Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 214
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
Бихте ли препоръчали адвокато по НИ, да хвърли едно око на Предварителен договор за покупко-продажба на имот? Въпреки, че аз вчера прегледах един примерен документ и ми се стори, че няма нищо неясно по клаузите и не знам дали ще има нужда от адвокат, но все пак не искам да рискувам

# 76
Според мен най-добрият консултант по тези въпроси са нотариусите Peace

# 77
Бих помолила за съвет: В деня на получаване на нотариалния акт на  новозакупен имот, прехвърлих партидите във ВИК и ЧЕЗ,но отивайки в топлофикация, разбрах , че старите собственици имат натрупано задължение, който факт ме накара да се откажа и стопирах нещата. Тъй като сградата е топлофицирана, но въпросното помещение не ползва парно , те не са плащали нищо през годините. Знам, че задълженията си вървят с ЕГН- то на собственика, но аз какво трябва да направя?! Имам ли срок?

Преди датата на покупката нямаш задължения, те са си на стария собственик, но не става много ясно какво си стопирала, хем имаш нотариален акт, хем си стопирала покупката ли?

На питането - споко, няма опасност да те накарат да плащаш чужди задължения, както и задължения за имот, който не е бил твоя собственост. Кво трябва да направиш ли - ми да представиш в Топлофикация копие от нотариалния акт, от който се вижда датата, на която си купила имота - за предходен период не могат да ти искат нищо.

Благодаря за отговора.
Да, не съм се изразила ясно. Аз вече съм новият собственик. Става въпрос, че се отказах от това да прехвърлям партидата в Топлофикация на мое име.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 13:59 от monesia

# 78
Тази година явно цените ще са над 1000Е навсякъде.

И аз с такова впечатление оставам, специално хубавите квартали и все пак нормални апартаменти с прави цени, това е цената на квадрат...

# 79
  • София
Здравейте.Много четох но не можах да добия представа добър ли за живеене е районът между бул. Г.М.Димитров, Пощенския институт и улица Никола Габровски?Това е в долната част на Студентски град.Благодаря предварително.
За мене е добър район. Наблизо има детски градини, училища, магазини. Транспорта е удобен до много места. Може би ще е кално и прашно заради многото строежи. Но все ще ги построят накрая и ще облагородят околното пространство.
Живея до метрото на Г.М. Димитров, доволна съм от квартала. 

# 80
 Благодаря, Aisha за отговора Simple Smile!

# 81
Здравейте.Много четох но не можах да добия представа добър ли за живеене е районът между бул. Г.М.Димитров, Пощенския институт и улица Никола Габровски?Това е в долната част на Студентски град.Благодаря предварително.

Това е един изключително презастроен вече район. Гаражите и паркоместата са недостатъчни, а все още се строи там. Сутрин стават задръствания за излизането на Г.М. Димитров. Склонът е обърнат на северозапад (все пак не е твърде стръмен, но изложението не е прекрасно). Блоковете са нагъсто, високи, залепени един за друг.
Населен е предимно с млади семейства, голяма част от контингента са бивши студенти, което все пак е някакво ниво.
https://www.google.bg/maps/@42.6569744,23.343548,3a,75y,82.35h,90t/data=!3m7!1e1!3m5!1s9MqisDWhCJvD2QXo43MD8Q!2e0!6s%2F%2Fgeo3.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3D9MqisDWhCJvD2QXo43MD8Q%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D79.64463%26pitch%3D0!7i13312!8i6656?hl=bg

# 82
Къде е това и 38900 в каква валута е? Понеже навсякъде говориш за левове, но ако става въпрос за София, и евро да е, 38900 евро за 92 квадрата апартамент ми се вижда доста изгодно, направо евтино. Все пак зависи и къде е, но за тази цена и в Обеля да е, пак е евтино. А ако е в левове, направо е подарък.

# 83
Изтрих поста без да искам, съжалявам. Татко Мецане, за Пловдив става въпрос. 38900, евро. В последствие свалиха с 500 евро. В по-централната част на квартала тези апартаменти се движат от 42 до 48-49.
Примерно там има наблизо училище, на такова разстояние е, че не си струва да се качваш на автобус, а пеша е около 10 мин. Има две спирки и шест автобусни линии, както също и две маршрутки, които се движат навсякъде из града. Лошото е само това. Излизаш от входа правиш 15 крачки и си на натоварен булевард, който отива към околовръстното. А до работата на мъжът ми е на 5 мин. с кола.

# 84
Аа, за Пловдив друга работа, чудех се аз каква е тази цена за София.
За булеварда не знам, наистина не е хубаво да си на натоварен булевард, но пък ако е по-висок етаж и ако има дръвчета между булеварда и блока, в някои случаи си се търпи; не познавам много-много Пловдив и нищо не мога да кажа.

# 85
  • София
Джони, на мен например булевардът ще ми е последна грижа. Ако ми харесва апартамента, цената е добра и като цяло жилището е на комуникативно място, е окей.

# 86
Добро утро! Някой знае ли какво й е на Обеля 2? Цените на апартаментите  евтини,въздуха чист,метро има,терени много,а нищо не се строи,на фона на цялото презастрояване в цяла София  newsm78  Само заради бившото блато ли е отбягван район,та си стои така нежелан и пуст,по мои наблюдения? Въпросът ми не е много по темата,но .. Simple Smile

# 87
  • София
Не знам какво й е на Обеля, но аз се изприщвам от мисълта да живея в онази част на София. При положение, че близо 21 години съм живяла в източните райони, там ми е тъмна Индия.

# 88
.

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 22:04 от Sause baus!

# 89
Джони, на мен например булевардът ще ми е последна грижа. Ако ми харесва апартамента, цената е добра и като цяло жилището е на комуникативно място, е окей.
Тонка, аз съм живяла в онзи квартал 22г., ако го купим, родителите ми живеят през три блока. Апартамента наистина ни хареса. Има нужда от лек ремонт, примерно да сложим паркет в хол и кухня и да го побоядисаме. Да сложим аспиратор на терасата и въобще дребни неща, няма нужда от някакво чукане, лопане и къртене месеци наред. Ние си правим планове за две седмици да се пренесем. В предварителния договор пише, че сделката трябва да стане до 16-18.05, а сега сме под наем. Правим сметка до края на май да се изнесем, за да не навлизаме в юни и да не плащаме нов наем.  Laughing
Не знам, не знам. Следобяд ще подписваме, стискайте палци всичко да е ок и онези вампири-собствениците да не са си измислили ново 20.
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт