Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 306
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Хайде някъде другаде да си предлагаш курса ако обичаш. Това е форум и скритите реклами са забранени.

# 496
  • София
Отговорът: Просто да се разходят Simple Smile
Има паркове за тая цел.  Laughing
Аз бях задала пределно ясни критерии, по които търся жилище, и бих се ядосала, ако ме водеха на оглед в апартаменти, нямащи нищо общо с изискванията ми. Но явно има хора с повече време, на които разходките в чужди домове им доставя удоволствие.  Wink

# 497
Тонка, не се притеснявай от такива разкарвачи. Ще дойде твоят човек, ще видиш.  Sunglasses
Ние също по едно време се мотахме по някакви апартаменти, които определено не бяха нашите. От начало слушахме брокерите: "ама, елате да видите този, много е хубав, просторен, тоо 2-3хил.евро нищо не са, ако решите, че това е вашето жилище". В последствие качихме тавана с още 8000, защото видяхме, че това, което търсим няма да го намерим на тези пари, които бяхме приготвили. После пък брокерите качваха още и още и един ден се ядосах и казах: "няма да гледам нищо, което е над еди каква си сума". Да видиш колко бързо намериха, каквото търсим. Може и от брокерите да идва, те гледат да си продават "скъпите" имоти. Неудобството е само, че ти влиза тоя и оня в апартамента и трябва да им слушаш глупостите.  Joy

# 498
  • София
В нашия квартал цените са някак си фиксирани, ако мога така да се изразя и с парите, които ще разполагаме спокойно можем да намерим подходящ апартамент, дори и напълно ремонтиран. Интересното е, че аз съм се спряла на конкретно жилище вече, но всичко ще е въпрос на късмет. Защото докато не продам апартамента нищо не мога да купя. Затова се надявам по-бързо да намерим купувач. Цената, която сме обявили е напълно разумна.

# 499
Здравейте

Реших да си купя жилище (ново строителство), но изобщо не съм наясно с Акт 14 и Акт 16. Знаете ли каква е разликата и с кой акт е препоръчително да се закупи жилището?
Благодаря ви.  Wink

# 500
Според зависи, какво целиш, различни неща са препоръчителни.

Акт 14 е строеж, стигнал определен етап, акт 16 е готова сграда, която държавата е сметнала за редовна, сигурна, завършена и т.н, тоест е дала всички разрешителни.

Ако искаш по-евтино да минеш, да можеш на етап строителство да следиш качеството и да дадеш ел и вик разпределения по вкуса ти и да имаш избор от етажи и разпределения - акт 14, рискуваш да не я построят, тоест трябва да проучиш строителя и инвеститора. Акт 16 е сигурна инвестиция, но е по-скъпо и са обрани - масово са останали първи, последни етажи, северни и т.н.

Успех!

# 501
  • София, Bulgaria
Искам да ИЗОСТРЯ  вниманието на всички КУПУВАЧИ, много внимавайте, проверявайте внимателно и в ДЕТАЙЛИ,  какво купувате. Последните няколко месеца, дали по стечение на обстоятелствата, но грешки и то фрапиращи в Удостоверения за вещи тежести много зачестиха. За трети пъти хващаме, заличени ипотеки и възбрани по погрешка. С една дума официално имотът няма тежести, но всъщност не е така. Заличени ипотеки, без да е трябвало да бъдат заличени. Махнати възбрани от имот, които не трябва да се махат...и т.н.

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 16:40 от tomeva

# 502

Ако искаш по-евтино да минеш, да можеш на етап строителство да следиш качеството и да дадеш ел и вик разпределения по вкуса ти и да имаш избор от етажи и разпределения - акт 14, рискуваш да не я построят, тоест трябва да проучиш строителя и инвеститора. Акт 16 е сигурна инвестиция, но е по-скъпо и са обрани - масово са останали първи, последни етажи, северни и т.н.

След Акт 14 най-често е късно за следене на качество, защото и ел инсталациите, и ВиК инсталацията и още доста неща най-често са вече направени. Това е така, защото строителите масово започват да измазват и довършват долните етажи още докато по-горните са в строеж. Може да се искат леки изменения, ама ако трябва да се бута и престроява ще искат доплащане.
Та предимството е май само това, че има повече избор, защото който чака акт 16 най-често наистина заварва остатъците.

# 503
Благодаря ви за отговорите и съветите.

При сключване на договора трябва да реша ако искам да закупя апартамента с Акт 14(цялата сума се изплаща до Декември) или с Акт 16( сумата се изплаща при завършване на апартамента). Мислих си , че е по сигурно да изплаща апартамента, когато е готов изцяло.

А иначе вече съм си капарирала апартамента,който аз исках- на третият етаж с южно изложение.
Много се притеснявам, дано всичко да мине добре. Praynig

# 504
Искам да ИЗОСТРЯ  вниманието на всички КУПУВАЧИ, много внимавайте, проверявайте внимателно и в ДЕТАЙЛИ,  какво купувате. Последните няколко месеца, дали по стечение на обстоятелствата, но грешки и то фрапиращи в Удостоверения за вещи тежести много зачестиха. За трети пъти хващаме, заличени ипотеки и възбрани по погрешка. С една дума официално имотът няма тежести, но всъщност не е така. Заличени ипотеки, без да е трябвало да бъдат заличени. Махнати възбрани от имот, които не трябва да се махат...и т.н.

Благодаря, но аз не зная какво и къде другаде трябва да се гледа, ако е заличено в регистъра, който проверявам. Как точно се разбира, че не е трябвало да се махнат, или че са махнати по грешка... това някак не го схващам. Кои са възможни места, на които да проверим. Ако на 1то е сгрешено, кои са другите n на брой места за проверка?

# 505
хлебарка , според мен няма да получиш отговор.

Ако нотариуса, който като купувачи сме избрали не може да намери нередност, брокерите ще намерят  Outta Joint
Просто се създава паника и интерес към собствената дейност, според мен Peace

# 506
Благодаря ви за отговорите и съветите.

При сключване на договора трябва да реша ако искам да закупя апартамента с Акт 14(цялата сума се изплаща до Декември) или с Акт 16( сумата се изплаща при завършване на апартамента). Мислих си , че е по сигурно да изплаща апартамента, когато е готов изцяло.

А иначе вече съм си капарирала апартамента,който аз исках- на третият етаж с южно изложение.
Много се притеснявам, дано всичко да мине добре. Praynig
Гледай да разсрочите плащането до АКТ 16, не плащай предварително цялата сума.
Честито от мен, избрали сте хубав имот.
 Мисли позитивно, и  на сделка с адвокат твой доверен. Peace

# 507
Много обяви има в момента от изгорели семейства в нови сгради без акт 16.  Confused

В шок съм и почвам да се самонавивам на панел.

В Овча Купел ли са най-новите панели, пишете и да си помагаме, че е много зле положението всички сме в едн кюп.

Гледах и нови сгради - тесни, с малки тераси и засечени от всички страни.

Не казвам че няма хубаво ново строителство но са много малко такива сгради.

А и много квартали се презастроиха и сега им бликат фекалии от канализацията.

# 508
  • София, Bulgaria
хлебарка , според мен няма да получиш отговор.

Ако нотариуса, който като купувачи сме избрали не може да намери нередност, брокерите ще намерят  Outta Joint
Просто се създава паника и интерес към собствената дейност, според мен Peace

Точно така!!!

# 509
  • София, Bulgaria

Благодаря, но аз не зная какво и къде другаде трябва да се гледа, ако е заличено в регистъра, който проверявам. Как точно се разбира, че не е трябвало да се махнат, или че са махнати по грешка... това някак не го схващам. Кои са възможни места, на които да проверим. Ако на 1то е сгрешено, кои са другите n на брой места за проверка?

Оказа се, че е много лесно...преди 8г. ипотекират 2 апартамента, за да купят единият понеже е бил още без акт 16. Година по-късно сградата е готова и втория апартамент става излишен като обезпечението към банката. Почва се процедура по частично заличаване, резултат на което трябва да се махне ипотеката....само, чеееее.... се заличва ипотеката и от двата имота. Така се получава, че ипотеката е заличена по погрешка. В Удостоверението за вещи тежести  излиза вписана продажба преди 8г. , вписана ипотека в същия ден преди 8г., вписано заличаване преди 7г..
Още по-странно е, че да се коригира грешката е още по-трудно...
И въпрос? Кой нотариус ще върне сделка при удостоверение, където идеално си пише, че няма тежести към момента.

И на въпроса: трябва да се прави ревизия на всички предходни сделки, отбелязани в Удостоверението за тежести. Никога не знаеш, кой може да е сгрешил.

Общи условия

Активация на акаунт