"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 4

• 63 843
  • 737
  •   1
Отговори
# 570

И просто умиргам като влязат да се возят на асансьора - майкоу, по 15 мин. нагоооре-надольууу, като Алфредо го казвам, слизат, па се качват, па някои стоят вътре и пътуват ли пътуват в двуетажната болница... Че те в Клиника на третия етаж бяха го измислили по-сериозно.

Joy Joy Joy
Да вкарат Алфредо - по ще му разбираме! Да знайш.

# 571
О, Клиника на 3 етаж беше много сладък  Joy Май предпочитам него, поне беше свеж и весел

# 572
Прекалено много задълбавате и разсъждавате  Laughing. А сериалите в общи линии са създадени с развлекателна цел. Говоря за този тип сериали, а не за тези по Дискавъри и Енимъл планет.
Аз си го гледам единствено и само за разтоварване и развлечение, затова може би не ме дразни почти нищо. Актьорите също ми допадат, в Биляна /която обсъждате непрекъснато/ не виждам нищо противно, смотано, безизразно и т.н. Може аз нещо да съм в грешка, знам ли..... newsm78
И аз съм на това мнение, гледам го за развлечение и разтоварване от ежедневния си мой стрес.
Харесва ми Joy

# 573
  • Разпиляна във въображението
За мен сериал за развлечение е Приятели като пример. Лекарска драма, май така беше анонсиран Откраднат живот, би трябвало да ни прави съпричастни, да ни кара да мислим. Половината тема е за това кога се развива действието и кой какво е казал, буквално, а не какво стои зад думите им.

Гледах момента със сестрата и Калин. Те са имали нещо помежду си по време на Биляна, но в началото. След това той е останал само с Биляна. Говореха за минало, а не нещо, което продължава и сега.

# 574
Да де, лекарска драма съгласна съм! Но не е  реалити формат, не е и по действителен случай, а просто художествена измислица.

# 575
  • Разпиляна във въображението
Да де, лекарска драма съгласна съм! Но не е  реалити формат, не е и по действителен случай, а просто художествена измислица.

Значи да не го мислим толкова. Тогава какъв е смисъла изобщо да го правят?

Генадиев ще умори Камбуров, защото му дължал услуга с назначаването си на Василев. Идиот!

# 576
Гледам филма, пускат реклама на Каменица - и кой беше барман? Димо.
Минава филмът, почват Стажантите и кой е там - Марта.
Вече ги чувствам като близки роднини - от 20 до 22 ч. не мога да ги изгоня от къщи  Joy

И после на рекламата за наденицата с макетата - Мирооо.... Simple Smile

# 577
Да де, лекарска драма съгласна съм! Но не е  реалити формат, не е и по действителен случай, а просто художествена измислица.

Значи да не го мислим толкова. Тогава какъв е смисъла изобщо да го правят?

Ааа, неее! Мислете си, говорете си...Просто ми прави впечатление, че някои много мислят, много говорят, ама май не гледат особено добре  Wink. Аз виждам смисъл в това да се прави този сериал, затова го гледам с интерес, но повечето от пишещите май не виждат, поне така се пише през ред  Wink

# 578
  • ту тук, ту там
Няма как да гледам на сериала като средство за развлечение, като има толкова тежък сюжет, разглеждат се тежки човешки драми, не е реалити, но казусите са напълно реални, някои потребители тук дори са ги преживявали... Не може да ме развлича и забавлява човешкото нещастие!

# 579
  • София
Не знам какво виждат на тези апарати, но на моя колежка така ѝ бяха видели израстък на главата на плода и горещо ѝ препоръчваха да го махне. Тя отказа и си го роди. Нищо му нямаше на детето и сега си е живо и здраво.

На моя пък детето е родено с хидроцефалия.
Има един куп документи, удостоверяващи, че е инвалидизирано, малоумно и какво ли не още... А някакъв доктор и беше казал, че детето е сляпо. Само дето хлапето събира трохите от масата, но иначе е сляпо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Иначе има клапичка, колкото копче, в мозъка, която извежда насъбралата се вода и така позволява пълноценен живот. Сега ще е в трета група и е любимка на директорката и учителките Simple Smile Непрекъснато виси най-отгоре по катерушките и е адски гушливо същество.
Добре, че както се изрази майката не са го видяли това на ехографа в 7-ми месец, иначе е щяла да абортира.
А на една приятелка на същата тази моя приятелка пък й казали, че бебето (плода) няма не знам каква си костичка в мозъка, която трябва да се появи до 4-ти месец (примерно), а жената вече е да кажем в 5-ти. И съответно отвсякъде съвети за махане на бебето и че детето ще е увредено за цял живот. Тя отказва. След време отива на преглед и - О, чудо. Костичката си е там Simple Smile
Е, ИЛИ ДОКТОРИТЕ СА ИДИОТИ ИЛИ АПАРАТИТЕ ИМ!

# 580
...или не всичко може да се види, предвиди и предотврати - за добро или лошо, не можем да контролираме 100% колкото и да ни се ще.

# 581
Епизодът с убийството на незрящото дете наистина беше много тежък, а от морална гледна точка направо страшен. До края на раждането бях на нокти - да не се окаже, че са изродили и дете без малформации ooooh!.

Ако оставим настрана сантименталностите, това което Захариев и Стилянова извършиха си беше  престъпление - съзнателно умъртвяване на плод с малформация напълно съвместима с живота . Те съвсем съзнателно нарушиха закона, а и Хипократовата клетва, която определя моралните граници, в които трябва да се простира лекарското изкуство - да не се вреди на пациента, да не се отнема живот.

Законът е да защитава правата на по-слабия, в случая да гарантира на плода, т.е. бъдещото дете, правото на живот. Законът трябва да е безпристрастен и да отсъжда справедливо. А тук какво стана - животът на детето беше пожертван, защото всички се "загрижиха" за психически лабилната в този момент майка, с цел да я отърват от бъдещи проблеми, без да си  дадат труд да обяснят реалното положение и да я подкрепят в трудния момент. Двамата медици я тласнаха към това решение, без да изтъкнат най-главния факт, че само след няколко месеца тя ще роди едно незрящо, но пък иначе здраво дете. Не случайно законът предвижда комисия да решава дали може и дали трябва да се прекъсне бременността - не майката, не мъжа й, нито пък само лекаря, който в случая влиза в ролята на лош съветник, че дори на Господ.

Стилянова изобщо няма да я коментирам. В медицинският университет не са ли я учили, че малформации съществуват и това е част от живота. Тя май все се набърква в разни криминални истории... Но пък е късметлийка, че главната вина все я носи някой друг.

Захариев и Стилянова са направо за прокурор.
(Цацаров да се самосезира  Grinning)
А иначе - от лекари с мислене като на тези двамата направо ми става страшно. Да убиеш незрящо, но иначе здраво дете - това е убийство, което се утежнява и от факта, че го извършва лекар.

Вместо да й предлагат умъртвяване на плода, трябваше да й помогнат да приеме реалността, та дори да я успокоят, че детето й ще се роди иначе напълно здраво - ще може да живее нормално, да мисли, да чувства, да бъде музикант, поет, творец (макар и не художник) т.н. То просто няма да може никога да вижда - макар, че при това развитие на медицината и в това не можем да бъдем напълно сигурни.

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 19:31 от simpatikonia

# 582
О, да, начетох се тук на обяснения колко прекрасно може да живее дете, родено без очи. Stop

# 583
И аз.
И в домовете е много хубаво. Blush

# 584
...начетох се тук на обяснения колко прекрасно може да живее дете, родено без очи. Stop

Наистина може, но ще му е трудно да живее заобиколено от хора, които биха предпочели да го убият, вместо да му дадат шанс.

А това какви са домовете за увредени деца зависи от съответното общество. И явно у нас това скоро няма да се промени, щом мисленето на болшинството от нас за хората с увреждания, е че е по-добре да ги няма и да не се раждат.

Общи условия

Активация на акаунт