Вечеряте ли заедно?

• 29 383
  • 462
  •   1
Отговори
# 330
Аз също в брака не успях да уцеля екватора на домакинските задължения Simple Smile Но нито аз върша абсолютно всичко, нито той не върши пък съвсем нищо. Нито можем да разделим разходите/приходите поравно, нито работата. Но разделяме умората. Когато аз като съм уморена той се усеща и поема нещо, и обратно. Важното е никой да не дава зор на другия. Ако изискваше нещо от мен, щеше да е друго (и доста по-обидно естествено, все пак не съм домакиня, но и да бях пак не бих търпяла претенции как и кога да се случват нещата).

# 331
  • Sofia
The Black Cat, и аз в момента отнасям повечето домакинска работа. Просто аз работя от вкъщи и имам с пъти повече свободно време. Какво, да чакам ММ да се върне в 19-20 и да готви тогава ли? Не че не знам и за такива случаи, и то с жени които просто не работят и пак очакват половината поне домакинска работа да се свърши от мъжа. Ако аз работя повече съответно ще очаквам повечето домакинска работа да я поеме той. Струва ми се нормално и подразбиращо се.Всеки трябва да допринася с нещо за семейството - с пари, работа, уважение и т.н. Не може единия да допринася само с красотата и неотразимостта си  Laughing Пък нил той мъж или жена. Иначе да, много е дразнещо ако някой очаква че винаги всичко ти трябва да вършиш. Това не бих го търпяла и ден.
   Аз също в момента работя по-малко от моя човек (в часово отношение), но не виждам каква е връзката между това и домашните задължения – да се изпереш, да си изчистиш, да си сготвиш (ако държиш да ядеш точно домашно приготвени ястия и гозби) би следвало да са прийоми на всеки пораснал (умствено и физически) индивид. Ние не готвим често, всяка вечер пък – съвсем непосилно ми се вижда (да кажем, че имаме нестандартни хранителни навици), но да, в редките пъти, когато на вечеря сме консумирали храна, преминала термична обработка у дома, любимият се е захващал с това, след като се прибере от работа. Следобеда аз, например, може да съм изчистила, изпрала и простряла, пуснала прахосмукачка и минала с моп – при тези обстоятелства, просто няма сила на света, която да не накара да се захвана и с вечерята, абстрахирайки се от факта, че не обичам да готвя. Wink

The Black Cat, и аз в момента отнасям повечето домакинска работа. Просто аз работя от вкъщи и имам с пъти повече свободно време.
   Това не съм сигурна, че го разбрах. newsm78 Работиш от вкъщи или си почиваш вкъщи? Питам, понеже пишеш, че разполагаш "с пъти повече свободно време", а ако наистина работиш, това не би трябвало да е така. Simple Smile

# 332
  • MI
Сега ще се заяждаме ли? Както ми дойде днес съм на линия ако трябва.  Laughing работата вкъщи пести около два часа път плюс час обедна почивка плюс кафета и безполезни разговори. Плюс съм на проекти и ако има има, ако няма не. Но и да има пак се пести време така, макар че е леко асоциално.

Аз пбичам да ям качествена и добре приготвена храна всеки ден. Не ми тежи да я приготвя. Ако трябва да ям същото качество навън ще се разоря, колкото и нескромно да звучи. По—скоро може да отложа почистване, отколкото готвене.
И има връзка между това колко време ти остава извън работа и каква част от домашната работа ще поемеш. Дори от чисто уважение към другия ми се струва ненормално да го чакаш в 8 вечерта да ти сготви.

# 333
  • Sofia
   Не се заяждам. Simple Smile Попитах, защото понятията "работя от вкъщи" и "разполагам с в пъти повече свободно време" не ми се вързаха логически първоначално.

# 334
  • София

И аз. Бе аз на бебето не съм пазила тихо, та на голям, здрав мъж ще му треперя над съня. Смех.

Комай нещо ти убягва- мъжът се буди от тишината, а спи на телевизор.
Единственият начин да заспи жената, е да успее на спре телевизора, без милото да усети тишината.

# 335
Не мога да не си задам два въпроса.
1.Мъжът обича да заспива/спи на телевизор, вие се примирявате/съгласявате на компромиса, щото го обичате.Е, ако и той ви обича, защо той не се "жертва"?Все пак нездравословния навик е негов, не би ли трябвало той като мъж, да мисли и да се грижи за здравето на семейството си?    Simple Smile
2.Няколко дами споменаха, че просто ги мързи да готвят.И не го правят, или е рядко.Е, ако мъжът каже, че от утре го мързи да работи, кютне се някъде на работа за 500 лв/месец, колко години ще изтърпят дамите мързела му, преди да го наритат?Задавам този въпрос с уточнението, че нито готвенето е приоритетно женска работа, нито по-голямата заплата и издръжка на семейството е приоритетно мъжка работа.Т.е., и двамата имат правото да изритат мързеливия, като им писне от него.

# 336
Ако се кютне за 500 лв, не само ще готви, ами и цялата домакинска работа ще поеме. Няма да го наритам.

# 337
  • София
Разбира се, че имат право да изритат половинката. Конкретно в нашия случай апартаментът е мой, та по-скоро ако на любимия му писне да готви, ще си събере багажа  Wink

Но, тъй като още в началото на връзката ни аз изрично съм уточнила, че съм мързелива и не ставам за домакиня, и той го е приел без възражения, някак силно се съмнявам, че баш заради едното готвене или чистене мъжът ми ще ме напусне. Живеем си добре вече близо 10 години, Краси, и колкото и да не ти се вярва, но не всички мъже се задържат с манджи, торти и гладене на ризи.

# 338
  • Sofia
   Даже не е и нужно тези неща да се изричат на глас в повечето случаи – преценявате се още в началото на връзката дали си пасвате в битово отношение и разбирания за поддържане на чистотата и реда в дома, и ако не – кой откъде е. Peace

Признавам си, че педантичните мъже-чистофайници будят някакъв тих ужас в мен. newsm43

# 339
   Леле, какви еквилибристики, само за да не събудите милото. Crazy Признавам си, че аз не бих имала такова търпение.
И аз. Бе аз на бебето не съм пазила тихо, та на голям, здрав мъж ще му треперя над съня. Смех.

Абе, то и аз на бебетата не съм пазила тишина, но на съпруга си гледам да му осигуря. Работата му е тежка, много често повечето през нощта остава и да не му осигуря спокойствие за да почива. Не само през нощта и през дена като си е легнал му се пази тишина. Но пък е толкова добро същество, пу, пу, да не му е уроки.  Mr. Green

# 340
Какво значение има дали жената ще готви или мъжът? Поне две потребителки споделиха, че мъжете им готвят, което означава, че в семейството все пак се хранят с домашна храна, а в крайна сметка това е важното, а не кой точно ще купи продуктите и кой ще ги сложи в тенджерата.

# 341
  • София
Ние винаги сядаме на масата заедно.Дори и в много редки случаи да съм вечеряла по рано пак сядам да му правя компания.Това е време ,което прекарваме заедно.Всеки си разказва как му е минал деня .

# 342
Не мога да не си задам два въпроса.
1.Мъжът обича да заспива/спи на телевизор, вие се примирявате/съгласявате на компромиса, щото го обичате.Е, ако и той ви обича, защо той не се "жертва"?Все пак нездравословния навик е негов, не би ли трябвало той като мъж, да мисли и да се грижи за здравето на семейството си?    Simple Smile
2.Няколко дами споменаха, че просто ги мързи да готвят.И не го правят, или е рядко.Е, ако мъжът каже, че от утре го мързи да работи, кютне се някъде на работа за 500 лв/месец, колко години ще изтърпят дамите мързела му, преди да го наритат?Задавам този въпрос с уточнението, че нито готвенето е приоритетно женска работа, нито по-голямата заплата и издръжка на семейството е приоритетно мъжка работа.Т.е., и двамата имат правото да изритат мързеливия, като им писне от него.

1.Жертвата на мм означава в моят случай, да не спи цяла нощ, за да ми е тихичко на мен.Алтернативата е да спи в хола при другия телевизор и го прави винаги, когато съм изнервена и особено се нуждая от тишина.В повечето случаи е силно намален звукът и аз все пак успявам да заспя.Компромисът ни е двустранен, какъвто трябва да бъде един компромис.Проблемът при мен няма друго решение освен взаимно съобразяване.

п.п.Взимам си бележка повече да не поставям личен проблем, защото освен, че не се чете, но и "системата" по, по, че най, не ми е приоритет.

2.В моето семейство и двамата обичаме да готвим и двамата работим.И двамата държим на адекватно заплащане от работодателите за труда ни, в противен случай ги сменяме.Готвенето е удоволствие, а работата задължение.Няма да ми се налага нито да натирвам, нито да бъда натирвана, заради готвене или работа.Тези наши "навици" ги знаехме преди да заживеем заедно.

# 343
Вечеряме заедно всички.

# 344
Добре, че го спомена, като ти гледам цялостния облик трудно бих се досетила.  Crazy

Аз на тъмно не мога да спя. Трябва да ми свети или лампа, или телевизор или лаптоп, но партньорът ми е в другата крайност. Като компромис започнах да си човъркам из телефона докато заспя. Така не му светя толкова, не се чува съответно не го и будя, но не се налага и аз да заспивам на тъмно и тихо.

А, да - и завивката е обща. И чаршафът. Обаче спим на различни възглавници, май краят е близо.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт