Искам да кажа ... (76)

• 90 200
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
И аз съм в отвратително настроение, депресия ли е, какво е, не знам. Все си казвам, че мен такова нещо не може да ме стигне, но май съм си като по учебник.

Също ми се иска да отидем с децата за 2дни в София, но мисля кога. Трябва да случим хубаво време.

# 451
Гледам Стелиан Петров по новините, преборил е гадната болест! Напълниха ми се очите, да е жив и здрав много ми е симпатичен.

Днес една приятелка постна във ФБ, че е черна годишнина- 30 години от аварията в Чернобил, и историята на жена, чиито мъж е бил там, пожарникар. Разказва как са покрили всичко, да не се разчуе.
Аз съм била на 5, а брат ми новородено, отпарях зеленчуци от градината на баба, та ушите ми плющаха и мляко от животните и месо...По- добре да не мисля много, каквото е писано. Ама това, че толкова много хора от нашето поколение, че и по- млади се разболяват от лоши болести със сигурност има връзка със случая.
Изтрила съм си важен мейл, с важен телефон на една лаборатория, сега къде ще го диря, уж облака пази, ама ще падне търсене. Ни име помня, ни нищо, много съм зле!

И сняг на Предела гледам ooooh!

# 452
Жаклин, пренасочила съм си пощата към още една и имам всичко огледално. Ако нещо затрия, на другата го имам. Много е удобно.
Иначе момичета, аз меся козунак, остави ми чета без да тълкувам и забърках голямо количество тесто. Ако се получат добри козунаците, утре ги пакетирам и ще подарявам - аз в офиса, мъжа ми и той - така де, само да станат  Simple Smile

# 453
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жаки, ескейп рум май се казва това, за което питаш. Ето ти един линк:

http://gameline.bg/

На мен пък ми се струва, че това с Чернобил е малко преекспонирано - един приятел беше в командировка точно по това време (единствената задгранична командировка в живота му Joy). Като се прибра, на летището го чакаха лекари, лаборанти, спецслужби и директно го вкараха в болница да го изследват. Откриха облъчване само на рамото му, там където е носил раница. Дълго време го наблюдаваха и изследваха периодично. Жив и здрав си е, нищо му няма.

Ние денонощно се тровим с храна, вода, въздух, цигари и вредни политици. Ядосваме се за какво ли не, самоизяждаме се от болни амбиции, завист и ревност, пък после търсим причината за болестите

# 454
  • Sofia
svetal4o, добре си го написала  Peace
Жаклин,
Скрит текст:
ето тук може да погледнеш за изгодни оферти за escape rooms
http://promograd.bg/sofia/zabavleniia/quest-games-za-edin-chudes … izbor.46065?a=101
Ние ходихме във Варна. Доста трудничко беше, стигнахме до кривата круша  hahaha.Децата малко се разочароваха, аз се изнервих  Whistling.Но се оказа, че аз съм избрала най-трудната им стая  bowuu. Може да отидете на изложбата на папагали в  Мол Парадайз. Много се кефят някои деца...моят-не. Билети за театър е хубаво да купите предварително.  Peace

# 455
Светълчо, точно това е, благодаря bouquet

# 456
Светалчо, извинявай, но изказването ти за Чернобил е меко казано неуместно (цинично ми се иска да кажа). Аргументи от сорта на "аз познавам един на който нищо му няма" при толкова сериозна тема са неприемливи. Има редица сериозни научни изследвания, които показват драстичното повишаване на заболяванията на щитовидната жлеза и при мъжете и при жените, репродуктивни проблеми и ракови заболявания в следствие на аварията.

Нищо не се преувеличава и омаловажаването на едно престъпление не ми допада.

И да се допиша. От Понеделник съм на нова работа. Със смесени чувства съм, защото е доста натоварено, но парите са малко по-добри, а и е различно от досегашната ми, така че ще придобия нови умения. Сега отивам на зъболекар и фризьор.

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 07:33 от Down Under

# 457
  • София
Даун, честита ти нова работа!
Много стимулиращо действа и прекрасно!

Да си кажа и аз за Чернобил... Хич не ми се влиза в полит-дискусии, но Светалчо е права. Прекалено се преиначава истината.
Всички бяхме на манифестация под радиоактивния дъжд, включая тогавашното правителство...

Все пак не съм била на 5 години, и много добре помня лично как след първоначалния шок имаше много разяснителни мероприятия, по всички медии се говореше да не се купува и пие мляко от село, да не се ядат зелени салати и т.н.

Да, страшна трагедия!!! но по-скоро престъпна неграмотност е било, а не умишлено престъпление... така мисля.

# 458
Даун, честита нова работа! Дано да оправдае очакванията ти  Hug
Мисля, че тук имаше тема за Чернобил. Бяха постнали линк към филм в Ютуб. Колко рев изревах като даваха децата с аномалии...

# 459
  • В Космоса
На 5 съм била и сме били в гората за гъби. Майка ми цял живот се притеснявала и като родих първото нещо, което ме пита е " Добре ли е бебето?" После ми сподели колко се е притеснявала, заради аварията. Сестра ми има проблеми с щитовидната, не знам има ли връзка...

Имам чуденка. Мамите на момиченца, какво мислите за обеците? Дъщеричките ви имат ли? Кога им сложихте? Къде се пробиват уши?

# 460
      За Чернобил- дължимото поведение е било пълно и подробно разяснение на ситуацията.На момента.Нищо такова не се направи. Аз също бях на достатъчно разумна възраст, помня много добре какво се направи и какво -не.Мълчаха си като задници.

По това време учениците в училище учеха Начално военно обучение, студентите имаха предмет , не му помня точно името, нещо като "Гражданска защита", уж да имаме елементарни познания за ситуации, а нищо и половина точно в ситуацията. Повечето научаваха нещата по медия ЕЖК

Скрит текст:
Майка ми ме посрещна от София и още на гарата ми каза, че някакъв дядо сред посрещачите
 говорел за радиоактивен облак, който се носел към морето и всички се зверели. И това- рано сутринта на 1.V. Едва след това се получи някаква информация.

# 461
Жаки, и в Грабо има такива стаи.

# 462
По повод 25 годишнината от трагедията имаше документален филм. Припят е призрачно място, тръпки ме побиваха... Вчера пак е имало документален филм по Дискавъри, но не успях да го гледам.
Аз съм била 8 годишна и помня, че упорито репетирахме за манифестациите на 1 май и въобще никой нищо не е казвал, че не трябва да се излиза. Даже на самия 1 май докато марширувахме на площада преваля и ни намокри. Чак след Гергьовден започна да се говори за салатите, да не се излиза, за дъжд и прочее. Беше си скрито.

Да кажа - козунака ми стана прекрасен, пекох до 1 часа, но е толкова успешен, че ми напомни за детството и козунаците, които майка ми вземаше от фурната. Бяха със записване и ухаеха невероятно. Много се радвам, че ми се получи  Simple Smile

Акаша - сестра ми проби на малката беше на около 6 месеца. Сложиха медицински обеци, после златни, никакви проблеми не е имало детето, много лесно се понесе всичко. Аз ако имах момиче обаче, щях да му оставя избора само да реши иска ли обеци или не.

# 463
  • дядовата ръкавичка

Да, страшна трагедия!!! но по-скоро престъпна неграмотност е било, а не умишлено престъпление... така мисля.

И аз така мисля. Да, говореше се да се избягват листни и грудкови зеленчуци, но кой ли е слушал. Вкъщи си хапвахме, хем баща ми е физик.
Ние трябваше да сме на военно обучение от училище - 2 седмици с преспиване. Спряха ни преспиването, но обучението си проведохме в местния парк.

Даун, дано си удовлетворена от новата работа.

Жаки, за Музейко - не е подходящо нито за малкото Жаки, нито за кака Мими.
За еscape room -  по-добре е да сте повечко хора.

Девойката ми е с обици. Два пъти пробивахме дупки, че много бързо й зарастват. От неблагородни метали ушите й се възпаляват. В някои фризьорски салони пробиват. Бързо и безболезнено е.

# 464
  • югозапад, под "Марков камък"
На двe и половина беше моята щерка като й сложихме обички, при лекар уши,нос, гърло без никакви проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт