"Откраднат живот" по Нова тв Тема - 4

• 63 838
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • ES
Явно лекарите работят не само между живота и смъртта, но и между морала и неморала. С тази тема почна сериала и мисля, че няма да е последния случай, в който този проблем ще бъде засяган.
В Бг е много трудно да се отгледа дете с увреждане, а за интеграция в обществото като порасне е още по-трудно.

# 586

Законът е да защитава правата на по-слабия, в случая да гарантира на плода, т.е. бъдещото дете, правото на живот.  

Същият този закон не помага с нищо на семейства на деца с малформации. Хората се борят сами и животът им е ад! Не всички издържат, семейства се разпадат и т.н.

Знаете, че дори при тежки заболявания, вместо държавата да помага, бързаме да пускаме смс-и, за да спасим някое детенце.

Напълно оправдавам действията на Захариев и решението на майката.

# 587
  • гр. Варна
Закъснях със смяната на канала - какво му има на внучето на Романова?

# 588
Аз не мога да го повярвам това дето го пишете...дайте да спрем темата и да гледаме новия епизод
Синьо е, родено преди 5 часа

# 589
  • София

Наистина може, но ще му е трудно да живее заобиколено от хора, които биха предпочели да го убият, вместо да му дадат шанс.

А това какви са домовете за увредени деца зависи от съответното общество. И явно у нас това скоро няма да се промени, щом мисленето на болшинството от нас за хората с увреждания, е че е по-добре да ги няма и да не се раждат.

За съжаление. Оттам всъщност идва главният проблем. Защото , ако повечето хора приемат истината и не се държат по гореописания начин (всички, като общество, ВСИЧКИ с болни и ВСИЧКИ със здрави деца) нещата ще се обърнат и държавата ще не ще ще започне по-сериозно и адекватно отношение.

# 590
Бе други болни, извън родата и приятелите на докторите и самите доктори няма ли, защо постоянно трябва да се лекуват едни други и да преливат от непрофесионализъм и криминални прояви. ooooh!
Много е тъпо.

# 591
В Бг е много трудно да се отгледа дете с увреждане, а за интеграция в обществото като порасне е още по-трудно.

Да така е, но трябва да се научим да приемаме тези хора и да живеем с тях. Те имат еднакви права с нас, макар и да са ощетени чисто физически още от раждането.

Скрит текст:
Като студентка пътувах във влака с едно незрящо момиче.
Всъщност чак към края на пътуването разбрах, че е незряща. Беше се качила от по-предна спирка и не преставаше да говори. Направи ми впечатление като най-милият и жизнерадостен човек от пътниците в купето. Не криеше недъга си и  очевидно не се чувстваше непълноценна. Но пък хората не знаеха как да се държат с нея. Дори ме хвана срам, че никой от младите, а и от по-възрастните мъже не стана да й помогне да си разтовари багажа. А беше и много симпатична. Направи го сама, без ни най-малко да се обиди от липсата на кавалерство. Явно беше свикнала и го приемаше философски.

Не мога да се съглася, че нейният живот не е прекрасен.
Животът е такъв, какъвто сам си го направиш.

# 592
  • Тра-ла-ла
Бебето не е ли със същата малформация като д-р Василев?!

# 593
Оф ще падна от тъпотия...за сценария няма национална кардиологична болница ни преди 30 години, ни днес...а и сега това бебе ще го спасят, а онова го убиха...а онова можеше да си живее, ако ще в дом...

# 594
  • Бургас
Оф ще падна от тъпотия...за сценария няма национална кардиологична болница ни преди 30 години, ни днес...а и сега това бебе ще го спасят, а онова го убиха...а онова можеше да си живее, ако ще в дом...

Кое бебе са убили?  newsm78

# 595

Кое бебе са убили?  newsm78
Бебето без очи.

# 596
 simpatikonia, няколко пъти вече казваш незрящо, а за мен незрящ си е просто сляп човек. Тук казаха, че то няма изобщо очни ябълки. Казвам го само като уточнение.
Чисто законово, да, извършиха престъпление.

# 597
Бебето не е ли със същата малформация като д-р Василев?!
Василев имал тетралогия на Фало, а за това мисля казаха нещо различно

# 598
Какво означава убили?Когато това не касае нас е много лесно да се съди.А дали трябва да се съди?Аз също имам позната,която избра да не "убива"детето в утробата си,за жалост това детенце почина 8 месеца след това.Ми не съм сигурна дали не сгреши с избора си,страданието и в двата случая е неизбежно,но може би щеше да бъде една идея по-леко ако беше послушала лекарите.
Предлагам да спрем тази тема,че наистина е много тежка. Peace

# 599
Айде сега, всички детски кардиохирурзи са на конгрес  Grinning

Ама тия сценаристи нямат никакво въображение newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт