Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 50

• 140 892
  • 757
  •   1
Отговори
# 585

screenshot
Да покажа моята лампа.Ще бъде в кухнята.И мисля да и сложим цветни крушки за да е по-интересно.Какво ще кажете?Нямам си на идея дали са актуални или не,но честно казано не ме вълнува това особено.Аз мн я харесвям.Мисля,че има четири крушки.Стаята е доста светла.

# 586
Ехааа, прекрасна е, много готик!  newsm76

Не знам дали са модерни или демоде, но аз не бих сложила цветни крушки, защото мисля, че ще отклонят вниманието от формата на лампата. Но това е мое мнение  Hug

# 587
Ехааа, прекрасна е, много готик!  newsm76

Не знам дали са модерни или демоде, но аз не бих сложила цветни крушки, защото мисля, че ще отклонят вниманието от формата на лампата. Но това е мое мнение  Hug
Да,точно готик.И на мен ми навява такива асоциации.И аз мн се чудя за цветните крушки.Тя мама ми даде идеята.Както казах стаята е светличка,но все пак тези крушки едва ли ще дават още светлина,а Мм мн мрази да е слаба светлината,а е любител готвач.Ти си права обаче,че може да отклоняват вниманието.Не бях се сетила

# 588
  • Beyond the stars
И според мен цветните крушки не са добра идея,лампата е интересна сама по себе си  Peace Цветните крушки ще притъпят готик усещането и ще намалят светлината .

# 589
  • В офиса
Miss_Bingley, прекрасна е! Че тя е бижу. Недей да слагаш цветни крушки, красива е сама по себе си.

# 590
Здравейте, дали някой може да ме насочи към магазин за пердета и завеси в София? Търся дантелени бели пердета, но ако някои завеси ми харесат може и плътни да взема. Благодаря ви предварително!

# 591
За готови пердета не мога да препоръчам магазин.
Можеш обаче да видиш ва Какду на Сливница. Аз лично ще вземам оттам плат и ще ми шият пердета.
На втория етаж почти цялото е платове за пердета, има огромен избор,така сама ще можеш да си харесаш което на теб най ти допада-плътни, сатен, органза,каквото искаш.Мисля, че и дантела имат. На мен пердетата в повечето магазини не ми харесват, а и ми се струват неоправдано скъпи.То и там зависи от плата, но може да излезе по-евтино, а и ти ще си ги избереш.
На метър са цените.

# 592
Благодаря за отговора. Моите наблюдения са същите - ниско качество и завишена цена. Наскоро две приятелки си купиха от различни магазини, дали са безбожни пари за ужасни пердета. Този магазин на Сливница работи ли събота и неделя?

И още нещо. Видях по-назад в темата, че има коментари за преграждане на детска стая, при нас хола и спалнята са в едно помещение и ми се ще да отделим леглото, защото някак не ми е приятно, когато имаме гости леглото да се вижда. Иска ми се да бъде по-интимна частта, която е спалня. Мислех за плъзгащи врати хармоника от ПВЦ, но се оказа, че височината им е до 250 см, а при нас е 260 см. Не знам тези 10 см дали биха били толкова фатални, ако ги оставим "висящи". Друг вариант е да сложим вертикална щора, която да събираме в единия край и да я дърпаме, когато искаме да са отделени "стаите".  Някой правил ли е подобни "прегради"? Това са ПВЦ хармониките -

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 12:17 от _Smile_

# 593
  • Beyond the stars
На ул.Братя Миладинови,близо до Сердика има магазин за платове на кг. Не са парчета,чаршафи и т.н. боклуци,а са си топове платове - предполагам от ишлеме за някъде, нямам идея.Има доста симпатични неща - цени са от 10 до 50лв. на кг. , има и дамаски  Peace

# 594
За Събота със сигурност знам.Мисля,че и в Неделя ,но не съм сигурна.

# 595
Покрай прекрасния полилей на Miss_Bingley, да ви покажа на какви хубави витринки в кухнята с лек готик привкус попаднах в нета:

Много идейно и различно. Уж стандартна бяла кухня, ама не съвсем  Wink

# 596
На мен не ми излизат снимките  Madeleine, сигурно, защото от офиса пиша и доста често става така.
Чак ме е яд, че не мога да ги видя.
Аз много харесвам готика, също така и обзавеждане в тежък стил-разбирайте като от дворците от едно време.  Joy
Също така и обожавам шаби шик, имам много аксесоари в този стил.Иска ми се да го вкарам някак в интериора, поне като акценти.  newsm78

# 597
Трябва да взема решение дали да поставим плот от технически камък или гранит. Много моля да споделите мнение. Каква е различката и кой е по-устойчив? Или иначе казано за плюсовете и минусите им.  Peace

# 598
Здравейте, дали някой може да ме насочи към магазин за пердета и завеси в София? Търся дантелени бели пердета, но ако някои завеси ми харесат може и плътни да взема. Благодаря ви предварително!
Магазин Дом Хармония - голям фен съм им, а и консултантките са винаги компетентни.

...при нас хола и спалнята са в едно помещение и ми се ще да отделим леглото, защото някак не ми е приятно, когато имаме гости леглото да се вижда.
ПВЦ хармониките ми евтинеят. Защо не сложите щори тип японска стена? Намирам ги за много изящни и стилни, биха могли да бъдат акцент в хола и се използват именно за това - да разделят едно помещение на обособени части. Може да изберете от съвсем прозрачни до блекаут, както и комбинация между двете. Ако потърсиш в Гугъл "panel blinds room divider", ще видиш куп резултати, ето тук два примера:

А може и истинска стена Шоджи да сложите, намирам ги за прекрасни, но те допускам, че са ужасно скъпи. Щорите японска стена, според това от къде се поръчват и какъв е платът, могат и да са съвсем бюджетна опция, а винаги изглеждат ефектно.

# 599
feria99, техническият камък е най-устойчив на всякакви външни въздействия по принцип, но е доста по-скъп.
Гранитът е много красив, но пък при него трябва да се внимава за дефекти при транспортирането, т.е. когато ви го доставят, трябва много хубаво да го огледате за пукнатини. Освен това, като всеки естествен камък, си иска поддръжка, за да остане красив.

Ето малко за четене по въпроса с плотовете, в нета има доста полезна информация, потърси:

http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1468.html

http://unitinterior.com/site/bg/kuhnenski-plotove

Честно-казано, за мен и двете са неоправдано скъпи, а и по принцип не обичам да купувам неща, които "ще векуват", понеже често си меня настроението  Wink Аз се спрях на термоплот, имитиращ дървесина и като ми писне, просто ще го сменя. Само за илюстрация: цената само на плота от технически камък в офертата за моята кухня беше като сума малко повече от половината от цената на цялата кухня плюс термоплот. Смятам, че за тези пари бих могла да си сменя плота (ако се наложи или ми омръзне) поне два пъти  Wink Но това, разбира се, е въпрос на лично усещане.

Miss_Bingley, ето линкче: http://anextraordinaryday.net/serving-up-kitchen-deliciousness/ - втората снимка... и още една: http://www.showplacewood.com/Gallery/002gen/00002/191/191.01.html

Общи условия

Активация на акаунт