Луцифер

• 90 440
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Мен пък Мейз ме кефи.
Наистина е най-добрият от сезона. Дано да продължат в този тон.
Скрит текст:
Истинските лица ми се видяха малко по-различни, в сравнение с първи сезон... Сега психиатърката или ще получи инфаркт, или ще се самоубеди, че е луда...
По-скоро второто, но сцената беше уникална.

# 121
 гледах го и аз. Според мен психиатърката като всяка психарка,
Скрит текст:
ще се самоубеди че е видяла илюзия
. На Луцифер му трябав някой който да го разбере и това може да е сам майка му - брат му си има собствени проблеми, а на Клои не може да й каже :
Скрит текст:
убих брат си зараид теб и сега ми е кофти
. Неловко е нали? Тя е ст. инспектор и веднага ще го арестува, да не говорим че няма да му повярва. Психарката също не му вярва, така че само майка му може д му помогне.

Много ми се иска да видя Клои каква физономия еще направи като разбере, че Луцифер наистина е
Скрит текст:
Дяволът,
но не очавам това да стане преи края на сезона.

# 122
Той май не може да покаже истинското си лице на Клои, защото губи силите си в нейно присъствие.
Скрит текст:
Майката може да помогне, само че и тя си има свои цели - в момента умишлено ги настройва срещу Отеца - сигурно планира нов бунт. Не вярвам, че тъгува особено много за Уриел - всичко е преструвка.

# 123
Аз също.
Всеки епизод очаквам да направи нещо.

# 124
 Със сигурност може, след като може да хинотизира хора в нейно присъствие. Значи не губи напълно сили. най-малкото - очите може да му види.

Майката може и да не ги настройва точно един срещу друг, но определено не тъжи за Уриел. СКръбта на на Абедономил и Луцифер е видима - и двамата я изразяват с гняв към себе си, макар по различен начин.

Парадокса е, че само тя може да накара Луцифер да спре да се самообвинява. Брат му е прекалено зает съ себе си, на  Клои не може да се оплаче, Мейз няма да го разбере, а психарката мисли че е луд. Остава само майка му - за добро или лошо.

Малко ме дразни, че на тази "майка" не и измислиха име например Астарта/Инана - много храмове навремето тя е била почитана като съпруга на Йехова.

# 125
Майката се казва Шарлот за пред хората; едва ли ще и кажат истинското име. Миналият сезон си помислих, че ще е Лилит, но сега ми изглежда, че повече ще и отива Ищар или нещо подобно.
Вярно, че Клои може да види червените очи - тя май дори ги видя веднъж, но се самоубеди, че и се е сторило.

# 126
 И аз съм си мислил за Лилит, но Астарта /Ищар е по-логично. Лилит е дребна фигура, помощничка на АСтарта и Първа жена според Кабала, но не е богиня.

Клои може спокойно да вижда червените очи. вижда и че Луцифер го прострелават, а се изправя (тук изживя малкък шок). На няколко пъти на него му се случи да забавя времето в нейно приъствие. Просто се самоубеждава, че нищо чудно не е станало. За нея Луцифер е  поо-скоро нещо средно между хипнотизатор и неуспял артист отколкото демон. ИЗправянето на Светлоносеца, след като го простреляха си обиснява с бронежилетка.

Не знам какво може да я убеди - може би ако Луцифер промени реалността пред нея???

Иначе конкретно Луцифер не може да хипнотизира Клоуи (но може да хипнотизира други хора в нейно присъствие) и може да бъде наранен в нейно приъствие - това са двете най-характерни особености на Клои.

Мисля, че Клои почна да го харесва като човек (доколкото е човек), но има дълъг път да извървят техните отношения.

