КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 070
  • 799
  •   1
Отговори
# 75
Извинете, може ли да ми препоръчате класически хомеопат в гр.Пловдив? Благодаря

# 76
  • София
.

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 17:14 от ~Саня~

# 77
Всъщност по-скоро би трябвало да се слага майчина тинктура и от нея да се разрежда и потенцира.

# 78
  • Бургас
Някой може ли да ми каже 200СН и 200СК едно и също ли е и ако не, каква е разликата?
Благодаря.

# 79
  • Обетованата земя
Записвам се в темата с един въпрос-зелените водорасли Спирулина пречат ли по някакъв начин на хомеопатичното лечение?

# 80
  • Пловдив
Аз пък искам да попитам -за така наречената сплит доза -т.е 3 дни по 1 прием -се приема за една доза за някой,незнам дали всички го приемат за една?Ханеман ли е писал за такъв начин на даване или някой друг?

# 81
Извинете, може ли да ми препоръчате класически хомеопат в гр.Пловдив? Благодаря
Никой ли не може да помогне с препоръка за добър класически хомеопат за гр.Пловдив? Sad

# 82
За Пловдив споменаваха Теди Куцева,който е ходил да даде координати.Другата Стойка Кочева.

# 83
  • Бургас
Може ли някой да ми отговори. Спешно е.

Някой може ли да ми каже 200СН и 200СК едно и също ли е и ако не, каква е разликата?
Благодаря.

# 84
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
гугъл?

What does the “CK” listed after the active ingredient stand for?
Korsakovian dilutions are manufactured using a device specially designed to ensure that the dilution process is reproducible from one dilution to the next. Only one vial is used for the entire process. Using ultra-purified water as the solvent, the machine removes 99% of the Mother Tincture and replaces it with the same volume of solvent. The vial is succussed for 10.5 seconds. The result is called 1CK. The 2CK is prepared identically from the 1CK. The automatic process using only 1 vial allows higher dilutions to be reached. The most common Korsakovian dilutions are 200CK, 1,000CK (also called 1M), 10,000CK (10M), 50,000 CK (50M) and 100,000CK (100M or CM).

C and CK are the same, but, made by 2 different methods.

# 85
  • Бургас
А мислите ли, че ако знаех добре английски нямаше да потърся?

# 86
  • София - Варна - Бургас
А мислите ли, че ако знаех добре английски нямаше да потърся?

Цифрата преди СН - означава броят разреждания а С че разрежданията са 1:100.  Н пък означава Hahnemann (че разреждането е по метода на Ханеман)

К - означава че разреждането е по метода на руския граф Корсаков. За да спестява шишенца, той използвал едно и също шишенце, което след 100 сукусии изливал и после пълнел с дестилирана вода и пак сукусирал и т.н. При този метод обаче потенцията която е получавал е била приблизителна тъй като зависела от остатъчното количество течност вътре в шишенцето след изливането на съдържанието му.

# 87
Някой опитвал ли е хомеопатичните монопрепарати за отслабване, да сподели кои да се комбинират?

# 88
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някой опитвал ли е хомеопатичните монопрепарати за отслабване, да сподели кои да се комбинират?

Rolling Eyes
хом. препарати не се комбинират.
въобще хомеопатия за отслабване е измислена работа.
напълняването може да има 100 причини, трябва да се намерят и те са се премахнат - дали е нормално нарушение, неправилно хранене, малко движение или нещо друго, това се намира и се разботи по въпроса. 
евентуално при хормонален дисбаланс може да помогне хомеопатията, за останалите си трябва промяна.

една приятелка беше правила диета и пиеше нещо, което ми обясни, че било хомеопатия. потърсих го в гугъл и видях, че това е хормон, който тялото отделя при бременност и спомага за усвояването на мазнините в тялото, а да е подсигурен плода. та този хормон бил разреден хомеопатично (много ясно, хормонът е скъп, а така разреден получават невероятно количество  Crazy) и тя го рпиемаше заедно с някакъв определен план на хранене. беше доволна от резултата.
но това не е хомеопатия, а маркетинг!!!

# 89
Е как да не се комбинират?
Имам предвид примерно тия боаронските монопрепарати?
Те се комбинират със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт