Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 265
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
# 526
Не разбирам с какво Ви дразня..., но в големи филми влизате.
Ако се постараете ще видите, че от всичко написано от мен може да извлечете само полза. Разбира се само, ако желаете.

П.С. За хората, които искрено се интересуват обяснявам,  как са се случили нещата с конкретното заличаване по погрешка: В дадения случай грешката е първо в банката, че в документа за заличаване, не са написали ЧАСТИЧНО ЗАЛИЧАВАНЕ, а само ЗАЛИЧАВАНЕ, което също не е направило впечатление на нотариуса, който е внесъл документите, както и на съдията по вписване, който е направил заличаване върху всички имоти към тази ипотека.
И не, не ни е информирал продавачът, защото и той не знаеше...нали не си мислите, че си е вадил тежести/ако ми е позволено така да се изразя/.
И ще се съгласите, че ако беше недобросъвестен продавач и знаеше за това обстоятелство, негатива щеше да остане за новия купувач. Може  да си купи имот със заличена ипотека, която след няколко месеца, когато спре да се обслужва кредита да се разбере, че е станала фактическа грешка и банката тръгне да си събира дълга.

И? Какво ще се случи с купувача? Имаме ипотека, която не е противопоставима на трети лица, заличена е. Нека не се забравя, че вписването има конститутивно действие. В случая е заличена, и то по искане на кредитора. Ама той се бил объркал... Като се е объркал, ще си носи последиците.

# 527
  • София, Bulgaria
Да питам...Какво според Вас ще се случи, след като с парите на купувача не е погасен кретита, защото за наличието на такъв не се знае, и както е видно от удостоверението ипотеката е заличена. Парите вече са при продавача...той се е разпоредил с тях, както си иска...а може и да е вече на някой слънчев плаж.
Та какво следва от тук нататък...

# 528
Да питам...Какво според Вас ще се случи, след като с парите на купувача не е погасен кретита, защото за наличието на такъв не се знае, и както е видно от удостоверението ипотеката е заличена. Парите вече са при продавача...той се е разпоредил с тях, както си иска...а може и да е вече на някой слънчев плаж.

Ми нищо. Банката духа супата. И гони кредитополучателя на слънчевия плаж. И загубения си служител. Върху продадения апартамент няма ипотека и купувача е трето добросъвестно лице, към което банката изобщо няма право да предявява каквито и да било щения.

Само не знам защо се излагате?

# 529
Е как какво, банката ще му вземе имота, добре че беше наел брокер и срещу едни четири/пет хиляди лева му се размина.  Mr. Green

Извинявам се, за може би неуместната шега. Но то всички по веригата сбъркали, добре, че бяха брокерите  Crazy

# 530
  • София, Bulgaria
Умишлено ли заблуждавате хората!?!
 Или сте по-информирани от всички адвокати и нотариуси, които консултираха сделката?
Вие ще купите ли такъв имот!?

# 531
Е тя сделката е минала вече. Да му мисли банката. Купувачът е най малко засегнат.
без да имам претенции, че съм юрист, логично погледнато, купувачът няма вина.

# 532
  • София

Ми нищо. Банката духа супата. И гони кредитополучателя на слънчевия плаж. И загубения си служител. Върху продадения апартамент няма ипотека и купувача е трето добросъвестно лице, към което банката изобщо няма право да предявява каквито и да било щения.

Много точно казано! Не знам tomeva с кого се е консултирала, но ще да е бил "вещ". Още веднъж се затвърждава мнението ми, че брокерите са си само и единствено "продавачи" и за мен ненужна брънка от веригата.  Става страшно, но и смешно, когато се замесват, обсъждат "компетентно", коментират с обиграност, дори ако щете вземат решения, за неща от които имат само бегла представа. Тъжно...

# 533

Много точно казано! Не знам tomeva с кого се е консултирала, но ще да е бил "вещ". Още веднъж се затвърждава мнението ми, че брокерите са си само и единствено "продавачи" и за мен ненужна брънка от веригата.  Става страшно, но и смешно, когато се замесват, обсъждат "компетентно", коментират с обиграност, дори ако щете вземат решения, за неща от които имат само бегла представа. Тъжно...

Не е точно така.  Наши приятели купиха изгодно апартамент в Люлин който към момента на сделката е бил чист от тежести. Година и пет месеца по-рано е имал ипотека, но незнайно как тя е липсвала в удостоверението. И сега се съдят с банката вече втора година. Адвоката  по сделката вдига рамене, а строителя от който купиха е фалирал и банката гони тях. Там е някаква каша тотална.

# 534

Не е точно така.  Наши приятели купиха изгодно апартамент в Люлин който към момента на сделката е бил чист от тежести. Година и пет месеца по-рано е имал ипотека, но незнайно как тя е липсвала в удостоверението. И сега се съдят с банката вече втора година. Адвоката  по сделката вдига рамене, а строителя от който купиха е фалирал и банката гони тях. Там е някаква каша тотална.

Това направо може да те разболее. ((
Купувача си дава парите , настанява се и вместо да се радва и живее спокойно трябва да ходи по съдилища и да е в напрежение има или няма имот(( Това са много пари, понякога на няколко семейства вложени .
Защо купувача трябва да се разправя и носи отговорност за грешките на други?
 Ако човекът е ползвал фирма  за недвижими имоти не следва  ли те да отговарят, нали взимат комисионни, за да проверяват и изготвят продажбата. То тогава наистина каква отговорност носят за тези комисионни?  Ако е без фирма, нали минава през нотариус, нали се проверява в регистри на които се доверяват хората и също плащат за справка и сведение. Банката не трябва ли от тях да си търси парите? Щом е заличена ипотеката това е направено със съдействие на банката и техен служител. Най-малко купувачът е виновен и трябва да го занимават и стресират.
 Ако не е купено жилището , тогава кой ще обслужва ипотеката и заема след като е заличена?

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 06:53 от Sun Ray

# 535
  • София, Bulgaria
Аз исках само да предупредя, че стават грешки в регистрите и че не трябва да се гледа на повърхността, а обстойно да се обследват всички документи и предходни сделки. На тези,  който смятат, че няма проблем и че преувеличавам им желая успех. Не смятам да споря повече. Всеки сам си решава, за себе си знам, че без да се коригира и поправи стара грешка, без значение чия е, имот не купувам. Точка!!!

# 536
Аз исках само да предупредя, че стават грешки в регистрите и че не трябва да се гледа на повърхността, а обстойно да се обследват всички документи и предходни сделки. На тези,  който смятат, че няма проблем и че преувеличавам им желая успех. Не смятам да споря повече. Всеки сам си решава, за себе си знам, че без да се коригира и поправи стара грешка, без значение чия е, имот не купувам. Точка!!!
Извинявай, но не ми е ясно какви предходни сделки да се гледат? То трябва да излезе , че е имал ипотека имота и е "била" погасена. И за всеки такъв случай да е види към коя банка е била , да се ходи там и иска допълнителна справка и удостоверение или нещо с което да се подсигуриш при проблем след това. Това добре, ама ако не ти кажат , че изобщо е имало ипотека , а само покажат документа и така минаваш през нотариус?((
Не се заяждам, просто си е за притеснение това и не знам какво да направи човек, за да е спокоен?

# 537
tomeva, благодаря за отговора. В интерес на истината, по едно време бях почнала да се ядосвам лекинко на нашата адвокатка, която поиска стотици актове, за всички сделки в период назад като стигна до всички актове, с които собствениците на имота (доста) са си прехвърлили/продали/заменили правата за имота за да почне строителя да строи. Но може би пък и така трябва да се прави Simple Smile. От друга страна наистина може да излязат неща, които може и да не подозира човек Simple Smile. Попитах, къде би трябвало да се проверява, защото исках да сверя с разследването на нашата адвокатка. Явно това е подхода, все пак.

Това, което ми беше важно на мен беше, че тя като събира, събира информация, ни консултира и казва - тук за това би могло ...., за това еди какво си....за 3то 5то 7мо - никви проблеми, за 8 мо, има много малка вероятност, защото......На базата вече на това, ние си решаваме Simple Smile

# 538

Ако човекът е ползвал фирма  за недвижими имоти не следва  ли те да отговарят, нали взимат комисионни, за да проверяват и изготвят продажбата. То тогава наистина каква отговорност носят за тези комисионни?  
Никаква. Тяхната работа е до сделката. От там на татък не ги интересува нищо, и няма закон който да ги задължава  след сделка да носят каквато и да отговорност.
Преди доста време, когато купувах моя апартамент (със Адрес, да е ясно, не с третораздрядна фирмичка), сделка на зелено, питам какво става ако не се въведе сградата в експлоатация... никакъв отговор, "ами те, ами то"... хиляди суперлативи нищо конкретно, просто фирмата е до изповядане, прибира се комисионната и чао.

# 539
Не разбирам с какво Ви дразня..., но в големи филми влизате.
Ако се постараете ще видите, че от всичко написано от мен може да извлечете само полза. Разбира се само, ако желаете.

П.С. За хората, които искрено се интересуват обяснявам,  как са се случили нещата с конкретното заличаване по погрешка: В дадения случай грешката е първо в банката, че в документа за заличаване, не са написали ЧАСТИЧНО ЗАЛИЧАВАНЕ, а само ЗАЛИЧАВАНЕ, което също не е направило впечатление на нотариуса, който е внесъл документите, както и на съдията по вписване, който е направил заличаване върху всички имоти към тази ипотека.
И не, не ни е информирал продавачът, защото и той не знаеше...нали не си мислите, че си е вадил тежести/ако ми е позволено така да се изразя/.
И ще се съгласите, че ако беше недобросъвестен продавач и знаеше за това обстоятелство, негатива щеше да остане за новия купувач. Може  да си купи имот със заличена ипотека, която след няколко месеца, когато спре да се обслужва кредита да се разбере, че е станала фактическа грешка и банката тръгне да си събира дълга.

Еееее, с направения извод направо ..... глупости. Негатив за новия купувач няма и нямаше да има. Той е трето добросъвестно лице. Проблемът е между банката и продавача, като с така изложената обстановка на казуса, мога да кажа, че просто банката се явява с необезпечен кредит и напълно заличена по законен начин ипотека. Тук проблема е изцяло на банката. Това не е фактическа грешка - това си е заличаване по процедурата и точка. Интересно ми стана да чета юридически коментари от хора, които нямат юридическо образование, но поназнайват нещо, чули са нещо някъде и го пишат компетентно.  

Именно!
Да не се самоцитирам, но доста пъти вече написах, ползвайте специалисти бе хора (демек адвокати в случая). На един брокер нито компетентността, нито интереса му дават възможност да защити нечий интерес при малко по-заплетен казус. А има доста по-заплетени от споменатия тук.

Общи условия

Активация на акаунт