"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 4

• 63 844
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да, сега разбрах, че нещо не ми се върза да е Василев  Peace
Генадиев ми е много мазен с тоя перчем, голям смях ме напуши като каза на Биляна как всички жени й завиждали за него  Laughing
Обаче каква тънка усмивка вкара докато се зализваше - горд, че сестрата го потупа и му каза: "Знаех си, че си мъж на място, Генадиев." Rolling Eyes Rolling Eyes

# 541
  • София
Наистина много тежка сцена беше това с плода без очи. И много добре изиграно от Захариев и Стилянова. Една от наистина малкото стискащи за гърлото случки в този сериал досега.
Моето мнение е, че не биваше да допускат това. Това си бе убийство. ОК, майката и бащата така искат ама си има закон. Абе не знам, пфф. сложно е. И все пак със съвременната медицина и познания едно такова дете ако е обичано и обгрижвано ще си живее нормално, защото то никога няма да види света около него и ще си създаде собствена представа за него. Не знам как може да се взима толкова важно решение за 1 час буквално.
Отстрани изглежда така все едно майка му не иска такъв живот и такава борба и ще е по-лесно за нея самата да го убие, за да не се занимава с тези тежки евентуални проблеми свързани с неговото израстване предвид конкретната ситуация.
Но нямаме право да съдим. Такова решение се взима от малко хора и си остава на тяхната съвест.

Аз чух съвсем ясно, че Биляна казва НЕ искам да се женим. Въпреки, че го сдъвка и избоботи на носа си. Трагична игра и трагично озвучение. Как е възможно не знам...
И дано тази връзка приключи колкото се може по-скоро, защото вече е истинска мъка и чист мазохизъм да се гледат двамата заедно. На Калин явно не му пука толкова силно за нея. Според мен не я обича с цялото си сърце, по-скоро я приема за даденост, свикнал е с нея и му е удобно така и толкоз. А тя не знае какво иска и е объркана, нормално с такива родители (визирам най-вече майката) и с този презадоволен живот, който е имала досега.
Изключително лоша актьорска игра на Радина за пореден, 1234 път. Особено когато Захариев и се развика беше пълна трагедия да се гледа опита и за игра с лицето и очите.
Виж, Захариев и този момент и моментите с жена си и с родилката с проблемното бебе ги изигра отлично. Един от малкото наистина добри актьори в сериала.

Много долна постъпка на Наталия. Но забележете на кой каза първо за Жекова. Ами на Миро. Явно Миро е най-голямата клюкарка в болницата и Наталия много добре знаеше на кого да каже, за да разберат после всички. Единствената на която и стана противно и неудобно е онази милата сестрица, главната в спешното отделение, дето в началото на сериала пя на починалия си племенник или нещо подобно беше.

сестра Жекова ми стана още по-симпатична след тази серия, а Вачкова си играе перфектно ролята и много и отива всъщност като образ.

# 542
Ако родителите не знаят как да се справят с подобна ситуация затова са създадени домовете,
Имам приятелка, преподавател в Помощно училище, извън София.
Персоналът отделя  от заплатите си, за да боядисат стаите!
пък със съвременните технологии можеше даже съвсем нормално и щастливо да си живее...
Технологии?, към момента има само в НБУ.
Относно бременната жена,
не видях да показва някаква медицинска документация за проследяване на бременността.
Тръгва на разходка до София и решава да се прегледа.  newsm78
Бащата?
Според мен това е първо посещение при лекар, далеч от роден град (поради някаква причина).
Може и да е била бъдеща самотна майка, израснала точно по такива домове!
Изборът го направи, но никой не знае причините за същия.

# 543
Когато си правих амниоцентеза, докато чаках резултата, бях решила, че ако недай си боже той е лош, ще прекратя бременността си. Слава на Господа, че не ми се наложи да вземам такова решение и да го прилагам на практика. Можеше и до друго решение да стигна, нямам си на идея, но на онзи етап...така бях си решила. Разбирам майката... Tired

# 544
И аз смятам, че беше по-хуманно решението на бременната.

За главните герои почти забравиха в тази серия, главната сестра бе център. Не ми хареса.
Разводняват сценария  Crossing Arms

# 545
Аз съм от тези, които чуха, че Биляна ИСКА да се оженят. Калин беше гузен.

# 546
И аз чух, че НЕ иска да се женят.
Снощи серията беше тежка... В такива моменти и майката , мисля, не е много адекватна. И все пак , както беше писал някой снощи за мен това е по- хуманно.
Хубавото, че не увредиха жената. Да не дава Господ на никой да е пред такава дилема, но е тежко дори и когато не е видяла детето. Имам позната, на която с вакум и вядат момченцето, първото, след като се видели голям тумор в мозъка и лекарите твърдяха, че ще е пълен идиот. Съгласиха се, пазеше снимките от ехографа, дълго време я мъчеше, мисля и още мъчи мисълта дали детенцето не продадено. Действието се развива в бандитските 90 - те г. Винаги си спомня рожденият му ден.
Мисълта ми беше, че решението е индивидуално и всеки сам за себе си е прав. Но травмата си остава за цял живот.

Има друго дете - един същинскии математически  гении е!

Другият момент със самотната Марта, ми разплака ме.

# 547
Мисълта ми беше, че решението е индивидуално и всеки сам за себе си е прав. Но травмата си остава за цял живот.

+1 bouquet

Като се абстрахирам, че самата Вачкова не ми е приятна, хареса ми, че включиха такава история за героинята ѝ. На мен не ми пречи, че главните герои не ги даваха много. Предпочитам да разгърнат и други сюжетни линии с част от персонала, да ни запознаят и с личния им живот.

# 548
  • Разпиляна във въображението
Даваха двамата как се споглеждат в операционната Whistling Важен момент, психологически един такъв Laughing

# 549
  • Там,където се събуждам щастлива.
И аз смятам, че беше по-хуманно решението на бременната.

За главните герои почти забравиха в тази серия, главната сестра бе център. Не ми хареса.
Разводняват сценария  Crossing Arms

Аз пък не искам само за главните герои да е.

# 550
Когато си правих амниоцентеза, докато чаках резултата, бях решила, че ако недай си боже той е лош, ще прекратя бременността си. Слава на Господа, че не ми се наложи да вземам такова решение и да го прилагам на практика. Можеше и до друго решение да стигна, нямам си на идея, но на онзи етап...така бях си решила. Разбирам майката... Tired
Преживяла съм същото. И мислех точно като теб.  Hug Е, бях  21-22г.с. , но и в по-напреднала бременност щях така да разсъждавам. И съм благодарна на Господ, че всичко е наред! Praynig
Големи приказки не мога да кажа, че дете без очи ще си живее съвсем нормално, повече нищо няма да кажа, защото не мисля така.
Скрит текст:
В автобиографичната книга на Алан Маршал - "Мога да прескачам локви" е много истински описано за каква страшна дискриминация става въпрос, само защото е с патерици. Няма да продължавам. Но на всеки е ясно колко ограничени са възможностите за работа и развитие при такива случаи (за слепота говоря).
Скрит текст:
Радостта от това, че детето ми   няма хромозомни аномалии, което показа резултатът от амниоцентезата, беше голяма почти толкова, колкото и като се роди живо и здраво  Grinning .

# 551
10 страници "аз чух това", "аз чух не това"...  Joy hahaha Продуцентити, сценаристити, екипе, бравос, много качествена продукцията!!!  Mr. Green

# 552
  • Разпиляна във въображението
10 страници "аз чух това", "аз чух не това"...  Joy hahaha Продуцентити, сценаристити, екипе, бравос, много качествена продукцията!!!  Mr. Green

И аз да си дам мнението за репликата. Според мен е "...Ии искам да се оженим". Предполагам, че подвеждането е заради честото използване на "не искам" в предишните й желания.

И друго ми направи впечатление - сценаристите обичат героите да си полягват един върху друг по раменете.

# 553
Не харесвам М. Вачкова, може би затова не ми допадна.
Иначе за останалите не съм против да разбера повече   Peace

Като например как Захариева прецени, че е по-важно в точно в този момент да връчи подаръка на "Пеци" за годишнината им
А и как червения салон щял да й отива  Simple Smile
Дъщерята и тя по важен въпрос беше дошла при тати..

# 554
  • София
Гледам филма, пускат реклама на Каменица - и кой беше барман? Димо.
Минава филмът, почват Стажантите и кой е там - Марта.
Вече ги чувствам като близки роднини - от 20 до 22 ч. не мога да ги изгоня от къщи  Joy
Казах, че ни обхваща масова глухота вторник-четвъртък 20-21 ч., особено по-възрастните като мен

Общи условия

Активация на акаунт