Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 50

• 140 992
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Можеш ли да покажеш лампите - заинтересувах се.

# 556
В Decor Center на Околовръстното, ама тихо, да не чуят останалите! Wink

Там се оказа моят рай за лампи!  Heart Eyes Освен това точно там си харесах и плочки за кухнята  Grinning

Like_Smoke, за този тип лампи става въпрос:

Имаше най-различни модели, големи, малки, гладки и релефни, от цветно и безцветно стъкло, изобщо всякакви. Имаше разбира се по-скъпи и по-евтини, но лампите по 200 лева от този тип бяха 3 в 1, а не само 1 обикновен пендел за тези пари, както излезе в някакъв явно супер хай-фай магазин в нета, където ги видях за първи път. Имаше и други видове разкошни лампи, аз си харесах поне още 5 модела. Прозрачните ги искам за бялата кухня.

Още веднъж много ви благодаря, че ме упътихте към този магазин!  bouquet

# 557
  • In the shadows of my mind
Не искам да ви развалям удоволствието  Laughing но искам да споделя, че там видях нашите плочки за баня на цена 16лв.кв.м. повече, отколкото ги купихме от Кератон. Просто с едно на ум, поне за плочките  Peace

# 558
Аз не съм казала, че ще ги купя от там, а че там си харесах Wink

За първи път влязох аз в този магазин, мисля, че точно ти ме прати там, Josellyn bouquet Изобщо не знаех, че има плочки (а и колко други неща има!!), аз отидох специално заради лампите, но после се спуснах да разгледам надолу по етажите. Жената при плочките беше много любезна, отговори ми на всички въпроси и ми показа много интересни неща, а за мен това също е много важно. Със сигурност ще потърся такива плочки и другаде, аз тепърва започвам да гледам за плочки, но общо-взето ще следвам същата схема, като с лампите - обикаляне, сравняване и пазаруването накрая, когато цената ме устройва Grinning

# 559
  • In the shadows of my mind
Неее  Grinning Аз не оспорвам качествата на магазина, както и разнообразието и нещата, които продават. Аз също си купих плочки от там, тъй като съвсем случайно ги имаше налични в количеството, което искахме, и нямаше да чакаме месец доставка.
Просто съвсем случайно видях плочките ни за баня, които вече бяхме закупили, и цената, която беше доста по-голяма от тази, която ние платихме. Иначе, ако сте говорили с жената с късата коса, да - тя е много симпатична и си разбира от работата, показва, предлага... Радвам се, че сте намерили каквото търсите, после ще показвате  Heart Eyes

# 560
Аз пък искам от теци винтидж полилеите бели, със лампи като свещи. Mr. Green
Имаше и в ппродавалника.Иначе са поне по 200-300 лева.
Засега мисля за спалнята плетена лампа свекито да измайстори,от тези кръглите.
В кухнята е черен,стар ретро полилей, който нашите домъкнаха отнякъде преди години, със висящи синджири и лалета,нещо подобно, чисто черен,като от ковано желязо.
Щях да го снимам, да го покажа. Simple Smile Мисля да си остане той, че много ми харесва, аз много си падам по такива тежки,различни,ретро, старинни неща.

# 561
Цитат
Вие нямахте ли дюшеме? Ако да, защо просто не го изциклите и лакирате? Ако имам вече поставено дюшеме, на мен би ми се досвидяло да дам пари за естествен паркет, бих ги пренасочила в друга някаква посока.

да, имаме, няма да го махаме, ще слагаме върху него
то е истинско дърво и е стабилно и много старо
циклено мисля ще отнеме много повече време и средства
още не сме го решили окончателно, обмисляме го  Simple Smile
Това с цикленето и омасляването/лакирането пак няма да си го спестите ако е естествено дърво новото.

Ние имахме дъбов такъв от построяването на къщата т.е. 60 годишен. Не беше пипан от многоо време.

Сменихме с нов в кухнята и част от трапезарията където беше старата камина и стана  дупка на пода след премахването й, която дупка трябваше да се запълни и изциклихме стария. Циклихме поне 2см за да излезе чисто дърво в няколко стаи.

Отне ни 2 дни цикленето и чистенето с двата типа машини, а след това нанесохме един слой тъмна боя на светлото дърво и два слоя лак. Общо всичко беше 6-7 дни със съхненето между слоевете и почистването. Стана разкошно.

Този паркет може още 60 години да кара без проблеми, защото е дъбов многослоен и устойчив паркет/дюшеме.  Peace

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 07:21 от Анонимен

# 562
Неее  Grinning Аз не оспорвам качествата на магазина, както и разнообразието и нещата, които продават. Аз също си купих плочки от там, тъй като съвсем случайно ги имаше налични в количеството, което искахме, и нямаше да чакаме месец доставка.
Просто съвсем случайно видях плочките ни за баня, които вече бяхме закупили, и цената, която беше доста по-голяма от тази, която ние платихме. Иначе, ако сте говорили с жената с късата коса, да - тя е много симпатична и си разбира от работата, показва, предлага... Радвам се, че сте намерили каквото търсите, после ще показвате  Heart Eyes

Да, точно с нея! Наистина много ми помогна с насоки, показа ми неща, които аз нямаше как да видя, защото бяха свряни и затрупани между другите. Харесах си там плочки за гръб и за пода в кухнята, даже по няколко модела от вид. Със сигурност пак ще го посетя този магазин, не само за лампите, а за по-подборно изследване, защото имат наистина страхотни неща и за цяла седмица обикаляне по магазини, това беше едно от малкото места, на които не се почувствах като в Джъмбо за възрастни. Mr. Green

Miss_Bingley, и в такъв стил много красоти имаше. Раят на лампите, казвам ви!  Grinning

# 563

тук може да видите ,съчетание на тъмен под с бели врати и первази
а на тези снимки и горните первази

а тук съчетание на тъмен, дървен под и бели мебели

# 564
Харесват ми тези комбинации.

# 565
  • София
Barefoot Kontesa вие сами ли циклихте и с машинката, която е на снимката ли стана това? Има ли откъде да се наеме такава машина и сам да си изциклиш паркета?

# 566
Barefoot Kontesa вие сами ли циклихте и с машинката, която е на снимката ли стана това? Има ли откъде да се наеме такава машина и сам да си изциклиш паркета?
Да, мъжът ми си прави всичко сам.
Взехме я под наем и си закупихме по-малката за ъглите и линиите до стените, която я нямаха в наличност тази седмица, а на нас си трябваше. Малката машина работи идеално ако имате и мебели за реставрация или шкурене.

# 567
Декоративните профили за под стоят много красиво в съчетание с паркет. Тук видях различни варианти. http://leros.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8 … D0%B8%D0%BB%D0%B8 Гледам предвания за обзавеждане по FLN подовете на домовете винаги са с такива первази, нещо което отдавна ми е  направило силно впечатление. Simple Smile

# 568
Взехме я под наем и си закупихме по-малката за ъглите и линиите до стените, която я нямаха в наличност тази седмица, а на нас си трябваше. Малката машина работи идеално ако имате и мебели за реставрация или шкурене.
Малката машина е ъглов шлайф, така ли?

# 569
  • В офиса
И на мен ми предстои ремонт, и аз ще сменям кухня, и аз съм се насочила към бяла. Но се чудя, колко съм повлияна от модата на бели мебели (а категорично бягам от модерни решения по принцип) А мъжът ми каза - И к'во, ше сложиш тези шкафчета, наклепани с блажна боя вкъщи Simple Smile)) Е, приличат ли на наклепани с блажна боя например тези (кухня 63) : http://www.mebeli-classa.com/mebeli-masiv/page/3/#!prettyPhoto[gallery]/4/
Трябва и да намърдам един безумно грамаден полилей в кухньо-трапезарията (дето уж го купих за спалнята, но толкова голямо нещо дойде, че никакъв шанс) Иначе много красив (според моите разбирания), сърце не ми дава да не му намеря място https://www.amazon.co.uk/gp/product/B006BJ3K5Q/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1 (купуван е на много пъти по-малка цена, да не стряскам народа) Но ако го сложа над масата, няма да може да е по дължината й, а ще трябва да е по широчината (гледах такова решение, не ми беше грозно)
В комплект към всичко, имам си много хубав бюфет и маса със столове в цвят орех, които също не искам да махна.
И крайният резултат  newsm78 дали не е манджа с грозде (до колкото може с шаблоните на 5дПланер, за която програма сърдечно благодаря, видях я от тук):
https://planner5d.com/files/s/3c9db/854d2/3c9db854d2496af19f79df0594a4085f_40.jpg
И друг поглед: https://planner5d.com/files/s/3c9db/854d2/3c9db854d2496af19f79df0594a4085f_41.jpg

Забелязвам, че масово гърбът на кухнята е еднакъв с плота. Това какво е - правило, тенденция? Какъв трябва да е в моя случай - евентуално плот дърво, гръб ? (да се чисти лесно:))? (марокански плочки харесвам, но няма да сложа, защото знам, че ми харесват, защото са модерни в момента)

Embarassed Ох, не съм аз за интериорна тема - признавам само бели стени, и не си представям двуцветни мебели, или изобщо мебели от друго, освен дърво. Хич не ги разбирам модните тенденции и цветните акценти. Но все пак е тъпо да хвърлиш торба с пари и крайният резултат да е нещо "от времето на баба ми"., или нещо естетически неприемливо. А нямам твърде усет за такива неща.

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 02:20 от Тинкърбел

Общи условия

Активация на акаунт