КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 424
  • 799
  •   1
Отговори
# 285
Спри арниката и каквото и да самоназначаване на хомеопатични лекарства.
След 5 години лекуване с хомеопатия бих дала само едно лекарство и то в особено тежък шокиращ момент. А съм усетила действието на достатъчно много и съм чела доста за лекарствата (любителски).
Ако искаш да се лекуваш с хомеопатия, намери си класически хомеопат.

# 286
  • Варна
Както бях писала по-назад опитваме се да преодолеем нощно напикаване с хомеопатия. Записах синът ми в края на октомври при хомеопат. Даде ни лекарство в потенция 200 - 20 дни по-късно без промяна, няма пропуск, всяка вечер. Преборихме едно възпаление на гърлото с друго лекарство - потенция 30. На проследяването споделих какво ми е направило впечатление, относно емоции, избухливост, гняв, сълзи и липсата на промяна по отношение на напикаването. Даде ни друго лекарство в потенция 200 - 25-30 дни по-късно - все още без пропуск, няма суха нощ. Следва пак боледуване - жълто-зелени сополи и Т за около 24ч. Хомеопатично в потенция 30 и трето в потенция 200, което трябваше да дам след като хремата спре. Тя обаче се видоизмени само - т.е. избистри се, но все още си я влачи, вече 2-3 седмици подсмърча и така и не съм дала Силицея 200СН. Междувременно купихме и аларма за нощно напикаване и включих и нея в боя и не знам благодарение на кое миналата седмица беше сух ЦЯЛА седмица.  Shocked Направо чудо невиждано. Взех да си мисля, че просто всичко е било в главата. И щом аз не съм реагирала остро, той не е намирал проблем. Никога не съм се карала, наказвала или подобни, събирах мокрите чаршафи и слагах нови.. Сега като се задействах - хомеопат, аларма и явно детето си даде сметка, че това не е ок. Но пък досега винаги твърдеше, че не се усеша... Не знам.. За сметка на тая радост обаче се усъмних, че може да има хемороиди.. макар че е едва на 5г.. Просто имахме няколко ситуации при изхождане да се оплаква, че го боли(боде) и му е трудно да се изходи, има и кръв. И преди сме имали ситуации на по-затегнато положение, ама чак такава болка в очите му не съм виждала.. Звънях на хомеопата да питам предвид така променената картина да давам ли изобщо тази силицея - в понеделник ще се видим.
Чудех се може ли някой от първите 2 лекарства във висока потенция чак сега два-три месеца по-късно да дава резултат.. ? Или пък покрай сопола и това да сме излекували?

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 21:56 от MiRa^

# 287
MiRa^, алармата какво точно представлява?
Детето спира да се напишква, откакто има аларма; новото са хемороиди, оплакване за болка и кръв - това кога се появява?

# 288
Здравейте на всички! Нова съм във форума, въпреки че го чета редовно.
Ще се радвам ако споделите опит, информация или мнение относно това дали дадено хомеопатично лекарство може да навреди и ако да обратима ли е тази вреда.
Случаят е следният:
Преди 2 месеца на синът ми /на 9 г./ се установи късогледство с -1,0 и -1,5D.
Решихме, че няма да слага очила и ще се опитаме да подобрим състоянието с алтернативни методи.
Консултирахме се с лекар хомеопат, който след интервю прецени да даде Карцинозин 200 СН еднократно. Веднага на следващия ден след очен преглед се установи влошаване и допълнително покачване на диоптрите съответно до -1,5 и -2,0. Няма на какво друго да отдам толкова бързо влошаване освен на лекарството. Лекарят ни каза, че категорично не е от лекарството, а вероятно от израстването или нещо друго. Посъветва ни да изчакаме, мина 1 месец и до момента положението е същото.
Въпросът ми е:
1. Лекарството ли е неправилно предписано и каква би могла да бъде причината за влошаването?
2. Възможно ли е подобрение или поне връщане в изходно положение на първоначалните стойности на диоптрите?
Благодаря предварително на всички отзовали се!

# 289
  • Варна
MiRa^, алармата какво точно представлява?
Детето спира да се напишква, откакто има аларма; новото са хемороиди, оплакване за болка и кръв - това кога се появява?

https://tenscare.bg/magazin/inkontinentsiya/childrens-dry-night-trainer/
Това е алармата. От Амазон съм я поръчвала обаче, на половин цена. Последните 10 дни имаме фал само една нощ. И тогава не бяхме сложили алармата. Ще кажеш като я сложим и той явно се чувства защитен ли.. не знам вече какво да си мисля. Не вярвам, че за толкова кратко време се е научил в следствие от алармата да разпознава сигналът на пълен пикочен мехур. Още повече, че тя реално май 3 или 4 пъти се активира, в които той определено не се събуди.
Хемороидите не съм сигурна дали изобщо е това и дали е новост.. В смисъл и друг път се е случвало след като се изходи на салфетката да има кръв.. ако е бил по-затегнат.. Мислила съм си, че е някой капилярче нещо.. отдавала съм го на запека.. но пък не било драма, че не може да се изходи или да реве, че му бучело. Инцидентно е било. А сега дори не беше така запечен да речем. Имаше и ситуация, в която така и не ходи по нужда, но порева как му се ходило, но не може, ревеше, че го боли, бучело му..

# 290
  • София - Варна - Бургас
С такава алармена механика може да се травмира крехката детска психика в гонитбата на бързи резултати.
 Обичайно пак се действа анти - симптоматично, като вместо да се търси причината се потиска следствието с всички произтичащи от това негативи.

# 291
  • Варна
Aleksander алармата ми беше последният влак в общи линии. Исках първо да опитам с хомеопатия и тогава да опра до алармата.Два месеца след началото с хомеопатията и липсата на напредък, получих алармата. Исках да изчакам още с нея, но детето беше запознато с идеята и сам изяви желание да я вкараме в действие. Едва ли много се травмира след като ми казва, че ако не спре да се напикава, ще си намери жена, която се напикава и ще си спят заедно с алармите.  Laughing

# 292
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Едва ли много се травмира след като ми казва, че ако не спре да се напикава, ще си намери жена, която се напикава и ще си спят заедно с алармите.  Laughing

Joy децата са страхотни в измисляне на стратегии за постигане на вътрешен баланс... Hug

# 293
Мира, детето ти има чудесно чувство за хумор.
Два месеца може и да са малко за хроничен проблем.

# 294
  • София - Варна - Бургас
Aleksander алармата ми беше последният влак в общи линии. Исках първо да опитам с хомеопатия и тогава да опра до алармата.Два месеца след началото с хомеопатията и липсата на напредък, получих алармата. Исках да изчакам още с нея, но детето беше запознато с идеята и сам изяви желание да я вкараме в действие. Едва ли много се травмира след като ми казва, че ако не спре да се напикава, ще си намери жена, която се напикава и ще си спят заедно с алармите.  Laughing

Казах го по-скоро по принцип, а смисъла е че най-добре е когато се открие причината и тя се лекува.

# 295
  • Стара Загора
Здравейте от няколко дни синът ми е на хомеопатично лечение.Хомеопата каза, че само трябва да намали какаото -не да го спре нацяло.Но сега чета на лекарството ,че въобще не трябва да се яде какао по време на лечение .Давам му по едно блокче черен шоколад 70% на ден, мислех ,че е остаряло схващане това за какаото като антидот  newsm78.Какво мислите?

# 296
  • Русе
Здравейте от няколко дни синът ми е на хомеопатично лечение.Хомеопата каза, че само трябва да намали какаото -не да го спре нацяло.Но сега чета на лекарството ,че въобще не трябва да се яде какао по време на лечение .Давам му по едно блокче черен шоколад 70% на ден, мислех ,че е остаряло схващане това за какаото като антидот  newsm78.Какво мислите?
Индивидуално е. И аз в началото много следях и не давах да пият какао, вкъщи шоколад почти не се яде, така, че с него сме нямали проблем. Но синът ми в един момент каза, че вече не иска да се мие с детска паста за зъби, защото е голям и започна да се мие с нашата - ментова. Ами - действало си е лекарството, когато се е налагало да взема.

А какво е това лекарство, на което пише да не се яде какао? До сега на такова не съм попадала. На лекарствата, които имам(на Helios и на Boiron) на етикетчетата пише само наименование, производител, разрешително, срок на годност и как да се съхраняват... Thinking

# 297
  • Стара Загора
Благодаря  bouquet на Helios e.Пише го на хартиената торбичка ,с която са го пратили.Описано е как се приема ,съхранява и че до края на лечението не се приема кафе,кола,мента,шоколад, пикантни храни,лук,чесън..

# 298
Какао, кафе, мента - с час разлика от лекарството.
Много редки изключения може да има препоръка да бъдат спрени.
Да си намали какаото/кафе може да бъде препоръчано, за да се наблюдава ефекта на лекарството.
След последното лекарство, придобих енергия да построя китайската стена. Ако мушна след това и две кафета, сигурно няма да спя 3 дни.

# 299
  • Стара Загора
 Joy Ясно ,то при нас проблема е обратен ,много е активен.Трябва да се успокои, лекарството е Карцинозин ,ако има значение.

Общи условия

Активация на акаунт