Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 50

• 140 889
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И още нещо. Видях по-назад в темата, че има коментари за преграждане на детска стая, при нас хола и спалнята са в едно помещение и ми се ще да отделим леглото, защото някак не ми е приятно, когато имаме гости леглото да се вижда. Иска ми се да бъде по-интимна частта, която е спалня. Мислех за плъзгащи врати хармоника от ПВЦ, но се оказа, че височината им е до 250 см, а при нас е 260 см. Не знам тези 10 см дали биха били толкова фатални, ако ги оставим "висящи". Друг вариант е да сложим вертикална щора, която да събираме в единия край и да я дърпаме, когато искаме да са отделени "стаите".  Някой правил ли е подобни "прегради"?

И на мен не ми харесват ПВЦ хармониките.
Нашата спалня е заградена с шкаф 130 см височина.
Много зависи с какво ще преградите от условията, които имате - дали имате прозорец и от двете стани, с какви средства разполагате.
Аз по едно време мислех за стъклен матиран параван, но и той не стана.
А може и стена от гипс-картон.

# 601
Нямаме място за шкаф. Такова е разпределението, че леглото се побира точно до една колона, която искам да използваме, за да се монтира преградата. От тази колона започва вратата на стаята. За щори Японска стена не се бях замисляла.  Сега ще погледна в интернет. По принцип жилището е под наем и не ми се ще да даваме куп пари, за нещо, което не е наше и не се знае докога ще сме в него. Вариант ни е докато стане готов нашия апартамент (още се строи), което може да е и до година-две, но пък не ми се ще да живеем на място, което не ми е уютно през това време. За това търся вариант, както се казва с подръчни средства да го направим удобно за нас. Сменихме част от мебелите, които след това ще си вземам в нашето жилище, но въпросната преграда остава неизползваема, заради размерите. Благодаря ви за идеите, ще помисля.
 А за Дом Хармония-ходих миналата седмица, но не си харесах перде. Гледах и шалтетата, но и от тях не харесах, много са шарени аз търся нещо по-изчистено. Ще посетя магазина на Сливница в събота.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 14:18 от _Smile_

# 602
  • София
Е, щом сте под наем - завеса или параван.

# 603
  • Варна
Трябва да взема решение дали да поставим плот от технически камък или гранит. Много моля да споделите мнение. Каква е различката и кой е по-устойчив? Или иначе казано за плюсовете и минусите им.  Peace

Според мен са еднакви като устойчивост, техническият камък е смес от гранит и смоли, и двата могат да се шлайфат и полират при нужда, има запечатващи продукти, които го предпазват и следва да се подновяват през няколко години. Ако искаш бял чист плот, няма такъв гранит, той винаги има жилки, също така техническият камък може да се изработи в големи размери без снадки, а и мивката да е от същия вид. Има толкова вида гранит, много красиви и придават индивидуалност, всеки сам за себе си е уникат, трябва да си харесаш и съобразиш със шкафовете.

Моята следваща кухня ще бъде с бял плот от технически камък или кориан.

# 604

screenshot
Да покажа моята лампа.Ще бъде в кухнята.И мисля да и сложим цветни крушки за да е по-интересно.Какво ще кажете?Нямам си на идея дали са актуални или не,но честно казано не ме вълнува това особено.Аз мн я харесвям.Мисля,че има четири крушки.Стаята е доста светла.

Имам леко подобен, не ми харесват стъклата, но така и не си харесах други. Чудя се просто крушки някакви, ако намеря, дали ще стоят добре само те. И още един от ковано желязо, оригиналното стъкло е в червената част (в него сме слагали червена крушка, ставаше като нощна лампа с приглушена светлина, в момента е с бяла крушка), горните стъкла са различни, счупи се едно от оригиналните и сложихме тези, но не стават, не ми се връзват. Та и за него стои въпросът с крушки само. В издирване съм на някакви красотни, иначе си харесвам полЮлеите. Peace

Скрит текст:

# 605
  • DE
labrex, защо не пробваш с ретро крушка, напоследък са доста актуални  Peace
https://www.amazon.de/Klassiker-Glühbirne-handgewickelt-Bel … words=retro-Birne
https://www.amazon.de/KINGSO-Warmweiß-Vintage-Glühbirn … words=retro-Birne
тази е много ефектна, но доста скъпа  Grinning
https://www.amazon.de/Glühbirne-Dekorative-Kronleuchter-Bel … words=retro-Birne

# 606
labrex, защо не пробваш с ретро крушка, напоследък са доста актуални  Peace

дането, харесват ми и още как, само дето не ми стига фантазията да си ги представя на полилеите и дали ще изглеждат добре. И, понеже, имам навика да купувам неща, които са ми харесали, а после вкъщи не ми харесват чак толкова, засега се въздържам и само ровя по сайтовете. Ще си запазя линковете, точно показаните от теб не съм виждала, накрая все нещо ще избера. Надявам се! Simple Smile
Благодаря! bouquet

# 607
_Smile_ , за под наем действително параван е оптимално решение. За щори и завеси си трябва пробиване, а може и да не се разберете с хазяите. Нещо такова или такова?
feria99, техническият камък е по - устойчив със сигурност. Зависи какъв материал имитира наистина. Ако е имитация на варовик или мрамор предимствата са безспорни, но дори и сравнен с гранита (особено ако го сравняваме с китайският гранит, който необяснимо за мен, но поема влага, ако се монтира на открито) е с по добри технически характеристики. Вероятно има и естествен гранит с по - добри характеристики от технически камък , но там пък и цената ще е отказвателна.
Тинкърбел, линка не се отваря отделно, но при поставяне на мишката в-у него картинката се вижда. Не зная как да го редактирам. Винаги, когато качвам линкове от http://houzz.com/ се държат по този начин.

# 608
  • София
Ние продължаваме с антрето. Намерихме шкаф като размер, но дизайна не ми харесва, та ще се опитваме да променим нещо.
Къде има ретро дръжки? Желателно реален магазин в София.

# 609
Free Agent
Роси имат много дръжки в сайта си, но трябва да се провери, какво има налично в магазините им и по колко броя. Доста от моделите са само мостри.

# 610
Здравейте , аз влизам с два въпроса. След ддвумесечен ремонт вече сме на финала. Остава да се нареди паркета и да се боядисат стените. За едната стена в дневната съм се спряла на син цвят (RAL 5019) и майсторите ме убеждават  боята да бъде лъскава, защото на матовата  щяло да си личи много зацапване (детски ръчички например). Аз не съм много по лъскавите неща и не мога да си представя точно колко гланц има в тази боя. Имате ли някакви впечатления, някой с такава боя у дома?
Другото което ми е важно е да преценя дали да боядисаме первазите за под. Ще бъдат бели полиуретанови. В магазина ми казаха, че след няколко години би могло да има пожълтяване и някои хора си ги боядисвали с боя. Знам, че някои от вас имат такива первази, та въпроса ми е може би по-скоро към тях. Боядисвали ли сте ги?
Благодаря на всички за отговорите.

# 611
Зависи каква е боята. Някои производители си имат мат/сатен/ гланц. За мен сатен е най-практичният вариант. Хем не е много лъскав, но и по-лесно се чити.

# 612
За стенния латекс - може би майсторите ти предлагат да ползвате гланцова основа за латекса?

Ако е това, то аз да кажа - ние ползвахме гланц миеща се основа, но при доста по-светъл цвят. Гланцовите основи се препоръчват за тъмни помещения, защото оптически разширяват. Откровено казано, аз нищо лъскаво, сатенено или блестящо не виждам по стените вкъщи, съвсем матови са си. Единственото по-особено е, че някак отразяват светлината, въобще стаите изглеждат по-светли и просторни с този латекс, отколкото с предния.

За белите первази и аз съм любопитна да науча, защото и аз още разсъждавам на тема первази.  Laughing

# 613
Основта ще е матова, и последния покривен слой лъскат. не знам подробности, нито каква е марката на боята. Стаята е доста светла иначе, съседната стена е с френски прозорец и помещението си е екстра откъм светлина. Отношенията ни са доста обтегнати вече и честно казано ми писна да се разправям с тях. Почти се бях наканила да си боядисам сама, но мъжът ми настоява да си си го доведат до край. Много ме притеснява тоя гланц. Друго всичко ще бъде матова бяла боя.

# 614
  • Варна
Зависи каква е боята. Някои производители си имат мат/сатен/ гланц. За мен сатен е най-практичният вариант. Хем не е много лъскав, но и по-лесно се чити.

+1

Мат (без никакъв блясък малко като тебеширена) много ми харесва, действително най-много тя се зацапва и трудно се чисти, сатен леко лъскав, гланц изглежда ми като блажна боя, но най-лесно се мие.

Общи условия

Активация на акаунт