Любители на котки – Тема 104

• 49 306
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
addicted2U, честито и от мен  Grinning Hug

sem22, тъй като котката ти е на 14 години такова повръщане може да не е безобидно изхвърляне на косми. И изобщо едва ли е свързано с начина на хранене. Един от признаците на хронична бъбречна недостатъчност е. Може и на други заболявания да е, но не знам, а за ХБН съм сигурна. От тази гледна точка те питам - ветът ви направи ли изследвания на урина, изследвания на кръв, и по специално на показателите на креатинин и урея? Прегледа ли котката на ехограф? Ако не е, и ако не разполага с апаратура за извършване на тези изследвания, то по-добре възможно най-скоро намерете друг ветеринар, който може да ги направи.

# 61
  • София
Танче, и от мен мерси за новата темичка! Котарачковците  в началото на темата са безумно сладки, ех да можех да ги набарам!

Adicted2U, честита радост и от мен! Да ти е живо и здраво момченцето, и много да се разбират с писаната!

Като прочетох за Малта, и като знам как в Иран имат човечно отношение към котките, а и в много други страни, та се питам - само в България ли се въдят такива колосални идиоти, да тровят, убиват и измъчват животни?

# 62
  • София
Чек, как е на малтийски "пис-пис"?  Явно трябва да уча чужди езици, за да ми обърнат внимание.  Mr. Green
Нещо като "мяч-мяч" звучи, обаче това са все пак котки, обитаващи туристическа държава и разбират всякакви езици, така че реагират и на "пис-пис". Като казвам реагират, не че те ще дойдат при теб, ти трябва да се придвижиш до тях, те зор нямат.  tooth

Аз съм скромна. Искам просто да ме погледнат, за да им видя очичките, но рядко се обръщат.  Laughing Ще пробвам и с мяч-мяч.  Mr. Green Друго си е да знам чужди езици ...  hahaha hahaha hahaha

sem22, а правени ли са изследвания? Понякога повръщането е признак за болести (бъбречна недостатъчност, панкреатит и др.). Освен това може да е нещо по-безобидно, свързано с храносмилателната система (например гастрит), но в такъв случай се пият лекарства за това. На възрастния ми котарак бяха предписали човешко лекарство, но в момента не мога да ти кажа как се казваше. Имаше подобрение. Ветеринарите ми обясниха, че не бива да се допуска често повръщане, защото не трябва бактериите и микроорганизмите, които са в стомаха да отиват в устата. Така котката може да се разболее. Не говоря за нормалното изхвърляне на косми, което обикновено е 2-3 пъти месечно, а при смяна на козина малко по-често. Мъро беше започнал да повръща почти всеки ден. И беше бистро, а не храна.

Последна редакция: вт, 12 апр 2016, 10:53 от Тaня67

# 63
profi_1, Алечка, Таня67 - благодаря за отговорите. "Лиза" я гледаха на ехограф, правиха ѝ изследвания - всичко е ОК. Тук в Осло няма улични кучета и котки и домашните даже ги водиме на регулярни прегледи, които са задължителни. но това е друга тема и да не ви занимавам със законите в Норвегия.
Когато повръща косми е бяла течност/пяна. Но когато е храна си личи (вие самите знаете това).
Явно аз се безпокоя повече отколкото трябва. Чета тук че и при други котета храненето е като нашия начин. Сина ми е записал час при лекар и ще я води тези дни.....да видиме за гастрит.
Благодаря ви момичета още веднъж. Прочетеното тук в темата ми беше полезно.

# 64

Като прочетох за Малта, и като знам как в Иран имат човечно отношение към котките, а и в много други страни, та се питам - само в България ли се въдят такива колосални идиоти, да тровят, убиват и измъчват животни?

поста е 18+

В
Скрит текст:
Китай, Виетнам, Корея ги ядат, дерат живи и има фестивали, в които ги готвят живи/ в Юлин/, или един в Корея, в който измъчвам малки кученца, като вярвали, че това им давало мъжка сила, а бащите подаряват на децата си малки кученца за мъчения.

# 65
Ей, моите двете са луди по Феликс.  Особено по консервите.

И нашата много ги харесва!

Знам, че не е от свестните храни, но качествена мокра храна тук няма.
Затова от известно време смесвам пауча с пилешко месо и се изяжда всичко. Иначе само пилешко не яде.

# 66
Пауч: Феликс, Purina, Wiskas. Консерви: Daya, Fatima. Варено пилешко, пуешко, дробчета. На Purina и гранулите ядат, но моите са учени само гранули да не искат.  Mr. Green Колбаси: Попов/ прости няма/, тук там някой друг, но в нас рядко се купува, но пред всичко притеперва Маца за топено сирене.  Wink

# 67
  • Варна
Установих, че всички шкафове и гардероби са отново претъпкани от вещи и дрехи.  ooooh!
Та предвиждам тези дни да доставя на мацките неземен рай- преподреждане.  Joy
Мила направо ще се гмурка в багажите, знам аз.
Трябва да изчистя и прозорците отвън, но ми трябва асистенция-някой да държи котките затворени и надалече. Мила само да чуе проскърцването от вдигнат на терасата комарник и е цъфнала да види какво става.
Аделинда, ужасии си написала, за кучетата. Въпреки предупреждението, прочетох, пусто любопитство. И постоянно ми е в мислите. Имам молба-въздържай се от такива писания, моля! Hug Така или иначе тук няма кой да убеждаваш в хуманност.

# 68
И аз да споделя нещо забавно  Grinning

https://www.facebook.com/milos.micovic.sr/videos/942499435869005/

# 69
Та предвиждам тези дни да доставя на мацките неземен рай- преподреждане.  Joy

Почнах поетапно прибиране на зимните дрехи. Преди няколко дни изкарах черните ми палта от гардероба за да ги поставя във вакумиращи пликове. Метнах ги на спалнята и реших, че съм прекалено изморена и по-късно ще ги прибирам.
Грешкаааа.  Mr. Green Малко по-късно палтата бяха целите в котешки косми, от котка, която в момента страда от силен космопад.  Crazy Направо ми призля като видях.  Crazy

п.с. Тъй като ми е първа пролет с възрастна вече котка... нормално е сега април да се скубе повече, нали?  Thinking Направо килим от косми става за един ден.  Tired

# 70
  • София
Adicted2U,, честито и от мен! С много любов, здраве и щастие да се гледате. Heart Eyes Hug

Скрит текст:
Та предвиждам тези дни да доставя на мацките неземен рай- преподреждане.  Joy

Почнах поетапно прибиране на зимните дрехи. Преди няколко дни изкарах черните ми палта от гардероба за да ги поставя във вакумиращи пликове. Метнах ги на спалнята и реших, че съм прекалено изморена и по-късно ще ги прибирам.
Грешкаааа.  Mr. Green Малко по-късно палтата бяха целите в котешки косми, от котка, която в момента страда от силен космопадCrazy Направо ми призля като видях.  Crazy

п.с. Тъй като ми е първа пролет с възрастна вече котка... нормално е сега април да се скубе повече, нали?  Thinking Направо килим от косми става за един ден.  Tired

Laughing И да, напълно нормално е да има космопад. Wink

# 71
А кога спира този космопад?
У нас е ужас, навсякъде са.

# 72
Ще спре скоро предполагам, разреждат козината за лятото. И те махат кожусите, няма само ние да прибираме палтата.  Laughing

Кити като скочи от дивана и след нея има облак косми. Като в анимационно филмче е. Котката скача и след нея остава друга котка, направена само от косми.  hahaha

# 73
Да.  Joy Joy Joy
Като го взема да го намачкам и след това ела виж, цялата съм в косми.
Забравих снощи като прибирах бельото на ММ шкафчето отворено. Седим си ние с малката весели и щастливи, милото излиза от банята и така  #Crazy #Crazy Всичко в косми, а малчо гордо спи отгоре.  hahaha Докато да го щтракна се събуди и изчезна, та не можах да увековеча тази сцена.  Laughing

# 74

п.с. Тъй като ми е първа пролет с възрастна вече котка... нормално е сега април да се скубе повече, нали?  Thinking Направо килим от косми става за един ден.  Tired

Купи си фурминатор. Ние имаме, но се налага да го ползваме само за едната котка. Другата изобщо не се скубе. Последно мъжът ми я сресва преди няколко дни, точно преди Стейси и семейството ѝ да ни дойдат на гости. Тъй де, да не се излагаме с вандаци по земята.  Mr. Green Една торба козина свали от черната дебелана и още леко продължава да се скубе, но аз не смея, че мен ме хапе и дере. За торбата не преувеличавам, една найлонова торбичка пълна с козина махна и не ѝ личи, да и се не види. Но като се среше хубаво, после седмици наред нищо не ѝ пада от гърба, а тя е много скубеща се с неизчерпаем материал.

Общи условия

Активация на акаунт