П.С.
Малко ме дразни, че толкова ни занимават със семейството на Луцифер и по-малко с отношенията Клои- луцифер. то не бе Брат му, та другият му Брат, та майка му, засега само Баща му не сме видели. стана латино-сериал. Ако Клои някой ден разбере кой е той и се съберат, ще трябав цял живот да се започнава с роднините му - като в италиянска фамилия. Joy

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 12:35 от Джон Сняг

# 127
Знам, че много зрители искат да ги видят заедно, но на мен двамата не ми изглеждат особено влюбени. Тя го харесва, той я намира за интересна, но нищо повече - поне за сега.

# 128
 Този сериал според е от типа на "Менталист -крадецът на мислия", само че нямаме медуим-хипнотизатор, а....дявол.
от другата страна - пак шефка -полицай.

той-клоун - тя сериозна.
Да не говорим, че в началото и "Касъл" бе такъв сериал.

нито един от тези филим не предвещаваще голяма любов, а по-скоро забанви случки пъ пътя към взаимното опознаване и за финал - сватба.

например -
 Джейн- Моля, приятели искам  да помоля за помощ.....
Ван Пелт - той каза "Моля"?
Ригсби - Той каза "искам да помоля за помощ"?.... Joy Joy Joy

В този смисъл очаквам неочакваното.

П.с. "кости" също е подобен сериал само че там ролите са обърнати - мъжът е полицай, а не жената, което пък води до факта, че тя е по-"разчупена", а той е по-голям "сухар".Въобще във филмите ченгетата ги представят като големи сухари.

П.П.С. съпоставето приликите - и  в "Луцифер" и в "менталист" имамше шегаджия, кото може да хипнотизира хората, работи с готина полицайка - шеф на екип, която е изключителон сериозна и има позната психарка. в "менталист" не даваха семейството на Джейн, но пък наблегнаха на отношенията му с екипа, които му бяха като семейство. Смятам, че сериала ще се движи по сроден сценарий.

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 13:51 от Джон Сняг

# 129
Последният сезон на Менталистът изобщо не е бил планиран - създателят на сериала беше споделил в едно интервю, че е смятал да го завърши със залавянето и смъртта на Червения джон. С времето той осъзнал, че зрителите се интересуват повече от отношенията на Джейн и Лисбън и затова краят на ЧД беше претупан за сметка на техните взаимоотношения. Във всеки случай, не е било планирано те да се оженят - това е чист фенсървиз. (Гледах само откъслечно този сезон, тъй като не ми беше особено интересен, много повече щеше да ми хареса ако бяха осъществили първоначалната идея)

Очаквам тук да има много повече фантастични елементи и ангели за в бъдеще. Най-много ме е страх, да не стане някакво подобие на Свръхестествено - откакто започнаха да прекаляват с ангелите, не съм гледала и един епизод - досадно е...

# 130
  • The point of no return
Знам, че много зрители искат да ги видят заедно, но на мен двамата не ми изглеждат особено влюбени.
И на мен си ми изглеждат като добри приятели. Искам и се надявам Клои да остане с Дан. Peace

# 131
Знам, че много зрители искат да ги видят заедно, но на мен двамата не ми изглеждат особено влюбени.
И на мен си ми изглеждат като добри приятели. Искам и се надявам Клои да остане с Дан. Peace

И според мен не си подхождат с Луси. Не ми харесват като двойка.  Mr. Green

# 132
И аз не ги възприемам много като двойка, липсва "химията" между тях.

# 133
Абсолютно.

Клои не я харесвам, не знам защо. 33uu

# 134
  • София
Добри последни два епизода Simple Smile
Най-накрая умря някой, макар и герой появил се за 1 епизод. Но последната серия в кото Луци се терзаеше бе страхотна, може би най-добрата до тук. Много добре изиграно, поздравления.
А и края бе изненадващ. Ха сега да видим психиатърката как ще изтълкува видяното. Надявам се да му повярва. Ако тръгне да мисли себе си за луда или че Луци и е сипал нещо и халюцинира ще е тъпо. Време е и някой човек (и главен герой) да бъде просветен в играта... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт