КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 402
  • 799
  •   1
Отговори
# 330
не виждам логика постоянно да душиш камфор. newsm78
след като смяташ, че си антидотирал с камфора, то няма как тези симптоми да са от игнацията.

имал ли си някога подобни симптоми/кризи?

аз съм на мнение, че в момента нищо не трябва да взимаш. както и да оставиш камфора на мира.

Такова нещо досега не ми се е случвало. Почва от очите, цялата глава като каска/спазми/, крайниците /мускулите/, корема/комплект/, горят+спазми,кисел привкус. Не съм сигурен че съм антидотирал. Да не е пък от камфора.  newsm78

# 331

[/quote]

Не взимай Игнация засега, поне няколко месеца. Напълно възможно е от нея да си си докарал симптомите.  На мен точно Игнация ми докара много голям проблем и въпреки твърдението на хомеопата , че не е от това, аз съвсем отговорно твърдя, че при МЕН си беше точно доказване на лекарството. Дадоха ми 1М , два пъти седмично прием в продължение на месец. Като чуя, не е от лекарството, се възмущавам винаги.
[/quote]
 Cry

# 332
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дадоха ми 1М , два пъти седмично прием в продължение на месец. Като чуя, не е от лекарството, се възмущавам винаги.

това не е лечение по класическия метод.

Такова нещо досега не ми се е случвало.

след като не си имал такива оплаквания, то няма как да е лечебна криза, която ще отмине след 2-3 дена.
пълната картина на игнация не ми е позната, но мисля, че не е това, което описваш, ерго не ми прилича на доказване. тук обаче е добре някой по-вещ да се изкаже.
аз обикновено отварям materia medica и чета индикациите. ако покриваш картината, то може да си го доказал лекарството.

ако не - паник атаки? newsm78

# 333
Не се антидотира така лесно хомеопатично лекарство. Въз основа на картината е необходимо да се направи ново предписание.
5 гранули са лоша доза. Правилното ХЛ се предписва в течна форма! Било то и за всеки прием да се прави нов разтвор от 1-2 гранули.
Игнация е голямо лекарство с много симптоми. Не може виртуално да бъде разгадана от любители и пациенти какво ти се е случило.
ММ тези дни преживя хомеопатична криза. Всеки от неговите си симптоми за много кратко време в доста силна форма.
Това е от лекарството. И хомеопатът му го потвърди при чуването.
Аз бих премислили хомеопата - защото не е предписано лекарството в течен прием.
Да не говорим и 5 гранули.
От боаронските е достатъчна 1, от направените в хом.аптека - 2.

# 334
Дадоха ми 1М , два пъти седмично прием в продължение на месец. Като чуя, не е от лекарството, се възмущавам винаги.

това не е лечение по класическия метод.

Много хомеопати се наричат " Класически хомеопат" и твърдят, че лечението им е по класически метод , но за съжаление на практика не е така. Докато го установи пациента, минава много време и трябва много четене.
Антидотиране може да се постигне с друго лекарство, но наистина е важно да го даде лекуващия хомеопат.

# 335
Благодаря за отговорите! И преди при тревожност имах симптоми но не чак такива. Понеже преди ми подейства положително Игнацията си мислех да не е висока потенцията. Хомеопата ми предлага 200СН и твърди че това е моето лекарство. Някъде бях че и 1 и 5 гранули в 30СН потенция да вземеш все тая newsm78. В момента нямам възможност да ида при друг.  Доказването колко може да трае и докога има възможност за реакция.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 08:57 от Seeker@

# 336
Може и много, може и малко. Няма еднозначен отговор.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 09:08 от Жар_птица

# 337
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Някъде бях че и 1 и 5 гранули в 30СН потенция да вземеш все тая newsm78.

да, това е така, води се за един прием, независимо дали са 1 или 100 гранули.
тук въпросът е, че само първият прием може да е на гранули, следващите приеми са на течно лекарство.

незнам колко може да трае едно доказване. обикновено, ако тръгна да доказвам лекарство и хомеопатът го дотира с друго лекарство и то бързо, защото трябва да се обадя, ако се появят нови симптоми.

# 338
Възможно ли е шише камфоров спирт употребено в рамките на 3 дни да предизвика симптоми подобни на "доказване"

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 14:28 от Seeker@

# 339
Възможно е, ако си много чувствителен човек. Спри камфора.
Твърде възможно е да не си доказал Игнацията, а това да е нормалното развитие на тревожността ти. Така или иначе хомеопат може да прецени след дълго интервю.
По-добре си намери добър психотерапевт и заедно решете как да процедирате.
Потенция 30 не е чак толкова висока, минали са две седмици от първоначалните приеми. Малко вероятно е да е от Игнацията, но не невъзможно. Опитвам се да те успокоя.
Освен това антидот на Игнация е точно хомеопатичното Камфор, както и някои други. Пулсатила е главният антидот, но в никакъв случай не вземай нищо повече.

Всъщност сега пак прочетох и не разбрах колко пъти се вземал Игнация първия път до влошаването и колко време е минало до втората единична доза?

# 340
Всъщност сега пак прочетох и не разбрах колко пъти се вземал Игнация първия път до влошаването и колко време е минало до втората единична доза?
Декември месец два пъти/неделя и вторник/ и предния понеделник.Това е.
Когато я взех първия път много скоро се почуствах отлично.Всичко беше изчезнало.
Втория беше 50/50.
Последния скоро след вземането тревожността рязко се увеличи, само че нямам спомен дали бяха налице и симптомите които се появиха на другия ден. Не знаех че камфора е също мощно лекарство и има симптоми които наподобяват моите. Особено чувството на парене по тялото,органите и крайниците.
Хомеопата ми /боаронски/  каза да взема Арсеникум Албум за паренето и магнезии за крампите. Но не знам дали е добра идея. С какво може да се антидотира камфора.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 16:20 от Seeker@

# 341
От декември до сега не вярвам да е от ХЛ.
Между другото работата с психотерапевт много помага успоредно с хомеопата. Особено, ако първо и терапевта и после споделиш откритото с хомеопата.

# 342
Здравейте, моля за координати на Мечка Малинарка на лични. Предварително благодаря.
Дали някой може до помогне с координати за връзка? Благодаря.

# 343
  • Русе
Здравейте, моля за координати на Мечка Малинарка на лични. Предварително благодаря.
Дали някой може до помогне с координати за връзка? Благодаря.
С лично съобщение не става ли?

# 344
Здравейте ,
някой лекувал ли е успешно паник атаки ?
Мьжьт ми получава и искам да се консултирам с хомеопат.

Общи условия

Активация на акаунт