МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

  • 123 096
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 15 044
С 1 реотан ли е? Ако да - явно толкова си може пекарната.
Ето тази е http://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopeka … i/bm1200bk/347045
доколкото прочетох е с един реотан Cry

Ако се върнеш назад в мненията ми ще видиш, че съм писала точно за тази машина. Купих я от интернет магазин, не ми изпичаше добре. Писах на продавача, смениха ми я -същата работа. Слагах фолио, завивахме разни болтчета, уж да се оправи, не стана. Недопечена, дебела кора. Накрая машина за 160 лв. я продадох за без пари, колкото да не я гледам. Съжалявам, според мен модела е лош.

Аз пък имам същата и си пече много добре. Единствено ако прекаля с количеството (слагам продукти на око, докато тестото не стане на топка и не остава нищо под бъркалките) и тестото се надигне много, не се изпича както трябва горната кора. Даже залепва за стъклото, но това не е по вина на машината мисля, а моя, защото не спазвам точна рецепта, а импровизирам. Иначе си пече доста добре.

# 691
  • Добрич
  • Мнения: 6 216
Слагам почти цяло пакетче от 7 грама на рецепта с 540 грама брашно. Спазвам и количеството вода - като е с бяло брашно става на топка, а като сложа 50 процента лимец - леко маже под бъркалките. Ще пробвам с прясна, предполагам половин кубче ще е добре..

И аз като mariana_ , ползвам само прясна мая. На 750 г. бяло брашно слагам 10-12 г. прясна мая, според брашното. Ако съдържа ензимни комплекси, е нормално да се ползва по-малко мая.

Хлътването обикновено се дължи на превтасване /повече мая и/или топла вода могат да го причинят/.

# 692
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 694
момичета , скоро говорихме как трябва да изглежда пълнозърнестото брашно , ето моето след омесване, преди втасването  , и после вече готов опечен хляб , нито ми е подмазвало нито нищо а хляба става страхотен , спазвам рецептите до грам , импровизирам само със добавянето на сусам и мак  Peace
Скрит текст:



п.п. разрязах го топъл затова стана така на топчета Simple Smile но нямах търпение  Rolling Eyes

# 693
  • София
  • Мнения: 4 277
Записвам се и аз в тази тема, защото от няколко дни съм притежател на хлебопекарна Панасоник.Не съм чела прекалено много за брандове и модели, общо взето стрелях и се надявам да съм направила добър избор.Остава ми само да я пробвам, но не зная дали ще се справя от първия път.

# 694
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Алекс, може ли рецептата за пълнозърнестия хляб? Страхотно изглежда chef.

# 695
  • Мнения: 447
И аз съм вече на вълна пълнозърнест хляб /след 3-4 успешни бели хляба/. Каква марка пълнозърнесто брашно купувате? И има ли нещо по-особено при правенето на такъв хляб?

# 696
  • Мнения: 1 092
С. Алекс, този пълнозърнест хляб е великолепен, на вид, но предполагам и на вкус!! Чакам и аз рецептата, от 2 седмици все още не съм се престрашила да пробвам с друго, освен с бяло брашно, а много искам  Simple Smile

# 697
  • Мнения: X
Има голяма разлика между пълнозърнесто и ръжено брашно. Ръженото е много специфично и съвсем различно.

# 698
  • Мнения: 290
Здравейте, бих искала мнение за хлебопекарните на Горение, в момента е на промоция в Технополис за 155 лв. С подарък везна. Благодаря предварително! 🤗😇😊

# 699
  • По света и в нас.
  • Мнения: 3 568
Аз съм с Горение и съм доволна,козунаците даже ги пека в нея.  Peace

# 700
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
Снощи правих хляб и намалих маята с 1/3. Получи се страхотен хляб Simple Smile

# 701
  • Мнения: 22
Здравейте
Подариха ми хлебопекарна , но не смея да я използвам все още .
Бихте ли ме насочили как правилно да използвам готовите смеси на Белбейк от Лидъл . Благодаря !

# 702
  • Мнения: 8 395
Здравейте
Подариха ми хлебопекарна , но не смея да я използвам все още .
Бихте ли ме насочили как правилно да използвам готовите смеси на Белбейк от Лидъл . Благодаря !
Като начало бих те посъветвала да направиш хляб по рецепта от книжката към машината (ползвам такава за бял хляб), за да видиш как работи машината. Peace Иначе аз съм ползвала готовите смеси от Лидл, необходимо е да намалиш малко водата, която е дадена по рецепта или да наблюдаваш тестото и да добавиш брашно, докато спре да маже под бъркалките. Няма страшно, ще се справиш. Peace

# 703
  • Мнения: 22
Благодаря ти Фортуна .
Във рецептите , които съм чела първо се поставя течността и след това сухите съставки . Задължително ли е да се спазва този ред ?

# 704
  • София
  • Мнения: 12 006
Скрит текст:
Благодаря ти Фортуна .
Във рецептите , които съм чела първо се поставя течността и след това сухите съставки . Задължително ли е да се спазва този ред ?
Да.

Общи условия

Активация на акаунт