Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 293
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Искам да ИЗОСТРЯ  вниманието на всички КУПУВАЧИ, много внимавайте, проверявайте внимателно и в ДЕТАЙЛИ,  какво купувате. Последните няколко месеца, дали по стечение на обстоятелствата, но грешки и то фрапиращи в Удостоверения за вещи тежести много зачестиха. За трети пъти хващаме, заличени ипотеки и възбрани по погрешка. С една дума официално имотът няма тежести, но всъщност не е така. Заличени ипотеки, без да е трябвало да бъдат заличени. Махнати възбрани от имот, които не трябва да се махат...и т.н.

Благодаря, но аз не зная какво и къде другаде трябва да се гледа, ако е заличено в регистъра, който проверявам. Как точно се разбира, че не е трябвало да се махнат, или че са махнати по грешка... това някак не го схващам. Кои са възможни места, на които да проверим. Ако на 1то е сгрешено, кои са другите n на брой места за проверка?

Оказа се, че е много лесно...преди 8г. ипотекират 2 апартамента, за да купят единият понеже е бил още без акт 16. Година по-късно сградата е готова и втория апартамент става излишен като обезпечението към банката. Почва се процедура по частично заличаване, резултат на което трябва да се махне ипотеката....само, чеееее.... се заличва ипотеката и от двата имота. Така се получава, че ипотеката е заличена по погрешка. В Удостоверението за вещи тежести  излиза вписана продажба преди 8г. , вписана ипотека в същия ден преди 8г., вписано заличаване преди 7г..
Още по-странно е, че да се коригира грешката е още по-трудно...
И въпрос? Кой нотариус ще върне сделка при удостоверение, където идеално си пише, че няма тежести към момента.

И на въпроса: трябва да се прави ревизия на всички предходни сделки, отбелязани в Удостоверението за тежести. Никога не знаеш, кой може да е сгрешил.

И ... точно в тази хипотеза  какъв би бил риска за новия купувач - трето добросъвестно лице?

# 511
Нотариусът не върна сделката, а Вие достигнахте до всички документи сами без да бъдете уведомени от продавачите.
Съжалявам, на профил от който пишат няколко души и който профил има материален интерес да пише в темата не вярвам  Peace Пък и как помогнахте на питащите  newsm78

# 512
Съжалявам, на профил от който пишат няколко души и който профил има материален интерес да пише в темата не вярвам  Peace Пък и как помогнахте на питащите  newsm78
От кой профил пишат няколко души?

# 513
от на tomeva
поне двама различавам аз

.......... Удостоверения за вещи тежести .........

Удостоверението е за вещНи тежести
два пъти грешно го пишете
не се заяждам, първия път да е било неволно, но втория.....

# 514
от на tomeva
поне двама различавам аз

.......... Удостоверения за вещи тежести .........

Удостоверението е за вещНи тежести
два пъти грешно го пишете
не се заяждам, първия път да е било неволно, но втория.....
И от това заключи, че пишат колко човека? Laughing

Не знам но мисля, че търсиш под вола теле. Лично на мен жената ми е отговаряла на лични, на въпроси във връзка с покупката на имот и ме е съветвала и не се е облагодетелствала финансово от това. Който и да пише от нейния профил, мога само да благодаря.
Всички правим грешки като пишем, е, и ?!

# 515
Скрит текст:
Искам да ИЗОСТРЯ  вниманието на всички КУПУВАЧИ, много внимавайте, проверявайте внимателно и в ДЕТАЙЛИ,  какво купувате. Последните няколко месеца, дали по стечение на обстоятелствата, но грешки и то фрапиращи в Удостоверения за вещи тежести много зачестиха. За трети пъти хващаме, заличени ипотеки и възбрани по погрешка. С една дума официално имотът няма тежести, но всъщност не е така. Заличени ипотеки, без да е трябвало да бъдат заличени. Махнати възбрани от имот, които не трябва да се махат...и т.н.

Благодаря, но аз не зная какво и къде другаде трябва да се гледа, ако е заличено в регистъра, който проверявам. Как точно се разбира, че не е трябвало да се махнат, или че са махнати по грешка... това някак не го схващам. Кои са възможни места, на които да проверим. Ако на 1то е сгрешено, кои са другите n на брой места за проверка?

Скрит текст:
Оказа се, че е много лесно...преди 8г. ипотекират 2 апартамента, за да купят единият понеже е бил още без акт 16. Година по-късно сградата е готова и втория апартамент става излишен като обезпечението към банката. Почва се процедура по частично заличаване, резултат на което трябва да се махне ипотеката....само, чеееее.... се заличва ипотеката и от двата имота.
Така се получава, че ипотеката е заличена по погрешка. В
Скрит текст:
Удостоверението за вещи тежести  излиза вписана продажба преди 8г. , вписана ипотека в същия ден преди 8г., вписано заличаване преди 7г..
Още по-странно е, че да се коригира грешката е още по-трудно...
И въпрос? Кой нотариус ще върне сделка при удостоверение, където идеално си пише, че няма тежести към момента.

И на въпроса: трябва да се прави ревизия на всички предходни сделки, отбелязани в Удостоверението за тежести.
Никога не знаеш, кой може да е сгрешил.

И ... точно в тази хипотеза  какъв би бил риска за новия купувач - трето добросъвестно лице?

Аз благодаря на Томева за споделеното. Наистина грешки стават. Peace
И аз това щях да попитам, ако сделката беше станала, какъв е рискът за купувача. Нали грешката не е негова.  newsm78

# 516
ок, ти попита, аз ти отговрих, не само на мен ми е направило впечатление навалицата от профила

грешката е в терминологията, не в правописа
точно тя нарича и 'схемата на самостоятелен обект' - 'кадастрална схема', защото така била популярна в техните среди  Laughing
нали за професионализъм се напъваме все пак  Twisted Evil

# 517
So Lucky* , радвам се че си получила съвет.  Peace

Хората зад профила са повече от един, очеизвадно е. Просто не си обърнала внимание. Мен лично подобно нещо доста ме дразни.

# 518
ок, ти попита, аз ти отговрих, не само на мен ми е направило впечатление навалицата от профила

Не съм попадала на друг подобен коментар. Не твърдя, че не е така, защото не мога да го докажа. Както и ти не можеш да докажеш,че от профила на Томева пише "навалица". Laughing
Важното е, че помага на доста хора, най малкото, нуждаещи се от съвет.
Edit.
Редактирам , явно и на други им е направило впечатление. Винаги можете да информирате модератор, ако се случва нещо против правилата, ще се вземат мерки.

# 519
другото важно е, че нарушава правилата
и аз едит  Peace

# 520
Как по погрешка банката кредитор ще даде съгласие да се заличи ипотека, която не иска да се заличи? Защото това е процедурата. В молбата за заличаване изрично се пишат данните на имота и нотариалния акт за ипотека. А, че стават грешки, стават. Но предимно с друг тип тежести. С ипотеките банките са изключително акуратни.

За една приятелка питам? Mr. Green

# 521
Как по погрешка банката кредитор ще даде съгласие да се заличи ипотека, която не иска да се заличи? Защото това е процедурата. В молбата за заличаване изрично се пишат данните на имота и нотариалния акт за ипотека. А, че стават грешки, стават. Но предимно с друг тип тежести. С ипотеките банките са изключително акуратни.

Вероятно грешката не е на банката, а на Агенцията по вписванията - в молбата за заличаване от банката е бил 1 имот, но някой служител е цъкнал на 2-та имота.

# 522
  • София, Bulgaria
Не разбирам с какво Ви дразня..., но в големи филми влизате.
Ако се постараете ще видите, че от всичко написано от мен може да извлечете само полза. Разбира се само, ако желаете.

П.С. За хората, които искрено се интересуват обяснявам,  как са се случили нещата с конкретното заличаване по погрешка: В дадения случай грешката е първо в банката, че в документа за заличаване, не са написали ЧАСТИЧНО ЗАЛИЧАВАНЕ, а само ЗАЛИЧАВАНЕ, което също не е направило впечатление на нотариуса, който е внесъл документите, както и на съдията по вписване, който е направил заличаване върху всички имоти към тази ипотека.
И не, не ни е информирал продавачът, защото и той не знаеше...нали не си мислите, че си е вадил тежести/ако ми е позволено така да се изразя/.
И ще се съгласите, че ако беше недобросъвестен продавач и знаеше за това обстоятелство, негатива щеше да остане за новия купувач. Може  да си купи имот със заличена ипотека, която след няколко месеца, когато спре да се обслужва кредита да се разбере, че е станала фактическа грешка и банката тръгне да си събира дълга.

# 523

Вероятно грешката не е на банката, а на Агенцията по вписванията - в молбата за заличаване от банката е бил 1 имот, но някой служител е цъкнал на 2-та имота.

Вие виждали ли сте как технически изглежда това действие?  Mr. Green И къде всъщност се вписва ипотеката на всеки един имот. Като държа да отбележа, че всеки имот си има собствена партида и не е в цъкането същността.

Томева, вие юрист ли сте? Бих искала да видя как ще върнат ипотека, (на вече продаден имот на трето добросъвестно лице) която е вдигната със съгласието на банката (пък дори и грешка).

# 524
  • София
Не разбирам с какво Ви дразня..., но в големи филми влизате.
Ако се постараете ще видите, че от всичко написано от мен може да извлечете само полза. Разбира се само, ако желаете.

П.С. За хората, които искрено се интересуват обяснявам,  как са се случили нещата с конкретното заличаване по погрешка: В дадения случай грешката е първо в банката, че в документа за заличаване, не са написали ЧАСТИЧНО ЗАЛИЧАВАНЕ, а само ЗАЛИЧАВАНЕ, което също не е направило впечатление на нотариуса, който е внесъл документите, както и на съдията по вписване, който е направил заличаване върху всички имоти към тази ипотека.
И не, не ни е информирал продавачът, защото и той не знаеше...нали не си мислите, че си е вадил тежести/ако ми е позволено така да се изразя/.
И ще се съгласите, че ако беше недобросъвестен продавач и знаеше за това обстоятелство, негатива щеше да остане за новия купувач. Може  да си купи имот със заличена ипотека, която след няколко месеца, когато спре да се обслужва кредита да се разбере, че е станала фактическа грешка и банката тръгне да си събира дълга.

Еееее, с направения извод направо ..... глупости. Негатив за новия купувач няма и нямаше да има. Той е трето добросъвестно лице. Проблемът е между банката и продавача, като с така изложената обстановка на казуса, мога да кажа, че просто банката се явява с необезпечен кредит и напълно заличена по законен начин ипотека. Тук проблема е изцяло на банката. Това не е фактическа грешка - това си е заличаване по процедурата и точка. Интересно ми стана да чета юридически коментари от хора, които нямат юридическо образование, но поназнайват нещо, чули са нещо някъде и го пишат компетентно.  

Общи условия

Активация на акаунт