Вечеряте ли заедно?

• 29 384
  • 462
  •   1
Отговори
# 135
И  у нас не са на почит колективните вечери и закуски.
Случва се, ако сме се прибрали по едно и също време.
ММ работи вечер често, детето е отделно вече.
Чудя са как си говорите и споделяте по време на хранене, не се ли разсейвате така?
Ами аз от говорене най-много да се задавя с храната.
Предпочитам да хапна сама набързо, а после да си говорим спокойно, на пълен стомах.
С колегите не се виждам да обядваме заедно - не обичам да гледам дъвчене и мляскане.

# 136
Не, същото като да отидеш с приятели на ресторант.

# 137
  • София
всеки се храни, когато е гладен.
от спорта си съм възневидяла всички ограничения и обязаности относно храненето под час, режим и вид. няма да стоя и миг гладна повече в този живот  Simple Smile
детето ми е злоядо. не мога да му кажа "яж", когато не е гладно, защото е време за вечеря. нито да му кажа  "изчакай, след малко". училището му създава режим така или иначе.
мъжа ми е ОК. не го занимава това с храненето заедно.
ако времето за вечеря е времето "за нас", за "семейството", ми това би било по-тревожно. времето за нас е всяко, по което сме заедно.

# 138
ако времето за вечеря е времето "за нас", за "семейството", ми това би било по-тревожно. времето за нас е всяко, по което сме заедно.
За съжаление денем няма как да не ходим на училище, работа...

# 139
  • София
За съжаление в 98 % от случаите - не. И то не защото нямаме желание, а поради други обстоятелства. Един е на диета и яде в 6 вечерта, друг е с детето навън... На един не му се яде сега или изобщо не му се яде. Ей такива баналности.  Crazy
Когато бях дете, всички сядахме заедно да се храним вечер, което го отчитам като нещо много положително.

# 140
  • София
Времето заедно всички някак не ни се получава. Отделям време на дъщеря си, на сина си или на мъжа си отделно, след като са вечеряли. Или по друго време, през деня.

# 141
Лятото сме на балкона, не гледаме въобще телевизия.

Mммм, колко приятно - да си вечеряш на балкона. У нас не може, защото си купихме жилище със зазидан кухненски балкон. На бай Ганьо му дай да се остъкли, да се зазида и да усвои пространство. И понеже не ни се занимаваше с разрушителни дейности, оставихме си го така. Но балконът на хола поне не е пипан и там може да се пие (но само когато комшията не пече скумрии на неговия).

# 142

Ами ние, например не сме заедно през останалото време в пет от седемте дни на седмицата. Детето е на училище, а ние- на работа - и двамата работим на пълен работен ден. Освен това- изисква се някакво време за придвижване от работа до дома, останалото време е точно колкото да вечеряме, да си поговорим , да споделяме случки от деня.

Няма правилен и грешен начин, всеки си има свое разбиране. Но аз например, държа детето ми да яде горе-долу ако не в едни и същи, то в приблизително еднакви часове. След като е обядвало ,не мога да повярвам,че за вечеря ще огладнее толкова,че да не може да изтърпи някакъв толеранс от 30-50-60 минути.

# 143
  • MI

Чудя са как си говорите и споделяте по време на хранене, не се ли разсейвате така?
Ами аз от говорене най-много да се задавя с храната.

Ами, ядем по-бавно  Laughing В смисъл, първо гълташ, после говориш, през това време другия яде и така. Отива и час понякога, но нали това е идеята.  Peace

Много добре звучи вечеря на балкона  Heart Eyes Само дето аз съм любима храна на комарите, а тук са на пълчища...

# 144
  • София
Защо трябва детето да стои и да чака гладно цял час? Само за да седнете после заедно на масата.

Ей така са тероризирали мъжа ми, както писах по-назад. Той и до ден днешен ненавижда всякакъв намек дори за режим и задължения свързани с храненето. Има много кофти спомени от тогава, как със сестра му са чакали бащата да се прибере, за да вечерят заедно  Tired

# 145
Аааа, на децата давам по-раничко ако са гладни, не ги заставям да чакат до вечеря. Но с мм предпочитаме да се изчакваме. Разбира се, понякога това не е възможно, но който е вечерял пръв, после прави компания на другия.
nelig, има едни миризливи пръчки срещу комари - палиш ги и те не идват.

# 146
  • София
Моето домочадие много обича да сядаме на вечеря, така че го правим, но ако децата ги няма или съм сама, много обичам да хапвам набързо и да не се занимавам с протяжни слагания и вдигания на маси, вадене и прибиране на сто неща и дърдорене на масата. Предпочитам да хапна и да си легна да чета  Embarassed Като някой ден децата си хванат пътя, мисля, че точно така ще правя, просто мъжът ми още не го знае  Laughing

Сега обаче, слагам, сядам, приказвам, слушам ... не че ми е лошо, не се оплаквам, всички се включват и в слагане и вдигане, не съм слугинче - и обикновено в почивните дни и на мен ми е кеф, но в работните се прибирам много изморена психически и имам нужда да разпусна в самота. Но пък си заслужава де, дребното хем дърдори и разказва за градината и децата, хем я учим да спира малко и да изслушва другите; мъжът ми, мълчаливецът, се разговаря и той охотно; и тийнейджъра дори изпълзява от бърлогата и приказва ли, приказва. И на всички им е приятно така и си седииим, докато малката не се сети, че иска да гледа Сънчо или мен вече ме хванат нервите от това седене и започна да разтребвам  Laughing

# 147
Защо трябва детето да стои и да чака гладно цял час? Само за да седнете после заедно на масата.

Не, не е за да седнем заедно, аз принципно написах, че искам детето да има някакви приблизително еднакви часове за хранене. Понякога няма как да е готова вечерята на момента, затова е хубаво да изчака,а не като каже "искам да ям", да яде нещо си само и само да се каже, че е яло. Друг е въпросът, че не помня моето да е казало, че е гладно, рядко му се случва.

# 148
  • София
Ти написа, че ако детето ти е гладно, трябва да може да изтърпи толеранс от 30-50-60 минути. За мен това е неадекватно. Аз съм на 38 и когато съм гладна озверявам, и ако не хапна до 15-тина минути мога да набия някой. Не съм някакво медицинско чудо, напротив - познавам още доста хора като мен, в т.ч. и доведения ми баща, който е на 67 години и много мил човек - освен когато е гладен  Laughing

# 149
  • MI
nelig, има едни миризливи пръчки срещу комари - палиш ги и те не идват.

Помагат ли? Всичко друго съм пробвала, все ме хапят  Sad

Таис, и аз като огладнея ставам звяр  Laughing Затова, ако трябва да изчакам хапвам нещо малко - плод или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт