиш по - големи количества за козунак или хляб с по - голям грамаж, ще е малка тази, но за ежедневно приготвяне на хляб си е идеална.

# 549
Много благодаря за изчерпателна информация! Simple Smile

# 550
  • София
Само да отбележа своите наблюдения за пекарните изобщо:
1. яде се доста повече хляб, отколкото заводския, тъй като домашният е по-сбит, половин кг е колкото една тухла-четворка, защото нямаме такива набухватели. Купувам заводски по 650 г и кара 3 дни, а нашият - понякога килограм отива за малко повече от 24 ч.
2. Предвид т.1 - ако ви се пече хляб всеки ден - чудесно, но на мен понякога леко ми писва и съжалявам че не взех пекарна с 1,5 кг. Ние сме 4 души.

# 551
  • Перник
Аз пък не смятам, че с пекарна вкъщи се яде повече хляб. Според мен 1 филийка домашен хляб е по-засищаща от 1 филийка заводски.  Peace
Вкъщи сме трима души - двама възрастни и дете. Пека по килограм хляб през ден или през 2 дни.

Аз се чудя друго - купих бяло брашно на "Агромил" - Пловдив. Според написаното на етикета, съдържа 3 Е-та (едното беше стабилизатор на киселинност и не запомних другите  Embarassed ) и ензими. Направих с него хляб с квас, който бухна като с мая  Shocked Та, дали няма набухватели в това брашно?  newsm78

# 552
Аз също си взех на Агромил,но по 5 кг,ако има значение.На етикета не пише да съдържа мая или др.набухвател,не ми се надига хляба,както с др.брашна.

# 553
  • Перник
Аз също си взех на Агромил,но по 5 кг,ако има значение.На етикета не пише да съдържа мая или др.набухвател,не ми се надига хляба,както с др.брашна.

И моето е 5 кг. (от Лидл го купих), но не мисля, че разфасовката има значение. Хлябът с мая не се надига толкова, колкото с другите брашна и при мен. Много ми е странно това брашно  newsm78 И на вид е някак...по-пухкаво, поема по-малко течност... А ми го похвалиха и аз взех 2 пакета. И друго - храня си кваса с него и той шупва много бързо, а стои в хладилника. Пък съм чела, че с брашно, в което има подобрители и друга химия, квас не става  Crazy

# 554
  • София
Може би значение има и дали брашното е силно, т.е. съдържанието на глутен. В моята книжка повечето рецепти имат и по 1 ч.л. глутен, но откъде да го изглутеня в България?

Общи условия

Активация на акаунт