Велико Търново - пролетна тема

• 90 400
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Писах и в Плевенската тема... Дано да ми препоръчат някой детски невролог. Имам чувството, че ще полудея вече. Cry
Недей така. Дали пък, например, плуване, стречинг, пилатес, да си отпуска раменете по някакъв начин или упражнения с гимнастическа топка няма да помогнат newsm78? Ще го преодолее/сигурна съм/. Има много по-сериозни неща/повярвай ми! Sad/- вътрешни и за цял живот. Но е така- за всеки неговото си е най-тежко.  Hug

# 466
Писах и в Плевенската тема... Дано да ми препоръчат някой детски невролог. Имам чувството, че ще полудея вече. Cry
по принцип естествено консултирай се и с лекар тиковете не се лекуват по мое мнение. дъщеря ми имаше такива много особени които аз нарекох тикове подсмърчаше с нослето без да има сополки като малка и го бърчеше особено като се притесни уж не беше нещо сероизно но понякога се влудявах че ще й остане за цял живот. Всички близки я бяха забелязали, но не направихме нищо и помежду си се уговорихме да не го коментираме и отбелязваме. Мъжът ми с доста закъснение го забеляза и понеже доста работеше не бяхме успели да го обсъдим и с него, та започна да й прави забележки. Нещата се влошиха драстично. Поговорих и с него просто да не го забелязва. С времето отмина от само себе си. Явно в моменти на напрежение й се появяваше, но отмина. Имам познати обаче които не го израстват и си остава за цял живот много зависи какъв е стреса, от какво се провокира временен ли е и до колко детето е чувствително и го таи в себе си. Ако питаш мен по-добре поговори и с психолог мисля че ще помогне значително повече. Чак ако няма ефект тогава невролог все пак неврологът  е лекар и ще го погледне от медицинската страна което значи диагноза и медикаменти, не мисля че това ви е нужно на първо време.

# 467
Здравейте,
обмислям преместване във Велико Търново ( с дете на почти 3 години).
Бих искала да попитам проблемен ли е приема в детски градини (дъщеря ми е приета и записана, но не зная ако се преместим как ще се процедира.)
Има ли частни градини (целодневна грижа) и отзиви за тях. Видях, че има кооператив, бих била благодарна на всякаква информация относно варианти за грижа за детето ( държа да посещава институция).
Каква е ситуацията с почасовата грижа, има  ли хора които се занимават, цени и тн. ( за да взимат детето от градина и за случаите когато е болно).
Последно - ориентировъчни цени за малък, топъл, приличен апартамент  - по това, което виждам из нета наемите са доста високи (250-300 лв само за една стая), така ли е реално?
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост

# 468
  • Велико Търново
Здравейте,
обмислям преместване във Велико Търново ( с дете на почти 3 години).
Бих искала да попитам проблемен ли е приема в детски градини (дъщеря ми е приета и записана, но не зная ако се преместим как ще се процедира.)
Има ли частни градини (целодневна грижа) и отзиви за тях. Видях, че има кооператив, бих била благодарна на всякаква информация относно варианти за грижа за детето ( държа да посещава институция).
Каква е ситуацията с почасовата грижа, има  ли хора които се занимават, цени и тн. ( за да взимат детето от градина и за случаите когато е болно).
Последно - ориентировъчни цени за малък, топъл, приличен апартамент  - по това, което виждам из нета наемите са доста високи (250-300 лв само за една стая), така ли е реално?
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост

Здравей!
Мисля, че няма проблем с приема в детските градини. Поне аз не съм чула за дете, което не е прието.
За кооператива на мен не ми харесва/възможно е да съм пристрастна, защото са ми съседи, но със сигурност не ми харесва как се отглеждат децата/. Не им знам системата за разходи, записване и т.н.
За наемите не знам, но аз обмислям да си пусна апартамента под наем за около 300-350/климатици в трите стаи, парно, обзаведен, печка, пералня, миялна/. Моят се намира блока преди мол-а.
За бавачка аз плащах по 15лв. на ден, но ние си станахме почти като семейство/детето стоеше в тях, ядеше от тяхната храна, гледаха го като внуче/. Не знам действителността каква е.

Дано съм ти била полезна!

# 469
Благодаря, звучи обнадеждаващо:)
Ако се стигне до там ще ви пиша за апартамента (а може и за гледачката),  bouquet

# 470
  • Велико Търново
Благодаря, звучи обнадеждаващо:)
Ако се стигне до там ще ви пиша за апартамента (а може и за гледачката),  bouquet

За гледачката няма как, защото след Мина не иска да гледа други деца, а пък е и на 67 години Simple Smile
Апартаменти много, така, че и това не е проблем, а пък и за градините мога да съдействам Hug

# 471
Благодаря много Hug

# 472
Момичета, къде в Търново мога да си купя колан за бременни, освен от Самоздрав?

# 473
Момичета, къде в Търново мога да си купя колан за бременни, освен от Самоздрав?

Мисля, че имаше в Рая тойс.

# 474
Момичета, някоя от вас правила ли си е подобна терапия и доволна ли е? Или дори само да е посещавала този салон Зорница да сподели мнение?
https://grabo.bg/veliko-tarnovo/grija-za-kosa-07t5f/ec:e448592ef … tter&dc=82218
А също да попитам ако някоя от вас си е правила балеаж доволна ли е и ако може да сподели къде го е правила?  Flutter

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 12:21 от Tsukihime

# 475
Здравейте, има ли някой който може да съдейства за прием на дете в детска градина на триъгълника, в краен случай Евгения Кисимова. Детето навършва 3 години на 4 януари и не искат да я вземат, а ще изостане доста в яслата Sad

# 476
  • Велико Търново
В "Иванка Ботева" ходи ли?

# 477
Да, отказаха и в Иванка Ботева и в Райна Княгиня

# 478
Здравейте!Трябва ни бавачка!Едното дете е на 4.6г.,а другото на 1.8.Каката посещава градина,а мъничката октомври тръгва на ясла.С таткото работим.Аз съм предимно втори смени/15,30ч./Най-често ще се налага да поема часовете от 15,00 до 18,00ч,Един път седмично ще е нужна от 8,30 до 16,00.Благодаря.

# 479
Здравейте, знаете ли къде в Търново мога да купя пинята за детски рожден ден?

Общи условия

Активация на акаунт