МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

  • 123 105
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 5 737
Съжалявам, но отдавна правя хляба на око, като седя тестото в началото на замесването. Но като цяло принципа е течността да е малко повече и да маже леко под бъркалките, а не както при тестото от бяло брашно да а на стегната топка. Не ми се вдига много хлябът, но е мекичък.

# 676
  • София
  • Мнения: 473
Здравейте, моля за малко помощ и съвет!!!
Купих си  хлебопекарна на Горение. До сега съм правила два хляба с бяло брашно, но при изпичането горната коричка остава сурова, след като добавя още 20 минути за печене става добре, но тогава страничните и долната кора са много препечени. Хляба втасва добре и е много вкусен, но ме притеснява горната кора. Дали е дефектна хлебопекарната???

# 677
  • София
  • Мнения: 12 006
С 1 реотан ли е? Ако да - явно толкова си може пекарната.

# 678
  • София
  • Мнения: 473
С 1 реотан ли е? Ако да - явно толкова си може пекарната.
Ето тази е http://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopeka … i/bm1200bk/347045
доколкото прочетох е с един реотан Cry

# 679
  • Мнения: 2 994
Ами отвори капака и погледни вътре в машината и той реотана се вижда  bouquet един е мисля на горение newsm78 по спомен май само тефал и мулинекс и то тези с функцията за багети имат два реотана и вентилаторно печене!Пък може и да бъркам.Моя панасоник е с 1 реотан долу ниско ,интересното е ,че хляба си е изпечен равномерно Hug

# 680
  • Мнения: 339
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали хлебопекарна. Хич не съм на ясно с моделите, но ми се струва голямо улеснение. Единственото, което ми препоръчаха е да бъде с две бъркалки. Може ли да ме насочите към модел, който да е около 100-150 лв?
 Благодаря за съдействието! Simple Smile

# 681
  • София
  • Мнения: 12 006
Щом я има може да видиш вътре колко са, но като чета описанието май е с 1. Обаче чета: Мощност на нагревателя (мин-макс): 800 W, размер на хляба: 900 - 1,200 g. Много малка ми се вижда тази мощност за толкова хляб. Моята е до 1,5кг. и е с 1650W мощност, 2 бъркалки и 2 реотана. От форума съм чела, че при такива проблеми с изпичането на горната кора се слага метално кухненско фолио на капака от вътрешната страна, за да отразява и връща топлината към горната кора хляба. Не знам обаче дали това не вреди на машината.
--------------------
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали хлебопекарна. Хич не съм на ясно с моделите, но ми се струва голямо улеснение. Единственото, което ми препоръчаха е да бъде с две бъркалки. Може ли да ме насочите към модел, който да е около 100-150 лв?
 Благодаря за съдействието! Simple Smile
С 2 бъркалки на тези пари и да е качествена - а дано ама на дали. Препоръчвам ти мулинекс или вече под името тефал. Освен с 2 бъркалки трябва и да е достатъчно мощна за да изпича добре. Дали да има приставка за багети или не си е вече твой избор.

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
С 1 реотан ли е? Ако да - явно толкова си може пекарната.
Ето тази е http://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopeka … i/bm1200bk/347045
доколкото прочетох е с един реотан Cry
Аз съм със същата и не съм доволна Sad в началото всичко беше ок, но от известно време насам всеки хляб, който пека се надига по време на втасване, а при печенето спада и то в средата и после не мога да изкарам една нормална филия. Да не говорим, че често излиза мокър..В началото нямах проблем, но сега всеки хляб ми е несполучлив. Лошото е, че не знам какъв точно е проблема, за да я занеса в сервиз и да кажа, че не е наред. Рецептите също не ми допадат, тъй като за маята не пише една чаена лъжица и нещо такова - пише 3/4 пакетче?!? Не ми е ясно как мога с точност да сложа мая по рецептата... Crazy

# 683
  • Мнения: 733
За хлътването в средата, знам че е от маята. Повече си сложила. В началото и на мен ми ставаше така. Аз суха мая не ползвам, не я харесвам никак. Ползвам прясна и слагам в зависимост от брашното. Не знам колко вида и разфасовки има, тази която аз купувам е 25 гр. за 500 гр. брашно. Като в готовите смеси, ако ще бъркам такъв хляб, мая не слагам, там си има всичко.

# 684
  • София
  • Мнения: 1 832
Хлътването май може да е от повече мая и от повече течност или и от двете заедно.

# 685
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
С 1 реотан ли е? Ако да - явно толкова си може пекарната.
Ето тази е http://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopeka … i/bm1200bk/347045
доколкото прочетох е с един реотан Cry

Ако се върнеш назад в мненията ми ще видиш, че съм писала точно за тази машина. Купих я от интернет магазин, не ми изпичаше добре. Писах на продавача, смениха ми я -същата работа. Слагах фолио, завивахме разни болтчета, уж да се оправи, не стана. Недопечена, дебела кора. Накрая машина за 160 лв. я продадох за без пари, колкото да не я гледам. Съжалявам, според мен модела е лош.

# 686
  • София
  • Мнения: 473
Благодаря за отговорите! Явно само ще се меси хляб в нея, а ще се пече във фурната!

# 687
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
Слагам почти цяло пакетче от 7 грама на рецепта с 540 грама брашно. Спазвам и количеството вода - като е с бяло брашно става на топка, а като сложа 50 процента лимец - леко маже под бъркалките. Ще пробвам с прясна, предполагам половин кубче ще е добре..

# 688
  • София
  • Мнения: 12 006
Аз ползвам само суха, на Др. Йоткер - 1 пакет на около 6-650гр. брашно.

# 689
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
Аз ползвам само суха, на Др. Йоткер - 1 пакет на около 6-650гр. брашно.
Ще пробвам да я намаля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт