МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

  • 123 144
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • Добрич
  • Мнения: 6 217
Аз пък не смятам, че с пекарна вкъщи се яде повече хляб. Според мен 1 филийка домашен хляб е по-засищаща от 1 филийка заводски.  Peace
Вкъщи сме трима души - двама възрастни и дете. Пека по килограм хляб през ден или през 2 дни.

Аз се чудя друго - купих бяло брашно на "Агромил" - Пловдив. Според написаното на етикета, съдържа 3 Е-та (едното беше стабилизатор на киселинност и не запомних другите  Embarassed ) и ензими. Направих с него хляб с квас, който бухна като с мая  Shocked Та, дали няма набухватели в това брашно?  newsm78

 Peace Съгласна съм за количеството, което се изяжда. И аз смятам, че домашният хляб е по-засищащ.

А за набухването - от ензимните комплекси е. Агромел имат два вида брашно - по-скъпо с ензимни комплекси и по-евтино, без тях и стои по-тъмно при опичането..

# 556
  • София
  • Мнения: 6 308
Извинете ме, ако въпросът ми е коментиран, но отскоро и аз ползвам хллебопекарна и не съм следила темите.
Как съхранявате хляба? И в плик, и в кърпа ми се овлажнява, а непокрит изсъхва.

# 557
  • Мнения: 5 737
Оставям го на решетка да изстине и после в кърпа.

# 558
  • София
  • Мнения: 6 308
Оставям го на решетка да изстине и после в кърпа.
И аз така правя, но ако не го изядем до два дни, усещам лек дъх.

# 559
  • Мнения: 2 871
Аз го увивам в кърпа още докато е на решеткага и като изстине го прибирам така в кутия за хляб.

# 560
  • Мнения: 7 041
   Присъединявам се да следя темата.

# 561
  • Мнения: 2 996
На решетка без да го покривам ,изстива напълно.После го режа на филийки и в плик го прибирам и не усещам дъх .В сряда правх хляб ,от стария имахме 5 филийки.Та този от сряда днес го ядахме  hahaha та по повод на голямото ядене на хляб е така у нас  Hug И панасоника има една хубава функция ,ако не натисна стопа след края на програмата ,подържа топлина.Така като се прибера ,хляба не е мокър като гъба отдолу.  bouquet Е малко по изпечен стои.... Grinning

# 562
  • Мнения: 5 737
И Силвъркрест подгрява 1 час след изпичане.

# 563
  • Мнения: 2 996
Е предишната ми Таурус ,нищо не подгряваше  Mr. Green Все смятах ,кой ще е в къщти та да извади хляба.Пък ако не поясня ,да го изкарат и от казанчето си вадех гъба!!! Mr. Green Ама всеки път трябваше да повтарям  Joy

# 564
  • София
  • Мнения: 1 921
На решетка да изстине напълно, послев хартияу за печене, в кърпа и в плик в хладилника. По една седмица ми стои така без проблем. Режа го понякога преди да го прибера, друг път като го вадя, за да го сложа в тостера.

# 565
  • София
  • Мнения: 12 006
На решетка да изстине и в найлонов плик. Няма миризма после. Мулинекс също има 1 ч. подгряване. Те повечето марки го имат това.

# 566
  • Перник
  • Мнения: 5 056
И аз оставям хляба да изстине на решетка и после прибирам в памучна торба - баба ми я уши специално за хляба  Grinning и в дървена кутия за хляб.

# 567
  • Мнения: 448
Здравейте, отдавна се каня да си купя хлебопекарна, но все ме спираше сложността на рецептите и това дали ще улуча съставките правилно, понеже в месенето хич ме няма  Rolling Eyes Правя всичко останало в кухнята с изключение на месене. И вече се реших да си взема машинка, харесах си тези двете на Финлукс:
https://zora.bg/finlux/fbm-1681ix/30303 
https://zora.bg/finlux/fbm-1683w/32342 
Обаче четох, че имало проблем с резервните им части. Все още ли е така?

# 568
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 694
Здравейте,  днес се събудих с желанието да си закупя хлебопекарна от намаленията..  Хал хабер си нямам за какво иде реч,  насочете ме поне към маркаб, а ако има и изгодна онлайн оферта ще съм благодарна  bouquet

# 569
  • Перник
  • Мнения: 5 056
Здравейте,  днес се събудих с желанието да си закупя хлебопекарна от намаленията..  Хал хабер си нямам за какво иде реч,  насочете ме поне към маркаб, а ако има и изгодна онлайн оферта ще съм благодарна  bouquet

Преди малко разглеждах емаг. Не че смятам да купувам нещо, ама ей така - от любопитство. Видях някаква неизвестна за мен марка пекарни в ярки цветове - зелена и червена, но не съм гледала параметри. Иначе, хубаво е все пак да пообмислите решението си - все пак хлебопекарната не струва 20 лв., пък и място заема  Grinning Преценете колко често ще я ползвате и на какви екстри държите. Ако се върнете назад в тази и предишните теми, можете да прочетете доста за различните марки. Като цяло, всеки си хвали своята  Laughing Аз лично съм имала Мулинекс, сега съм със Силвъркрест (марката на Лидл). Доволна съм и от двете. Предимство на втората е  по-ниската цена, както на машинката, така и на консумативите (контейнер, бъркалки), но пък я пускат само в определени периоди от годината  Peace

Общи условия

Активация на акаунт