Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 50

• 56 012
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Няма такова нещо като това да се надяваш на антибактериално покритие и то в облница. Моят ламинат е с антибактериално и пак мия и бриша. Не се надявам покритието да ме пази. Но аз съм си луда на тази тема. Аз постоянно се оглеждам за бакерицидни лампи, но нещо не виждам. Не искам да всявам смут, но познавам всички правила за тази цел. Не искам да задълбавам. За тази цел би трябвало от ХЕИ да идват и взимат натривки всяка седмица, както го правят в детските градини. Но в болница се взима по- рядко, незнайно защо. Само тогава излиза истината.

# 166
  • София
Добре де, вас не ви ли приспиват СЛЕД като лекаря ви влезе за пункция?
ако настояват като мен всичко да е след упойката явно не.
аз виждам как стаменов се намества на столчето и анестезиолога пуска упойката.
явно той разчиства  Rolling Eyes

# 167
Аз имам 3 пункции без упойка при Перси и на трите тя ме е промивала, дори и сега на хистерото. Не съм имала консултация с анестезиолог, той чете написаното и ме разпитва преди процедурата. Преди това сто пъти ме питаха имам ли алергии към лекарства.

# 168
  • София
а защо не се оплачете  newsm78
аз не знам как трябва да се правят тези неща, следя единствено да ми отварят нови игли и подобни.

Бамба, на кого да се оплаче недоволен пациент в Надежда??
Превключвали са ми системи като вместо марля са подлагали т.хартия, акушерките на  третия етаж трудно ползват ръкавици има и други неща но по- добре да си мълча.

# 169
Ако имаш алергия и това ти е известно си длъжен сам да съобщиш.

# 170
  • София
ами аз на д-р стаменов се оплаквам за каквото се сетя, той се шегува че все съм с претенции.
ама аз го виждам всеки месец по няколко пъти.
може да се пише по анкетите, май ги гледат.
има си и някакъв шеф на болницата, сигурно и до нея може да се пусне оплакване.
има си проверяващи органи, хеи или нещо подобно.
във форума и 300 пъти да се напише само ние можем да се възмутим, като 90% от нас идея си нямат как трябва да изглеждат нещата.

# 171
  • В сърцето на любимия човек
Тери - консултацията се извършва неписредствено преди пункцията, в самата зала. Преди това се попълва стандартна анкетна карта и информирано съгласие като във всяка друга клиника.
Аз още с влизането в залата питам кой е анестезиологът и си казвам каквото ме притеснява.

Не искам да защитавам или нападам никого, обаче много се учудвам от някои коментари.
Не мога да допусна, че зрели хора няма да се поинтересуват кой им е анестезиолог и каква упойка им слагат. Как аз знам? Нито съм медицинско лице, нито имам лекари в семейството или познати в клиниката. Каквото ме интересува - питам и винаги съм получавала отговор.
Освен това, ако не съм съгласна с нещо - казвам. Никой не може на сила да ми извърши някаква манипулация, било то и взимане на кръв или преглед с ехограф без мое съгласие, освен в сличаите когато се касае за животозастрашаващи ситуации, когато лекарите са длъжни да действат. Но дори и в такъв момент са попитали родителите ми за съгласие, защото бях малолетна. Есента се наложи да ми взимат кръв в Св. Иван Рилски - преди мен лаборантката взе кръв на поне 10 човека без ръкавици и без да си дезинфекцира ръцете. Като дойде моя ред я накарах пред мен да сложи чисти ръкавици. Ама не и било удобно с тях - добре, да си дезинфекцира ръцете тогава. Не ги дезинфекцира, сложи ръкавиците и въпреки мърморенето каза, че съм в правото си.

Бамба - имам чувството понякога, че с теб сме като някакви партизани hahaha

# 172
Лекарят може да няма вина, ако персоналът не е спазил хигиената в помещението, на инструментариума и т.н. Все пак затова има сестри, акушери...А санитарите въобще не трябва пациент да пипат, но това е друг въпрос. Санитарят би трябвало да знае само греблото и то в общите части. За всяка манипулационна, превързочна и операц.зала би трябвало да отговаря сестра или акушерка, която знае как е дезинфекцирала вътре и как си е приготвила всичко по масата и разтворите...Повече няма да влизам в подробности, но имате право да откажете манипулация в която асистира санитар! Той не е обучен за тази цел. Дори подлогата, която се дава след трансфер би трябвало да е подадена от сестра.

# 173
Аз 1 път се опитах да се оплача на Стаменов от регистратурата-бяха ми сменили часа на мое място 1 Випка-водеща, а мен при Шефкетова- нищо че чаках 1 год за час,както и да е .Той ме пресече бързо бързо и реших че няма смисъл,защото аз лесно ще се скарам и ще си тръгна,но аз имам нужда от него,не той от мен.Ще попълня обаче 1 бланка с оплакване,ама.....Истината е че имат МНОООГО работа и претупват.За съжаление ние го отнасяме Sick

# 174
Аз, всеки път съм будна на промивката.
Веднъж не бях си попълнила полето с алергии и на масата анестезиоложката ме пита има ли проблем, което ще рече, че ги четът.  Flutter
Това което на мен ми прави впечатление е, че докато чакаме, да ни извикат преди пункция, всички седим по голи дупета на тия кожени и столове, които надали се чистят след всяка от нас  Shocked

# 175
НИКОГА не сядам на стола без престилка на дупето и на тоалетната чиния без хартия отдолу.

# 176
Не знаех, че плочките в клиниките са от първостепенно значение за стерилизацията и дезинфекцията.
Как някой си мисли, че ще дадат лиценз на болницата без да отговаря на нормативните уредби?
Жалко за случилото се с Галето, но това може да се случи на всеки пациент, който преди това попълва Информирано съгласие и там никъде не дават гаранция, че 100 % няма да имаш усложнение или съпътстващи неприятности.
Влезе втори, току що регистрирал се потребител, повтори думите на Галето и айдеее епидемия имало в клиниката.  ooooh!

Герда, защо се е наложило санитарка да ти слага калцуни? Това ме изненадва повече, щом не си била на легло или под упойка, от това да подаде спекулума, който е опакован в индивидуална опаковка, която се сваля преди употребата му.

Щях да забравя пънчето. Да си благословена до термин и да гушкаш здраво и красиво бебче.

# 177
НИКОГА не сядам на стола без престилка на дупето и на тоалетната чиния без хартия отдолу.

Е то и аз го правя, но това е единствената ти защита, а да не говорим, че на някои жени (без да се обиждат, щото те не са виновни ), не им достига като седнат да ги обгърне престилкта и си сядат по дупе.

# 178
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря ти, Мохини, ти също!  bouquet

# 179
Момичета да спрем темата,понеже тръгна вече в посока заяждане и обвиняване.Не ми стана никък приятно да чета коментари че едва ли не аз съм виновна за възпалението и за това дето ми се случи.Не го пожелавам на никой да се случи.Не обвинявам Докторите за нищо,доволна съм от тях и затова съм там.Докторите не носят отговорност за дезинфекцията и хигената.Лошото е че аз после си търпя болките.

Общи условия

Активация на акаунт