"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 4

• 63 849
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Сега го изгледах, и аз чух, че ИСКА да се оженят.  newsm78

За ситуацията с бременната и аз много се разстроих, даже ревнах. Confused

# 526
Аз "гледах" и готвех едновременно, но ми се стори, че му каза: "не искам да се караме, не искам да те наранявам и не искам да се женим". Но може и да не съм чула добре. Наистина ще е добре да има субтитри, не само заради глухите. Mr. Green

# 527
  • София
Аз "гледах" и готвех едновременно, но ми се стори, че му каза: "не искам да се караме, не искам да те наранявам и не искам да се женим". Но може и да не съм чула добре. Наистина ще е добре да има субтитри, не само заради глухите. Mr. Green
Айде и аз да се включа - точно така го чух и аз: "не искам да се женим". Wink И даже ясно го чух - чак се учудвам, че има такава полемика в темата. Аз го слушах на компютъра и със слушалки: може би от там съм уверена. Grinning Grinning

# 528
Снощи гледах епизода от телефона и първия път чух, че иска да се оженят, но се усъмних и върнах, та втория път чух, че НЕ иска. Сега от лаптопа гледам наново неясните моменти /включая и ултразвука/ и чух, че НЕ иска да се женят. А Калин беше зает с гузната си съвест май и не се впрегна особено.

А как го държа страхливо доцента тоя трансдюсер и защо дават такива недодялани кадри отблизо  doh

# 529
Айде и аз да се включа - точно така го чух и аз: "не искам да се женим". Wink И даже ясно го чух - чак се учудвам, че има такава полемика в темата. Аз го слушах на компютъра и със слушалки: може би от там съм уверена. Grinning Grinning

+++++ Peace

# 530
  • Пловдив
Ми тия очила  Crazy със Стилянова имат еднакви  Laughing
Па за лимбата му да не говорим...отвратителен.

А Димо след секса как се ухили и зализа перчема...пак съм в играта Mr. Green

# 531
И аз чух, че "не иска" да се женят, но вероятно иска иначе нямаше да изглежда толкова спокойна и отпусната, като му го каза.
Епизодът с бременната беше доста гаден, но ме учуди как бързо се нави той да го направи.. Като толкова страдаше после защо не каза не ? И в сцената с крещенето докторът за мен леко преигра, а за Биляна се съгласявам, че седеше като дърво безизразно, даже имах чувството, че по-скоро ще се разсмее отколкото да е шокирана.
Пр-ката ми е много противна и как раздуха на цялата болница за срещата.. Много грозно, иначе после й обяснява, че никой не знаел..
Един въпрос: каква племенница на Василев е умряла? Това съм го изпуснала.

# 532
^Не помня дали му е племенница, но мисля, че става въпрос за Мила- секциото, което довърши д-р Стилиянова. Пациентката впоследствие почина от сепсис. Оказа се, че има останали плацентарни части в матката. Василев махна матката, направи театро пред *тати*, унищожи материала, съответно нямаше хистологично изследване, написа угоден за тати операционен протокол, а пък *тати* издейства отказ от аутопсия от опечаления вдовец. Найс отвсякъде...

# 533
Да, точно тя. Мисля че му беше племенница, или племенница на жена му...

# 534
Отвратителен епизод. Не зная какъв морал трябва да имаш, за да умъртвиш дете, било то и без очи. А тези, които са успели да се родят 32 ГС и са с проблем, направо да ги душим?

Аз също съм родена без очи и живея без проблем. Все пак не съм търсила сметка на родителите си, за дето не са ме убили преди да се родя. Напротив благодарна съм им, че са се грижили за мен и продължават да ми помагат с каквото могат. Дано в реалния живот няма такива майки. Не знам обаче след тая случка дали ще продължа да следя сериала. Аз помислих, че щом Захариев се съгласи толкова бързо да мубие бебето пациентката му е дала пари, защото преди това каза май, че трябвало да се събере лекарска комисия ако правилно съм разбрала. Даже мислех, че са показали като му плаща, но като чета коментарите не видях някой да споменава подобно нещо, от което разбирам, че не е имало подкупи

Аз останах с впечатлението,че Захариев не се "натискаше" много да махне бебето.На него също му беше тежко,затова и той се озова в стаята с боксовата круша.Каза,че трябва да се свика комисия,един вид представи документално процедурата сложна.Подтикна бремената да размисли.Не мисля,че е имало подкуп.След крайното решение на жената,все пак направиха каквото трябва,а вече в документите може да са написали всичко-може да е истината за малформацията,може да пише,че плодът е умрял в утробата и т.н.А,може и комисия да е имало,а ние просто да не сме я видели,защото нали казаха,че след 24 часа ще предизвикат раждането.Много се разчувствах и аз.Много реалистично беше и ми стана тъжно за всички хора,които са изправени пред тези решения.Аз никого не съдя.Много зависи какви точно са малформациите за вземане на едно такова решение и дали родителите ще могат да се справят с отглеждането на едно такова дете.Има хора,които от страдания по детето се разболяват и умират.
И аз чух,че Биляна не иска да се женят,но пак ще прегледам кадъра.
Василев ще понася удари.Баща му е с цироза,а май и ще загуби и Камбуров.
Калин и Биляна не могат да се разберат нещо.Той май беше гузен,затова сигурно не реагира на думите й,и реши и да не се прибира.

За мен както и да се погледне си е чисто хладнокръвно убийство. Никой няма право да отнема нечии живот. Ако родителите не знаят как да се справят с подобна ситуация затова са създадени домовете, а когато детето порасне ще си прецени дали да продължава да живее. Не съм сигурна дали би му било по леко на някой да преживява до края на дните си убийството на собственото си дете, пред това да реши да го отгледа или да го остави, но според мен щом човек дръзва да си убие детето той едва ли страда. Това дето уж го прави за да спаси детето си е само едно измъкване или успокоение на съвестта, ако изобщо има такава. По принцип няма гаранция, че ако се роди нормално дете не би могло да заболее от нещо, в последствие на което да изгуби зрението си или нещо друго.Иначе това да се родиш без очи не е никаква болка за умирачка, както някой си го представят. Когато човек се ражда напълно сляп, той усвоява светът и представата за него по свой собствен начин. Изгражда си свой собствен свят, в който се чувства щастлив, защото никога не е виждал и няма как да осъзнае какво е усещането да вижда. Много хора не го разбират, защото се опитват да си представят как биха се чувствали ако те изгубят зрението си в даден момент, но разликата да се родиш сляп и да изгубиш зрението си след време е огромна. Пациентката на Захариев нямаше предвид, че не би могла да се справи с отглеждането на такова дете, а че го убива едва ли не за да го спаси от страдание. Точно това мен лично ме възмути, затова искам да кажа на всички, които четат и би могло да се случи в реалния живот, да се замислят малко повече над такива ситуации и да потърсят мнението на повече хора.

# 535
  • Разпиляна във въображението
^Не помня дали му е племенница, но мисля, че става въпрос за Мила- секциото, което довърши д-р Стилиянова. Пациентката впоследствие почина от сепсис. Оказа се, че има останали плацентарни части в матката. Василев махна матката, направи театро пред *тати*, унищожи материала, съответно нямаше хистологично изследване, написа угоден за тати операционен протокол, а пък *тати* издейства отказ от аутопсия от опечаления вдовец. Найс отвсякъде...

Объркването идва от това, че се използва името Василев и не беше племенница. Жената беше дъщеря на близки приятели на Генадиев Peace

# 536
Иначе това да се родиш без очи не е никаква болка за умирачка, както някой си го представят. Когато човек се ражда напълно сляп, той усвоява светът и представата за него по свой собствен начин. Изгражда си свой собствен свят, в който се чувства щастлив, защото никога не е виждал и няма как да осъзнае какво е усещането да вижда. Много хора не го разбират, защото се опитват да си представят как биха се чувствали ако те изгубят зрението си в даден момент, но разликата да се родиш сляп и да изгубиш зрението си след време е огромна. Пациентката на Захариев нямаше предвид, че не би могла да се справи с отглеждането на такова дете, а че го убива едва ли не за да го спаси от страдание. Точно това мен лично ме възмути, затова искам да кажа на всички, които четат и би могло да се случи в реалния живот, да се замислят малко повече над такива ситуации и да потърсят мнението на повече хора.

Точно това си мисля и аз, въпреки че нямам подобен проблем като бубулина, не съм го преживяла лично, но ми беше много тежко да гледам този епизод.

# 537
Аз пък съм го преживяла лично и имам друго мнение по въпроса. Peace Вярно, моето бебе беше с аномалия, с която нямаше да живее след раждането, но само аз знам какво изпитах и какво преживях след вземането на подобно решение.

# 538
Е да, но това дете можеше да си живее, пък със съвременните технологии можеше даже съвсем нормално и щастливо да си живее...както и да е

Извинявам се за объркването на имената, Василев, Генадиев...все ги бъркам  ooooh!

# 539
Да, сега разбрах, че нещо не ми се върза да е Василев  Peace
Генадиев ми е много мазен с тоя перчем, голям смях ме напуши като каза на Биляна как всички жени й завиждали за него  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт