КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 303
  • 799
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте! Нова съм в темата и за това най-напред ще се представя. Майка съм на седемгодишно момиченце с хиперактивност, но без дефицит на вниманието.
Може би в темата се е писало по-рано за деца с подобни проблеми, но в момента нямам достатъчно време да изчета всичко.
Интересува ме дали някой от вас има опит при лечение на хиперактивност и дали би споделил резултатите?

# 346
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Интересува ме дали някой от вас има опит при лечение на хиперактивност и дали би споделил резултатите?

опит нямам, но съм чела, че храненето е много важно.

# 347
  • София - Варна - Бургас

За класическата хомеопатия това е всекидневие. Само класическата хомеопатия обяснява логическата последователност, но не само обяснява, а и лекува. Лекува причината, а не последиците. И тук храненето няма нищо общо. Е, почти нищо общо.

# 348
Александър, не съм съгласна с храненето. Има много голямо значение какво гориво се слага в машината!

# 349
А някой може ли да ми препоръча кл.хомеопат ,който да работи онлайн.в смисъл интервюто и всичко останало да са дистанционно,че съм с три деца ,четвърто на път и не съм много мобилна!

# 350
И тук храненето няма нищо общо. Е, почти нищо общо.[/color]

да, бе, няма нищо общо...

бухай МcD и кола, пък после нека хомеопатията да помага... Whistling

Мари, разбирам причините, но мисля, че е важно и виждането. хомеопатът наблюдава детето, как се изразява, как реагира.
иначе ако е дистанционно, всичко ще е пречупено през твоята призма. Peace

# 351
Да разбирам,хомеопатите ,които харесвам не са от София ,писах им но предпочитат лични консултаци,има няколко ,които извършват и онлайн интервюта ,но ми се сториха много комерсиални.Дано да открия нашия човек Hug

# 352
Иван Кацаров работи онлайн.

# 353
  • Варна

За класическата хомеопатия това е всекидневие. Само класическата хомеопатия обяснява логическата последователност, но не само обяснява, а и лекува. Лекува причината, а не последиците. И тук храненето няма нищо общо. Е, почти нищо общо.

Извинявайте, че така нахълтвам в темата, до сега само ви четях. Лекувам синът си с хомеопатия от около 4 години и ми е интересна темата ви. Вашето изказване обаче ме провокира да споделя мнение. Мисля, че има доста родители, които си мислят, че децата им са хиперактивни, аз бях една от тях. Не искам да омаловажавам реално поставена диагноза, но личният ми опит беше, че именно храната провокираше симптоми, подобни на тези на хиперактивното дете. Има доста изследвания и статии по въпроса за това как определени оцветители и консерванти влияят на децата. За една поставена диагноза с доказан проблем съм сигурна, че диетата е в основата на лечението. Не съм медицинско лице, нито имам опит с други деца, споделям само собствения си опит с детето ми.

miss piggy, бихте ли споделили как ви е поставена диагнозата?

# 354
  • София
Здравейте! Лекувам от години и двете си деца с хомеопатия, добре съм запозната с механизмите на действие на лекарствата и за начина на съхранение, имам пълна вяра на хомеопатичката ни. Обаче днес по невнимание пъхнах телефона си за 15 мин в същия джоб, в който бяха и капките на детето. Дали съм успяла да ги повредя?

# 355
Момичета,виждам ,че отдавна лекувате децата си с кл.хомеопатия?На първото интервю присъства детето и майката нали?Хомеопата определя типа на детето?Това лекарство ли е основното ,в смисъл кой тип е детето?Или хомеопата преценява според ситуацията?Ако не се даде правилното може ли да навреди?

# 356
  • София
Няма да се впускам в подробности, но последно детето беше изследвано обстойно в клиниката "Св.Никола" към Александровска болница.
Преди това сме посещавали психолози.

Относно храненето - да, от значение е. Но трябва ли детето ми да кара само на бистра водица и няколко резенчета краставица, за да няма сили да мърда и съответно да намалим движението?
Има периоди, когато не желае да се храни и в продължение на дни се храни съвсем малко. И въпреки това намира сили да се движи нон-стоп.
Относно колата и сладкото - виждала съм деца, които покрай някое празненство попрекалят, превъзбудят се. но бързо се изтощават, направо си прегарят. Това не се отнася за хиперактивните деца.
Понякога за моето дете се чуся от къде черпи енергия.
Това са много специални деца, които биха могли да постигнат невероятни успехи, ако им се създадат подходящи условия.

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 21:03 от miss piggy

# 357
Но трябва ли детето ми да кара само на бистра водица и няколко резенчета краставица, за да няма сили да мърда и съответно да намалим движението?

мисля, че тук никой не е имал това предвид.
погледни gaps диетата.

Относно колата и сладкото - виждала съм деца, които покрай някое празненство попрекалят, превъзбудят се. но бързо се изтощават, направо си прегарят.

моето кола не пие, но от захар става като динамо и въобще не прегаря бързо.
не е хиперактивен, просто захар яде рядко.
имам поглед над деца с подобни проблеми, едно от приятелчетата му е също перпетуум мобиле Peace

Момичета,виждам ,че отдавна лекувате децата си с кл.хомеопатия?На първото интервю присъства детето и майката нали?Хомеопата определя типа на детето?Това лекарство ли е основното ,в смисъл кой тип е детето?Или хомеопата преценява според ситуацията?Ако не се даде правилното може ли да навреди?

имаш предвид конституционно лекарство?
аз не знам моето конст. лекарство, нито на детето  Peace
разбира се, че може да навреди - могат да се появят нови симптоми, които преди детето не ги е имало. може и да се подтисне нещо....

# 358
  • Варна
Няма да се впускам в подробности, но последно детето беше изследвано обстойно в клиниката "Св.Никола" към Александровска болница.
Преди това сме посещавали психолози.

Относно храненето - да, от значение е. Но трябва ли детето ми да кара само на бистра водица и няколко резенчета краставица, за да няма сили да мърда и съответно да намалим движението?
Има периоди, когато не желае да се храни и в продължение на дни се храни съвсем малко. И въпреки това намира сили да се движи нон-стоп.
Относно колата и сладкото - виждала съм деца, които покрай някое празненство попрекалят, превъзбудят се. но бързо се изтощават, направо си прегарят. Това не се отнася за хиперактивните деца.
Понякога за моето дете се чуся от къде черпи енергия.
Това са много специални деца, които биха могли да постигнат невероятни успехи, ако им се създадат подходящи условия.

Сигурна съм, че правите всичко нужно за детенцето, написаното по-рано от мен не беше конкретно насочено към вас (освен конркретния ми върпос). Както писах по-рано, коментарът ми беше провокиран от становището, че храната почти няма касателство с проблема ви. Мисля, че хомеопат би ви помогнал много. На мен ми помогна за много силно изразено заекване, просто трябва да попаднете на правилния специалист.
Сестра ми работи от дълги години като детска учителка в детска градина в Канада. Там има преки наблюдения върху деца с различни проблеми, включително аутизъм, синдром на дефицит на вниманието, хиперактивност, обсесиивно-компулсивно разстройство. Тя беше тази, която ми даде обяснение на поведението на сина ми, че определени храни му действат супер възбуждащо. Тогава той беше на две и почти не ядеше сладко. Кока кола е опитвал от любопитство, но не му харесва. Захарта, оцветителите и консервантите не са само в газираните напитки и сладките боклучки в магазините.

# 359
здравейте
първо искам да се извиня ако са коментирани въпросите ми , но нямам възможност да прочета всички теми назад и за това реших да питам

1. бихте ли ми препоръчали добър хомеопат в София на приемливи цени
2. имате ли мнение за Петко хомеопата от аптеки Хера - доволни ли сте ( само при него съм ходила веднъж )
3 вярно ли е че щом се приема хомеопатия в никой случай не трябва да се приемат лекарства -аналгин даже ?

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт