"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 4

• 63 870
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Може и така да е. Ма защо не викнаха мъжа й, да й дадат ден да обмисли...наистина не беше животозастрашаващо. Ясно ми е че го направиха да сближат доктора и специализантката, и да покажат под какво напрежение са подложени...но все пак беше ужасна сцена. Да не говорим че за мен майката не постъпи правилно.

# 436
  • ES
Не е виновна - просто Генадиев вече не я долюбва хич, и отбеляза, че втора операция със Стилянова, в която краят е фатален. Той въобще не е наясно какво е станало всъщност. Wink
Защото чак себе си заложи Захариев: ако тя си тръгне си тръгвам и аз. Какво искаше да кае, че и той е толкова виновен за това израждане или, че тя вече е с голямо значение за него. Ах, като научи Захариева!  Laughing В промото пред киното май го хвана шубето и излъга, че му е племенница.

# 437
  • Там,където се събуждам щастлива.
На моя позната така в много късен етап от бремеността бяха видяли, че детето няма развит мозък. Ужас голям беше.

Тоя Калин: типичен мъж. Да се докаже, че е мъж с първата в тоалетната...И даже си подсвирваше.

Ама и за Жекова имам прототип. Стринка ми е медицинско лице, но все едно издава диагнози на лекар. Тон и интонация 1:1. И, свои хора все така оправя/ше в работата.

# 438
  • ES
Не знам какво виждат на тези апарати, но на моя колежка така ѝ бяха видели израстък на главата на плода и горещо ѝ препоръчваха да го махне. Тя отказа и си го роди. Нищо му нямаше на детето и сега си е живо и здраво.

# 439
  • густо майна Филибето
Отвратителен епизод. Не зная какъв морал трябва да имаш, за да умъртвиш дете, било то и без очи. А тези, които са успели да се родят 32 ГС и са с проблем, направо да ги душим?

# 440
  • sf
Аз също бих махнала бебето, ако съм сигурна,че е с такава малформация.
Много се натоварих. От известно време мисля за трето и много ме е страх от това.

# 441
Отвратителен епизод. Не зная какъв морал трябва да имаш, за да умъртвиш дете, било то и без очи. А тези, които са успели да се родят 32 ГС и са с проблем, направо да ги душим?
Преди години увредените деца ги изоставяха в детски домове и те умираха там от лоши грижи, а сега ги убиват в утробата.

# 442

Ти мислиш, че не се случва в държави, като България, където няма контрол и ненаказуемост?
Картинката е много реално дадена: лекар може да извърши подобни манипулации, въпреки че е криминално деяние (според закона), "пусни изследвания" без пари, "този пациент е мой човек."

# 443
Тежък епизод беше...Не се взема лесно такова решение..Трябваше и мъжът да е там.
Не го разбирам доктора- крещи по дъщеря си, а се захласва по асистентката...

# 444
Като казахте домове за деца с подобни проблеми: лятото отсядам в един приятел, на когото първото дете е така захвърлено в дом (буквално!). Дори не ходят да го видят. Стана вече на 10 годинки и още много може да живее....Не знам как им дава сърце.

# 445

Тука трябва трезва преценка, не морал. В състояние ли ще бъде семейството да се справи с отглеждането на дете със сериозна малформация, при положение, че знае предварително. Защото още по-голям е ужаса, такова детенце да се роди и да бъде изоставено в дом, е те това е ужасно, и трагично, и страшно .... Е, в реалноста хората сигурно биха чули поне още едно лекарско мнение преди да умъртвят детето си, биха помислили ден-два, а не като във филма, спринцовката и айдеее, давай.

# 446
  • София
Може и така да е. Ма защо не викнаха мъжа й, да й дадат ден да обмисли...наистина не беше животозастрашаващо. Ясно ми е че го направиха да сближат доктора и специализантката, и да покажат под какво напрежение са подложени...но все пак беше ужасна сцена. Да не говорим че за мен майката не постъпи правилно.
Тя се била обадила на мъжа си и каза, че и той е съгласен. Wink Но наистина беше малко прибързано и много, много натоварващо.

# 447
С това обаждане само замазаха нещата. Иначе показаха добре „професионализма” в болниците ни де.

# 448
Като казахте домове за деца с подобни проблеми: лятото отсядам в един приятел, на когото първото дете е така захвърлено в дом (буквално!). Дори не ходят да го видят. Стана вече на 10 годинки и още много може да живее....Не знам как им дава сърце.
Такъв човек не може да ми е приятел. Sad

# 449

Общи условия

Активация на акаунт